Erotisk sprog
SPONSORERET indhold

Hvad tænder du på? Sådan bliver du bedre til at sætte ord på

Hvad tænder du egentligt på? Måske ved du det ikke? Og hvad skal du egentlig svare, hvis din partner spørger? Se her, hvordan du bliver klogere på dine tændingsknapper og sætter ord på, hvad der tænder dig.

Af: Pernille Lewinsky Kofoed og Susanne Knutzen Foto: Getty Images
18. feb. 2022 | Sundhed | Hendes Verden

Ligesom vi udtrykker vores kærlighed på forskellig måde, så er det også meget forskelligt, hvad der tænder os seksuelt og vækker vores lyst. Vi har alle forskellige erotiske udtryksformer – ”tændingsknapper” – der vækker vores lyst og begær.

LÆS OGSÅ: Sådan vækker du dine erogene zoner

Mens nogle tænder på kys, kram og følelsen af hud mod hud, så er det i højere grad den erotiske energi eller måske livlige sexfantasier og rollespil, der tænder andre. Ifølge Joan Ørting, der er kognitiv terapeut og sexolog, er det vigtigt at kende både sine egne, men også sin partners tændingsknapper og tale åbent om sex for at holde liv i gnisten i parforholdet.

Men rigtigt mange finder det svært at tale om sex og sætte ord på deres forskellige lyster, behov og erotiske længsler, simpelthen fordi de mangler et sprog at tale erotik ud fra. Hun har derfor udviklet fem erotiske sprog – forskellige erotiske udtryksformer – der forhåbentligt skulle gøre det nemmere at sætte ord på vores lyst, længsler og behov, gøre samtalen om sex mere tilgængelig – og puste nyt liv i sexlivet.  Kilde: De 5 erotiske sprog af Joan Ørting.

Anbefalet til dig