Cykling

Foto: Getty Mangler du en cykelklub i Danmark, så læs med her og find din favorit

Cykelklubber i Danmark

Cykelklubber: Find den, der passer bedst til dig

Glem alt om sure, gamle mænd i lycra. De her klubber gør sporten til en fest. Hvilken klub passer bedst til dig og dit temperament?

Baghjulet

HVAD: Bor du på Fyn eller i trekantsområdet, så tag ud med baghjulet i Middelfart, der er en af Danmarks største cykelklubber. De cykler både landevejscykling og mountainbike i skoven. Baghjulet har et hyggeligt fællesskab, hvor alle mødes inden de cykler afsted, uanset hvilken gruppe du cykler med.
HOLD: Du kan vælge at cykle i forskellige grupper, afhængig af hvilken hastighed der passer til netop dig. Der er grupper fra 16 kilometer i timen og op til 36 kilometer i timen. Baghjulet cykler hver søndag klokken 9.30 og tirsdag klokken 18.30. Har du lyst til at cykle i dagtimerne, er det muligt hver onsdag klokken 10.00.
PRIS: Det koster 400 kroner i kontingent årligt, og klubben cykler året rundt. Vil du prøve af, om landevejscykling eller mountainbike er noget for dig, kan du leje en cykel for 125 kroner for en uge.
Se mere på baghjulet.dk

Rapha

HVAD: Rapha er en eksklusiv klub for landevejscykling og har 19 klubber rundt omkring i verden og selvfølgelig også en klub i cool København. Du bliver en del af et fællesskab og mødes til en gratis kop kaffe med de andre medlemmer hver gang, inden I cykler afsted. Du får også løbende gode råd og vejledning fra teamet bag. Når du tilmelder dig, kan du vælge at tilmelde dig som internationalt medlem. Er du det, kan du planlægge en storbyferie samtidig med et løb og deltage i Raphas internationale begivenheder rundt om i verdenen.
HOLD: Der er plads til alle niveauer hos Rapha, hvor du cykler hver lørdag. Mødetiden er klokken 9.30, og herefter ruller klubben afsted gennem Nordsjælland. Du cykler omkring 80 til 100 kilometer per gang og ligger på en hastighed mellem 24 og 28 kilometer i timen. Det er også muligt at cykle fredag klokken 14.00 til en 60 kilometer lang tur på 28 til 30 kilometer i timen. Alle ruter er planlagt med udgangspunkt i at undgå trafikerede veje.
PRIS: Du tilmelder dig klubben på deres hjemmeside. Det koster 1.250 kroner for 12 måneders medlemskab. Her følger der en del lækre fordele med som deltagelse i eksklusive arrangementer, medlemsmagasin, en fælles app og et forum, hvor du kan skrive med de andre medlemmer.
Se mere på rapha.cc

Team Charlie

HVAD: Team Charlie er en cykelklub kun for kvinder i København og styres af cykelinstruktør Rikke Laursen. Her er tøsehygge, glade dage og fællesskab i fokus og efter alle ture er der fælles hygge og kaffe.
HOLD: Team Charlie cykler hver onsdag og lørdag fra Café Jorden Rundt i Charlottenlund. Onsdagsholdet begynder klokken 17.00, og her bliver du grupperet efter dit niveau i let eller medium tempo. Lørdag møder du klokken 9.30, men kan møde op allerede klokken 9.00 og få klikpedaltræning og tilpasset din cykel og dit gear. Derudover er der et teknikhold, hvor du kan få råd og vejledning til rulleskifte, svingteknik, skæring af rundkørsler, stående træning, intervaller og lignende. På teknikhold cykler du cirka 60 kilometer.
PRIS: Første gang, du deltager på holdet, er det gratis, men du skal kontakte Rikke Laursen først. Herefter koster et kvartal 500 kroner. Har du ikke en cykel, kan du lægge ud med at leje en cykel for 350 kroner hos Soigneur. Derudover vil der være forskellige løb og arrangementer.
Se mere på Facebook, Team Charlie Cycling Ladies

Cykle Klubben Aarhus

HVAD: Cykle Klubben Aarhus er for alle og er en af Danmarks største cykelklubber. Du kan træne på forskellige niveauer, og der er både plads til dig, der er nybegynder og rutineret cykelmotionist.
HOLD: Er du ny på motionscyklen, kan du hoppe med som gæst på søndagens motionstur, hvor der bliver taget hensyn til nye medlemmer og er gode råd og vejledning til rådighed fra de andre medlemmer. Er du rutineret, kan du hoppe direkte på holdene tirsdag og torsdag. Om tirsdagen cykler klubben i to hold med en turleder på hver. Hvert hold begynder klokken 18.00 og cykler i to timer. I turen er der indlagt intervaller. Om torsdagen er det også klokken 18.00, men denne træning er en restitutionstræning, hvor farten holdes nede, og du kører i et jævnt og roligt tempo. Derudover er der weekendtræning om søndagen i holdopdeling og med turleder. Turene begynder klokken 9.30.
PRIS: Det koster 650 kroner om året at være medlem. Det giver mulighed for at træne frit med klubben og deltage i forskellige arrangementer. Som medlem har du også mulighed for spinning i vinterhalvåret.
Se mere på ckaarhus.dk

Børkop Motionscyklister

HVAD: Her er det muligt både at træne på racer eller mountainbike (MTB). Klubben ligger i Børkop i Sydjylland. Du bliver du en del af et større fællesskab med passion for cykling. De mange forskellige hold, som klubben har, sikrer, at du kan finde et hold, der passer til netop dig og bliver udfordret på det niveau, du er på.
HOLD: Der er hold tirsdag og torsdag klokken 18.00. Tirsdag er fællestræning på cirka 50 kilometer, hvor der indlægges bakkespurter. Onsdag er der MTB-træning klokken 18.00. Søndag klokken 9.00 er der weekendtræning, hvor du og de andre deltagende bliver delt op i fire hold med en hastighed på 20 til 30 kilometer i timen. Er du ny, skal du hoppe på hold 3, hvor der cykles en gennemsnitshastighed på 24 til 26 kilometer i timen eller på hold 4, der primært er hyggetræning med et tempo på 20 til 24 kilometer i timen. Her er der plads til alle.
PRIS: For at være medlem, skal du betale et kontingent på 400 kroner.
Se mere på BMC-Cykling.dk

Se, hvad vi ellers skriver om: Cykling