Louise Burgaard: ”Jeg har brugt for lang tid på at gøre, som andre gjorde”
SPONSORERET indhold

Louise Burgaard: ”Jeg har brugt for lang tid på at gøre, som andre gjorde”

Håndboldspiller Louise Burgaard træner to gange om dagen, og derfor prioriterer hun også at koble fra med en middagslur eller en god serie. Hun ved nemlig, at det er sådan, det fungerer bedst for hende – selvom andre måske siger, at noget andet er bedre.

Af:: Simone Vedel Hellgreen Laursen Foto: Lars Møller/Dansk Håndbold Forbund og privat
07. dec. 2021 | Sundhed | ALT for damerne

Hvad er sundhed for dig?

"Sundhed for mig er, at jeg prioriterer at restituere i løbet af min dag. Vi træner ofte hårdt to gange dagligt, så for mig er det vigtigt både fysisk og mentalt at få slappet af mellem træningerne. Jeg tager ofte en middagslur eller ser en serie.

Jeg er generelt et meget socialt menneske, men det er også vigtigt for min mentale sundhed ikke altid at være en ja-hat og at have tid til at stene i mit eget selskab."

Læs også: Rebecca Laudrup: "Med den mentalitet har jeg smidt fem kilo"

Har dit forhold til sundhed ændret sig med tiden?

"Enormt meget. Da jeg var yngre, var jeg meget optaget af min kost og min krop. Som atlet kan det være svært at finde den rette balance, da der naturligt skal være fokus på de ting, men det kan også let tage overhånd.

Jeg var nok for naiv i forhold til hvilke sundhedsbølger, der var i medierne og magasinerne, og jeg havde svært ved at finde min egen vej midt imellem low carb, sukkerfri, detox-hysteriet, og hvad jeg havde behov for som elitesportsudøver.

I dag er jeg meget bedre til at lytte til min krop og går ud fra princippet ”alt med måde”. Jeg er en kæmpe foodie og ser nu mad mere som nydelse end et middel til at præstere på banen."

Hvad er dine udfordringer i forhold til sundhed?

"Jeg er hen ad vejen blevet bedre til at prioritere min søvn. Det har jeg måske tidligere undervurderet betydningen af.

Derudover er jeg et menneske, der tænker meget over tingene og kan have svært ved at give slip på en dårlig kamp, eller hvad en eller anden mente med det, som vedkommende sagde. Det kan af og til tage for meget af min energi. Så det arbejder jeg på at blive bedre til at slippe."

Hvornår føler du dig mest sund?

"Når jeg sover, til jeg vågner af mig selv og får friskbagt brød og en god kop kaffe til morgenmad. Så har jeg gjort alt for min restitution og for at få en optimal start på dagen."

Dit bedste råd til en sund hverdag?

"Mit bedste råd er, at du selv skal finde ud af, hvad der er vigtigt for dig. Hvad der er sundhed for mig, er ikke nødvendigvis det rigtige for dig.

Jeg har brugt for lang tid på at gøre, som andre gjorde, og hvad jeg troede var rigtigt. Vurdér i stedet, hvad du vil prioritere, og hvad der giver dig energi.

Og vær klar over, at når du prioriterer noget, nedprioriterer du naturligt noget andet. Det skal du slutte fred med det, for du kan ikke det hele."

Anbefalet til dig