body shaming
SPONSORERET indhold

Bodyshamer du dig selv? 10 tips til at stoppe

Taler du ofte grimt om din krop? Eller tænker at du er helt forkert i forhold til andre kvinder? Måske tænker du det lige nu? Så bodyshamer du. Slut fred med de destruktive tanker ved at hylde dig selv, for den du er, i stedet for hvordan du ser ud.

Af:: Charlotte Wendt Jensen Foto: Getty
31. okt. 2018 | Sundhed | Fit living

Giv din krop dine kærligste tanker

Sådan stopper du med at bodyshame dig selv.

  1. Stop med at dømme dig selv. Brug remsen stop, mærk og vær. Stop op, når du siger noget negativt til dig selv, og mærk efter: Hvad sker der i mig? Tag fat i det, du føler, fremfor at bebrejde din krop. Når du har gjort det, så bare vær. Du er nemlig et helt okay menneske, som du er.
  2. Drop tanken om, at en flottere krop gør dig mere lykkelig. Du bliver ikke et gladere menneske af at gå en størrelse ned i jeans, men hver gang du opretholder et særligt ideal, så fastholder du dig selv i den tanke.
  3. Kreer en fantastisk historie om dig selv, der omfavner hele den, du er, og læg så den dårlige historie om dig selv på hylden. På den måde flytter du dit perspektiv. Hvis ikke du flytter det, kan du ændre nok så meget på din krop, men du vil stadig ikke magte at være i rum med dig selv.
  4. Vær taknemmelig for den, du er. Hav ikke fokus på, hvordan din krop ser ud, men hvad den kan. Det kan godt være, at dine ben ikke er så lange, som du drømmer om, men de kan bære dig rundt. Og din krop kan mere end det. Den kan sove, spise, lege, kramme og elske.
  5. Giv din krop kærlighed. Lider du af bodyshaming, har du brug for af skabe en forbindelse til din krop og komme tæt på dig selv, så stop med at se dig selv udefra, og mærk i stedet dig selv. Din krop er skabt til at mærke og sanse, ikke til at blive vurderet udefra.
  6. Join the naked lady club. Vær sammen med andre kvinder, og se deres kroppe i en sauna, en svømmehal eller på stranden. Det giver et realitetstjek at dyrke andre naturlige og ægte mennesker og se, hvordan alder og fødsler sætter sig på en kvindekrop. Du er ikke forkert,
  7. Sig fra over for kritik om hvis ikke du ligner Beyoncé, når du har født. din krop. Med mindre du har bedt om en mening, så sig nej, men nej tak, hvis nogen går over din grænse i forhold til at udtale sig om din krop.
  8. Stop med at tillægge skønhed for meget, og hyld i stedet dig selv og andre kvinder for jeres bedrifter. For at stå op om morgenen og tage livtag med verden, for at være en god veninde, en god mor og en god kæreste. For at tage af sted på arbejde, smile til en kollega og hilse pænt på en fremmed.
  9. Dyrk oprøret mod bodyshaming. Det ulmer lige så stille med sociale profiler og offentlige personligheder, der hylder den naturlige kvindekrop. Husk, at både du og dine eventuelle børn fortjener at vokse op i en verden, hvor kvinder anerkendes for hvem de er, ikke hvordan de ser ud.
  10. Giv dig selv en udfordring. Den næste måned skal du kaste et blik på dig selv, når du går ud ad døren og minde dig om én ting, du kan lide ved dig selv. Det kan være din læbestift eller dit gode humør. Øv dig at have et positivt blik på dig selv, så det er det, du tager med ud i verden.

Anbefalet til dig