pandekager brunch

pandekager brunch

Kostblog: Vidunderlig venindebrunch

Spinat- og tomatomelet, blåbær- og banansmoothie, proteinboller med avokado og skyr med müsli og blåbær. Disse lækkerheder udgjorde en fredagsbrunch, som jeg lavede til min veninde i dag.

Jeg er fuldstændig pjattet med brunch og alle tænkelige elementer, der kan indgå i en sådan. Både de sunde og mindre sunde. I dag blev det hovedsageligt de sunde, men ikke desto mindre smagte brunchen helt forrygende – hvis jeg altså selv skal sige det.

Jeg er vild med konceptet, og jeg elsker at have god tid til at nyde maden og være i dejligt selskab samtidig.

Spinat- og tomatomelet:

Jeg piskede 4 æg, en sjat mælk samt salt og peber sammen. Så tilsatte jeg et par håndfulde frisk spinat, og hældte det på en pande med lidt olivenolie. Herefter tilsatte jeg forårsløg og tomater, og lod omeletten stege færdig ved moderat varme.

Det er bare med at gøre brug af de grøntsager, man har lyst til, og der kan eksempelvis også tilsættes noget kylling, skinke eller bacon.

Blåbær- og banansmoothie:

Jeg blendede 1 banan, 2 dl frosne blåbær med omtrent 300 ml frisk appelsinjuice – til den ønskede konsistens. Det er den helt simple version, men der kan selvfølgelig tilsættes lime, ingefær eller andre frugter eller bær. Jeg pyntede med lidt friske blåbær, citronmelis og en skive kiwi.

Proteinboller med avokado:

Jeg er blevet rigtig glad for de nye Aktiv proteinboller, der er udviklet i samarbejde med diætister fra Team Danmark. Jeg synes, at de smager utrolig godt, og så har de nogle ret fornuftige næringsværdier.

Disse små banditter lunede jeg i ovnen, og smurte lidt grøn pesto på den ene del, og lidt chili-aïoli på den anden, og lagde dem sammen med avokado og frisk spinat.

Skyr med müsli og blåbær:

Det må efterhånden siges at være en klassiker. Dog en, som jeg sjældent bliver træt af. Jeg brugte skyr naturel, og toppede med lidt müsli, morbær, valnødder og friske blåbær. Lidt ahornsirup eller honning vil unægteligt gøre kombinationen til en sikker vinder – hver gang.

Efter denne brunch er vi klar på at bruge et par timer i naturen – skøn start på weekenden!

Jeg håber, at I får den dejligste weekend.

Kram fra Pernille ♡

Se mere på www.bybjorklund.dk

Se, hvad vi ellers skriver om: Kostblog