Suppekur
Foto: Getty Snup et par dage på suppekur og boost din sundhed

Suppekur

Den nye suppekur: Bliv sund & stærk med souping

Prøv den nye hotte suppekur, souping, der fylder kroppen med vitaminer og masser af energi.

Kan du lide effekten af at snuppe en juicekur en gang imellem? Så er den nye hotte trend souping måske også noget for dig. Og nej, jeg taler ikke om fryseudgaven med kød- og melboller, men derimod flydende vitaminbomber, der giver dig en sund, stærk og energirig krop. Her har jeg samlet nogle af de mange fordele, der er ved at finde suppegryden frem og bruge souping enten som en detoxkur eller som inspiration til din madlavning.
Jeg er selv vild med souping, fordi…

1. DET GØR KROPPEN SUND
Kunne souping-trenden falde på et bedre tidspunkt end her i den kolde tid? Jeg tror det ikke. Vinteren er på vej med sæson for influenza og forkølelse, og supper med masser af grønt er geniale til at styrke immunforsvaret. Desuden er kostfibrene uundværlige for en sund tarmflora, og derfor kan mange, der har problemer med maven, føle en lettelse, når de har spist suppe.

LÆS OGSÅ: "Souping er det nye juicing"

2. DET MÆTTER GODT
Grøntsager i deres hele form er spækket med masser af kostfibre, som gør dig dejligt mæt i lang tid, så du kan holde dig godt kørende. Føler du dig konstant lidt småsulten på en juicekur, kan en suppekur være et godt alternativ, når du vil detoxe.

LÆS OGSÅ: 3 dage på juicekur: Sådan gik det

3. DET ER NEMT
Supper har den fordel, at du kan koge stort set alle former for grøntsager – det er kun fantasien, der sætter grænser. Kniber det med tiden til at trylle en spændende og sund middag frem hver dag? Så lav en kæmpeportion suppe, og frys resten ned i mindre portioner. Så har du altid noget nemt på lager, så du ikke fristes til usunde takeawayalternativer.

4. DET ER BUDGETVENLIGT
Det varer jo ikke længe, før der skal købes julegaver, og så er vegetarmåltider som for eksempel souping en meget økonomisk løsning for din pengepung. Brug løs af, hvad du lige har i køleren, og hvad der er i sæson.

LÆS OGSÅ: 5 lynkure, der kickstarter dit vægttab

LÆS OGSÅ: Sådan spiser du dig til et stærkt immunforsvar & mere energi

LÆS OGSÅ: Fokus på te: Kan du drikke dig sund?

Se, hvad vi ellers skriver om: Suppekur, Kost, Detox kur, Slankekur og Michelle Kristensen