kvinde drikker vand
SPONSORERET indhold

“Jeg har ikke tid til at træne” + 6 andre dårlige undskyldninger, du let kan få has på

Undskyldninger er der nok af, når det kommer til et sundt liv. Nogle kan være reelle nok, mens du let kan vinde over de dårlige af slagsen. Personlig træner Marie Louise Cramer guider dig.

Af: Marie Louise Cramer Foto: Getty
06. aug. 2018 | Sundhed | Fit living

1. “Jeg har ikke tid til at træne”

Vi har alle sammen det samme antal timer i døgnet, ligegyldigt om du er studerende, har et travlt arbejde eller en familie at tage dig af. At få træningen implementeret i din hverdag, vil hjælpe dig til at opnå en sund og stærk krop, give dig mere energi og overskud, hvilket i den grad også er fordelagtigt for dine medmennesker og familie. Måske det kan være med til at retfærdiggøre, at du gerne må bruge nogle timer om ugen på dig selv og din træning, fordi det netop giver dig energi til at lege med dine børn eller præstere bedre på jobbet. Når du først har besluttet dig for, at du gerne vil træne, handler det om at få det prioriteret. Få træningen implementeret før eller direkte efter arbejde hvis muligt, så du får effektiviseret din dag, og sæt den i din kalender på lige fod med andre møder.

2. “Det er så hårdt at komme i gang fra nul, at det bremser mig”

Det ER hårdt at komme i gang, men det bliver ikke lettere af at vente. Du skal ‘bare’ i gang – et skridt ad gangen, og så skal du måske arbejde med din tålmodighed? Husk, du kommer ikke i mål fra den ene dag til den anden. Ting tager tid – især de gode ting. Sæt dig selv nogle små delmål, så du kan få en masse succesoplevelser og hver gang rykke tættere på dit endelig mål.

Læs også: Lavt stofskifte er skyld i overvægt + 4 andre fede myter

 

3. “Jeg gider ikke at træne i dag”

Spørg dig selv om, hvorfor du ikke gider at træne? Er det fordi, du synes, det er kedeligt? Fordi du er i dårlig form? Eller noget helt tredje? Det er ofte kedeligt at træne, hvis du ikke er god til det, er i dårlig form eller ikke synes, træningsformen taler til dig. Og så er det på tide at gøre noget andet. Skift motionsform, træn med en ven, så I kan motivere hinanden, og er du i dårlig form, må du overbevise dig selv om, at det bliver bedre og bedre for hver træningsgang. Husk at sætte nogle realistiske mål.

4. “Jeg ender ofte med takeaway, fordi det er nemt”

Igen: Prioritering. Selvfølgelig har du tid til at lave mad, hvis du gerne vil. Bestiller du takeaway med levering, går der ofte 30-45 minutter, før den søde budbringer ringer på døren med din mad. Du kan sagtens nå at lave din egen på den tid. Det handler om planlægning. Brug et par timer i weekenden på at forberede din maduge. Sørg derefter for at få handlet ind til din kommende uge. Handler du stort ind én gang om ugen, behøver du ikke at bruge tid på det i løbet af din arbejdsuge. Måske kan madlavning også være med til at give dig et tiltrængt break i løbet af dagen.

Læs også: 5 tips til at spise sundt i en travl hverdag

 

5. “Jeg har ikke overskud til at tænke på madlavning og motion”

Nogle gange vælter det hele – sygdom, arbejde og måske kærestesorger. I sådanne perioder er det vigtigt at stoppe op og tage en dyb indånding. Mon det er lige nu, du skal sætte en masse mål for dig selv? Måske er det okay, at dit fokus ændrer sig fra vægttab til vægtkontrol? Lige nu handler det i højere grad om at komme igennem hverdagen på bedst vis.

6. “Jeg kan ikke finde motivationen”

Kan du ikke finde motivationen, skal du spørge dig selv, om du inderst inde overhovedet har lyst til at ændre dine kost- og motionsvaner. Måske er det ikke vigtigt nok for dig? Det kan også være, at du skal overveje din tilgang til sund kost og træning. Skal den justeres? Mange taber motivationen, hvis de forsøger at spise en specifik kost spækket med regler og restriktioner. Det samme gælder træningen. Kan du ikke finde motivationen til at komme af sted til træning, bør du overveje, om det er den rigtige træning for dig. Dårlige undskyldninger er der nok af – nogle gange er det helt okay, og det skal der være plads til. Andre gange må du hanke op i dig selv.

Se også: Så meget kan du spise for 300 kalorier

 

7. “Det er dyrt at leve sundt”

Er det nu virkelig også det? Nej, vel? Det er en klassiker, og du kan sagtens leve både sundt og billigt. Sæt dig for eksempel ned i weekenden og lav en mad- og træningsplan for den kommende uge. En løbetur og styrketræning på stuegulvet er gratis, og en sund, men budgetvenlig madplan kræver bare lidt planlægning. At leve sundt er en prioritering, og din krop fortjener det bedste.

Anbefalet til dig