Mary Consolata Namagambe
SPONSORERET indhold

”Jeg laver to do-lister, hvor jeg skriver: Husk at være god mod dig selv”

Jurist og social aktivist Mary Consolata Namagambe har altid været meget aktiv. Hun løber, svømmer og vinterbader. Ikke for at blive slank, men for at få energi, holde hjernen skarp og gøre noget godt for sig selv.

Af: Nicoline Tauning Foto: Private
15. jun. 2021 | Sundhed | ALT for damerne

Hvordan giver du dig selv den bedste start på dagen?

"Jeg står tidligt op inden arbejde, hvor jeg starter med at meditere i 20 minutter. Her fokuserer jeg især på vejrtrækningen, og hvad jeg gerne vil have ud af dagen. Derudover læser jeg et kapitel i en bog. På en virkelig god morgen løber jeg også en tur, men det er ikke hver dag."

Hvordan sørger du for at holde dig i form?

"Jeg er dansk-ugander, og jeg kommer fra en kultur, hvor former værdsættes. Derfor går jeg ikke op i at være megaslank, men jeg har altid været meget aktiv. Jeg gik til fodbold, da jeg var yngre, jeg svømmer, jeg vinterbader, og jeg løber rigtig meget. Jeg laver alt, hvad jeg synes er sjovt. Men jeg gør primært de her ting, fordi det holder min hjerne skarp og min energi høj. Jeg ser løb som en måde, hvor jeg har tid til mig selv og mine tanker. Løb er derfor meget mere end blot for at holde mig slank."

Læs også: Sofie Buus: ”Jeg har droppet slankekursmentaliteten”

Hvad er sundhed for dig?

"Mental sundhed kan være tabubelagt, hvilket er rigtigt ærgerligt. Jeg er bange for, at når jeg ser aktiv ud på min Instagram, så får folk et indtryk af, at jeg kan alt. Man skal huske på, at Instagram ikke er den fulde sandhed. Jeg kan være superwoman nogle dage, men jeg kan også være sårbar og have brug for at græde andre dage. Der er mange, der spørger, om jeg træner for at tabe mig. Jeg har ikke vejet mig i flere år, for jeg går ikke op i det. Jeg træner, som jeg gør, for at jeg kan spise, som jeg har lyst til. Jeg har ikke lyst at skulle tænke over alt, hvad jeg spiser, for jeg elsker mad."

Har dit forhold til sundhed ændret sig med tiden?

"Min krop er med tiden begyndt at snakke til mig. Den gør mig opmærksom, hvis det er på tide, at jeg kommer ud og løber. I forhold til fokus på mental sundhed så er det helt klart kommet mere med alderen. Jeg har arbejdet utroligt meget med mine tanker, og jeg laver to do-lister hver dag, hvor jeg skriver: Husk at være god mod dig selv. Jeg sørger derfor for at prioritere at gøre noget godt for mig selv."

Læs også: Ibi Støving: "Jeg er flov over at have flippet ud over det"

Hvornår føler du allermest velvære?

"Når jeg vinterbader om morgenen. Du får et øjeblik kun med din krop, hvor du bare mærker den. Først et øjebliks panik, og så heeelt ro."

Anbefalet til dig