Her er slankekuren, der passer til dig
Foto: Alamy

Her er slankekuren, der passer til dig

Quick fix, livsstilsændring eller ren livsnyder. Vi har samlet de kure, der passer til dine behov, hvad enten det er et vægttab nu og her eller en permanent livsstilsændring.

Quick fix
I afdelingen for hurtige vægttab, tilføjer eksperterne altid, at resultaterne sjældent er vedvarende, med mindre man begynder at leve sundere generelt. Men døjer du med meget lav tålmodighed, så kan en kickstart på vægttabet måske give mod på en sundere livsstil.

Marie Brodersen har testet den berømte 80'er-kur, som lover et vægttab på hele 5 kilo på bare 4 dage. Det er næppe en kur som nutidens ernæringseksperter vil anbefale, og det lykkedes da heller ikke at tabe alle fem kilo. Men helt så tosset som kuren lyder, synes Marie ikke, at den var.

Magter du ikke at svede i træningscentret time efter time, kan du få den krop du vil have på 20 minutter. Det vil sige tre gange 20 minutter ugentligt. Og kun hvis du træner hårdt nok i det korte interval, men så vil du se store resultater, ifølge videnskabsjournalist og læge Michael Mosley.

På 2 uger kan du blive strandklar, også selvom det ikke er stranden, du opholder dig mest på netop nu. Det kræver "bare" en dedikeret indsats, når det gælder kost og træning.

Livsstilsændring
En livsstilsændring er nødvendig, hvis du blot ønsker at tabe 3 kilo, for selvom du måske ikke er så glad for din lille topmave, vil din krop gerne holde fast på sit "overlevelsesdepot". Hvis ikke det overbeviser dig om at lade topmave være topmave, så kan du reducere den, men det kræver en stor portion viljestyrke, advarer vi.

Din kropstype kan også have betydning for, hvordan du bedst taber dig. Se hvilke øvelser, der passer til dig med kuren 'Tab dig efter din kropstype'.

Det simple budskab bag alle vægttab er som bekendt, at du skal forbrænde mere, end du indtager. Derfor er det en rigtig god idé at øge din forbrænding. Læs hvordan det gik tre kvinder, som testede en livsstil med højere forbrænding.

Fitnessekspert Anne Bech, som har udgivet flere bøger, har tidligere haft svært ved at tabe sig, selvom hun levede sundt. Hun omlagde sit liv og indførte en god morgenrutine, så hun i dag har fået "den perfekte krop".

Træning og en dedikeret indsats er også hemmeligheden bag det vægttab på 10 kilo, som sanger og skuespiller Maria Lucia opnåede på bare tre måneder.

For Marie-Louise er det primært kosten og en livsstilsændrende beslutning om leve efter 5:2-kuren, som har betydet, at hun har tabt sig fire kilo.

Livsnyder
Hvis ord som træning og kostomlægning får dig til at blive fjern i blikket og træt på forhånd, så vil det glæde dig, at man faktisk kan tænke sig slank, ifølge Time.com.

Vi er også pjattede med tanken om, at du kan spise dig til drømmekroppen. Og det er der heldigvis flere bud på, hvordan man gør. Med Caronline Fibæks kur, gælder det for eksempel om at nyde sig slank og sund.

Men en favorit på disse mørke vintermorgener må klart være: Sådan sover du dig slank, men der er også mange andre gode grunde til at blive i sengen, hvis du vil tabe dig. Her er for eksempel hele 10 grunde til, at sex er sundt.

LÆS OGSÅ: Slank nu: Så let er det at tabe sig 5 kilo

LÆS OGSÅ: Drop kurene: Sådan lever du sundt en gang for alle

LÆS OGSÅ: 10 sunde opskrifter: Spis dig slank

Se, hvad vi ellers skriver om: Slankekur, Vægttab, Forbrænding, Anne Bech og Søvn