Michelle Kristensen: ”Det har givet mig  en ny ro at være kæreste med Pernille”

Foto: Joachim Wichmann

Michelle Kristensen: ”Det har givet mig en ny ro at være kæreste med Pernille”

Sundhedsekspert Michelle Kristensen havde sluppet slankekurene og fundet den sunde balance, før hun blev forelsket i sin nye kæreste. Men nu har hun også fundet en sundere balance mellem arbejdsliv og privatliv – med hjælp fra kærestens lille og meget ærlige søn. Her fortæller Michelle om sin nye bog og sit nye kærlighedsliv, der har fået ekstra meget opmærksomhed, fordi kæresten er en kvinde.

Hun er kendt som sundhedsguruen med over 100.000 følgere på Instagram. Hun har masser af slankebøger og bootcamps bag sig og har været fast sundhedsekspert i ALT for damerne og på morgen-tv. Og så har hun været nede med stress og været åben omkring det.

Men Michelle Kristensen blev alligevel overrasket over interessen, da hun i maj annoncerede på Instagram, at hun havde fået en kæreste: ”Kærlighed kan pludselig komme dumpende i nye afskygninger, og mens man mindst venter det”, skrev hun blandt andet under et billede af en kvinde og en lille dreng. Opslaget har i skrivende stund fået knap 12.000 likes.

"Det kom virkelig bag på mig, hvor meget folk gerne ville vide om det. Både mine følgere og pressen. Hør her, vi lever i 2020, og oppe i mit lille, naive hoved var jeg bare blevet forelsket i et menneske, og det var tilfældigvis en kvinde. Nogle af mine veninder fra mediebranchen havde sagt, at jeg skulle være klar over, at der ville komme noget larm, når jeg meldte ud, at jeg var blevet kæreste med Pernille, men jeg var sikker på, at det ikke ville ske.

Der gik dog nærmest kun to sekunder fra, at jeg havde lagt opslaget på, til der kom den første overskrift på et onlinemedie: ”Go’ Morgen-ekspert springer ud som lesbisk”. En overskrift der lød som om, at det aldrig var sket før i hele verden. Det var jeg virkelig overrasket over. Samtidig tænkte jeg, at det var ubehageligt at blive proppet ned i en kasse og få sådan et stempel i panden. Jeg havde bare fået en kæreste. Og ja, det var en kvinde. Jeg havde ikke brug for pludselig at blive en del af et helt segment."

4.jpg

Fedende forhold

ALT for damerne møder Michelle Kristensen i anledning af hendes nye bog om kærestekilo og singlesul. Bogen bygger dels på Michelles egne erfaringer med, hvordan kroppen reagerer på kærlighed, og dels på erfaringerne fra de omkring 75.000 kvinder, der de seneste syv år har været igennem hendes MK Camps for at tabe sig.

Når man forelsker sig og flytter sammen, forkæler man hinanden med lækker mad og vin, og måske bliver man lidt mere inaktiv. Det sætter sig på sidebenene. Bliver man single, kan det efter Michelles erfaring gå to veje. Enten taber man sig og bliver ”skilsmisselækker”, eller også tager man på, fordi man trøster sig selv med noget, der kan puttes i munden.

"Selvom man ikke er i kategorien ”svært overvægtig”, må man efter min mening stadig gerne have et ønske om at ville tabe sig, hvis man er vant til at have en krop, der er mindre. Det er skønt, at der er kommet fokus på, at vi alle er forskellige, og at vi skal omfavne de store kroppe og slappe af i forhold til, hvordan vi ser ud, men for mig er det vigtigt, at vi heller ikke ser ned på dem, der gerne vil tabe sig, selvom de objektivt set ikke er meget overvægtige. Hvis de har været vant til at se anderledes ud, nytter det ikke noget, at man siger, at de skal slappe af, at de da ser godt ud, og hvorfor vil de da i det hele taget være så tynde?

Det er nærmest en form for mobning i dag, at man udskammer folk, der ønsker at tabe sig, for ”der skal jo være plads til alle”. Og ja, det skal der også, men set fra mit synspunkt handler det om sundhed. Jeg er ikke noget lille nips selv, og jeg går bestemt ikke ud og prædiker, at man skal ligne en tynd pind. Men jeg vil helst ikke have, at man har for meget mavefedt, for vi VED bare, at det ikke er sundt. Omvendt er det jo folks eget valg, men de mennesker, der kommer til mig, vil jeg gerne hjælpe til en sundere livsstil."

Hvor meget har du selv kæmpet med kærestekilo og singlesul?

"Jeg har kæmpet med kiloene hele mit liv, men jeg har især kæmpet med dem, siden jeg blev selvstændig og begyndte at arbejde enormt meget. Ofte var det lidt for let at lande i sofaen med en kæreste og proppe en pose chips i munden og drikke en flaske vin. I mine singleperioder, som der har været en del af, har det til tider også været svært, for hvis man sidder alene hjemme en fredag aften, så tænker man, at det da ville være rart med et hyggeelement. Og det er jo som regel ikke blomkål."

Hvor mange og hvor lange forhold har du haft?

"Jeg har ikke boet med nogen og har ikke haft mega lange forhold. Jeg har haft et arbejde, der har optaget nærmest alt i ti år. Det er ikke ensbetydende med, at jeg ikke har set nogen, men de har virkelig skullet gøre en indsats. Det har jeg også selv skullet gøre, og det har jeg så bare ikke gjort, fordi jeg nærmest har været gift med mit arbejde. Det har været mit et og alt, og i perioder har det simpelthen også været nødvendigt.

Jeg har haft mine op- og nedture, og jeg har måttet arbejde hårdt for at redde biksen nogle gange. At arbejde så meget gør noget ved ens overskud, og jeg har nok syntes, at det har været lettere at smutte, når det er blevet lidt for seriøst. Så det har du gjort? – Ja, især i perioder, hvor hele lortet har ramlet. Man kræver jo noget af hinanden, når man er i et forhold, og jeg synes i forvejen, at ”Danmark” krævede alt for meget af mig, hvilket jo underforstået var mig selv, der krævede enormt meget af mig."

Læs også: Jeanette Ottesen: ”Jeg er blevet en rigtig power-urkvinde der slår i bordet"

5.jpg

Tinder

Michelles aktuelle bog er ligesom den forrige bygget op som en historie om Store Sonja, der gerne vil tabe sig, og hendes sunde veninde Michelle samt deres fælles veninde Sonja H. Der er en stor del af Michelle i alle tre karakterer, og Michelle i bogen er bl.a. en del på Tinder.

Har du også været på Tinder i virkeligheden?

"Ja, åh gud. Det har jeg. Inden jeg blev mediekendt var det noget, jeg gjorde sammen med mine veninder og havde det sjovt med. Da jeg pludselig blev et kendt ansigt, tænkte jeg, at så kunne jeg ikke længere være på Tinder, men jeg prøvede alligevel på et tidspunkt. Jeg fik mange beskeder, hvor mænd spurgte, om det virkelig var mig, eller om det var en falsk profil, og jeg har virkelig haft et kæmpe battle med mig selv om, hvorvidt jeg kunne være på Tinder.

Udstillede jeg mig selv som en kæmpe fiasko ved at være der? Men det gør man jo ikke. Det er sådan, folk møder hinanden i dag, og jeg har da veninder, der har fået Tinder-babyer, så det kan jo lade sig gøre at finde den rigtige derinde. Men man har mange underlige oplevelser, når man er på Tinder."

Har du eksempler?

"Jeg var ude med en politimand, der var meget imponeret over, at jeg havde et firmakort, han var helt oppe og ringe over det. På en anden date udbrød manden i selve seancen, hvor man begynder at være ret intim: ”Hvor er det vildt, du ligner jo slet ikke en, der arbejder med sundhed!”. Ja, det sagde han sgu! Og så var jeg sådan, jamen hej, hej, jeg skal lige noget andet, ha ha."

Havde du nogensinde været på date med en kvinde, før du mødte Pernille?

"Nej. Aldrig. Jeg havde aldrig troet, at jeg skulle være sammen med en kvinde. Så det har været meget identitetsinteressant for mig."

Hvordan mødte I to hinanden?

"Vi mødte hinanden helt uskyldigt til en julefrokost på Politikens Forlag, hvor jeg bare tænkte, at hun var sjov, og at vi godt kunne gå hen og blive veninder. Noget tid efter mødtes vi til en kaffe, og så begyndte det pludselig at udvikle sig."

Du vidste, at Pernille havde en søn, og du havde aldrig før været kæreste med en kvinde, hvordan finder man ud af, at man pludselig ikke ”bare” skal være veninder?

"Jeg vidste, at Pernille altid har været til kvinder, og at hun har sin søn, Laurits, med to fædre, der er homoseksuelle. Så det kom ikke bag på mig. Og så tror jeg bare, at jeg pludselig kunne mærke, at der var noget, der var enormt anderledes. Jeg havde følelser for hende, som jeg ikke havde haft med andre kvinder, jeg kender. Det er det samme, som når man bliver forelsket i en mand. Pludselig er der bare noget. Og jeg skal da blankt erkende, at det var lidt af en omvæltning for mig pludselig at føle noget for en af samme køn. Næsten sådan lidt angstprovokerende og skræmmende, især når man er opvokset i Nordjylland, som jeg er. I København er det bare normaliteten, og det begynder det heldigvis også at blive i resten af Danmark, men man er bare mere fri i sit syn i storbyen. Tror jeg.

Læs også: Charlotte Bircow: ”Jeg har lært mig selv, at jeg også på dage, hvor jeg ikke gider, skal lette rumpetten”

Identitetskrise

Hvordan var reaktionerne på din udmelding om, at I var kærester?

"Jeg har ikke fået en eneste ond kommentar. Jeg er bare blevet overøst med lykke. Og nej, så ved jeg jo ikke, hvad folk snakker om derude, men det må de jo også selv om. De ville også have snakket, hvis jeg havde fundet en mand, der lå uden for normen. Men det har da været en helt ny verden for mig pludselig at kysse en anden kvinde. Jeg har ikke i mine teenageår været som nogle af mine veninder, der sagde: ”Aj, lad os lige snave hinanden i jorden”. Bare for at prøve noget spændende. Der var jeg typen, der sagde: ”Nej tak, det må I have for jer selv, jeg hopper på Jørgen”.

Jeg ved ikke, om man kan kalde det en identitetskrise, men jeg havde eddermame rotationer oppe i min hjerne over, hvad det her var, da jeg blev forelsket i Pernille. Hvordan kunne det komme ud af det blå i en alder af 35 år? Og kan der komme andet, jeg slet ikke har forudset? Når det så er sagt, må jeg igen vende tilbage til, at Pernille jo bare er et menneske. Jeg er bare blevet forelsket i et menneske. Et menneske, der er enormt sødt og rummeligt, og som kan sige, at jeg skal holde min kæft, når jeg skal det. Hun er spændende og klog på ting, jeg slet ikke er klog på."

"En anden ting, der har været interessant for mig, har været at opleve, hvordan folk fra forskellige miljøer har reageret. I Danmark går vi jo så meget op i, at alle skal være lige, men da jeg meldte ud, at jeg var blevet kæreste med en kvinde, fik jeg lige pludselig vildt mange følgere med regnbueflag i deres Instagram-profiler, og jeg blev budt velkommen på holdet.

Hvor jeg havde det sådan: Øh, jeg er ikke på noget ”hold”. For hvis man går ud og siger, at det er et hold, så ekskluderer man jo sig selv fra den almene dansker. Det synes jeg virkelig er tankevækkende. Og det var også tankevækkende, at utrolig mange smarte mennesker pludselig syntes, at vi skulle ud og drikke kaffe sammen. Folk, som jeg ellers slet ikke havde noget med at gøre. Men pludselig var jeg blevet enormt spændende."

Hvordan har din familie og venner reageret?

"Min mormor, som er 92, og som bor derude, hvor kragerne vender, har bare sagt til mig, at hun intet har imod, at kvinder er kærester med kvinder. Min søster sagde, at det var da lige godt satans, at jeg igen skulle være den, der gjorde det interessante og specielle, ha ha. Mine forældre fik det først at vide efter tre måneders tid. Fordi jeg skulle være sikker på, hvad det var for noget. Og de var virkelig søde. Der var bare kæmpe kærlighed. Der har været veninder, der har været ved at falde ned af stolen, fordi de aldrig havde set det komme. Og der må jeg jo bare sige: ”Det kan jeg da godt forstå. Det havde jeg heller ikke selv”."

7.jpg

Shelle arbejde?

Overvejede du på noget tidspunkt at lade være med at gå videre med din forelskelse?

"Ja… Jeg kunne jo sagtens have stoppet mig selv i det her og have tænkt, åh, det orker jeg ikke. Men omvendt har jeg de sidste ti år levet meget kontrolleret. Jeg har sat mit arbejde før alt andet, også før mig selv, for at indfri de drømme, jeg har haft. Der har været perioder, hvor hele lortet har været ved at gå nedenom og hjem, og hvor jeg virkelig har skullet arbejde hårdt.

Så jeg tror, at der var noget i mig, der gjorde, at jeg tænkte: Nu gider jeg simpelthen ikke være så kontrolleret længere og gøre alt, hvad alle andre tror og tænker, at jeg skal gøre. Måske skal jeg bare prøve at slappe lidt af og nyde livet og så se, hvad der kommer med det. Det kunne jo være, at forelskelsen bare var for sjov, og så gik den over, men det viste sig jo, at det faktisk var helt rigtigt og virkelig skønt."

Michelle faldt for, at Pernille er sjov, klog og uimponeret. Og Pernille falder ikke – som politimanden på Tinderdaten – på halen over, at Michelle har firmakort, tjener godt og kan klare sig selv.

"Og så er vi gode for hinanden, fordi vi begge to har vildt meget krudt i røven. Vi gider ikke sidde i en sofa og se serier. Vi vil ud og opleve noget. Og Pernille er lige så vild med et luksuriøst hotel som med en skovtur, hvor vi sover i telt. Hun ser stor værdi i simple living, og det gør jeg også. Samtidig er hun god til at bede mig lukke ned for arbejdet og tage en chiller."

Er du blevet bedre til det så?

"Ja, meget. Men det kommer nærmest helt af sig selv, fordi der også er kommet en lille dreng ind i mit liv. Jeg har været nødt til at blive mere effektiv og sortere i, hvad jeg laver, og det har været vildt sundt for mig. Det har givet en helt anden ro, at jeg har prioriteret unødvendige møder og tiltag fra. Når Laurits er hos os, skal vi jo spise aftensmad kl. 18. Der er ikke noget med liiige at vente til 19.30, fordi man så kan arbejde lidt længere. Han styrer showet, når han er der, og det er enormt sundt."

Læs også: Christel Pixi: ”Indtagelse af mad må aldrig blive syndefuldt”

8.jpg

Hvordan er det at have fået et barn ind i dit liv?

"Det er skønt. Han er virkelig, virkelig sød og meget let. Han har en alder, hvor han bare er sådan helt ublu og uskyldig. Det havde måske været sværere med en 15-årig teenager."

Du kalder Pernille for ”kone” på Instagram …?

"Det er jo bare for sjov. Når alt kommer til alt, er jeg ikke sådan en super inderlig, romantisk type. Sådan åh, min kæreste og kys, kys. Jeg siger det, men det er privat og kommer ikke på Insta. Jeg er i bund og grund sindssygt privat, og når jeg kalder Pernille ”kone”, er det en måde at tage lidt pis på det hele i forhold til offentligheden. Sådan er alle mine opslag, jeg kan godt lide, at tingene ikke bliver for alvorlige og højtidelige. Men lur mig, om folk ikke tror, at vi er blevet gift, ha ha."

Hvad har det betydet for din krop, at du har fået kæreste – er der kommet kærestekilo?

"Åh, det har også været lige oven i coronaen, skal man tænke på, og jeg tror, at jeg som de fleste andre har indtaget lidt mere alkohol og den slags. Men da jeg mødte Pernille, havde jeg allerede opnået et meget afslappet forhold til min krop og fundet fred med, at jeg aldrig bliver en størrelse 34. Men jeg kan jo ikke have det job, jeg har, hvis jeg pludselig tager 20 kilo på, så jeg skal da holde mig i form. Også for Pernilles skyld, synes jeg. Jeg håber simpelthen aldrig, at jeg bliver typen, der efter fem års forhold ikke længere gider gøre noget ud af mig selv. Og jeg må også sige, at det, at jeg er blevet kæreste med en kvinde, har betydet, at jeg har taget mig selv i at tænke, at nu skal jeg være endnu mere feminin …"

Så det at blive kæreste med Pernille har haft en betydning for dit syn på dig selv?

"Det har haft en betydning i forhold til pludselig at få en anden identitet. Jeg er blevet mere afslappet, og samtidig passer jeg bedre på mig selv nu."

Kan overskriften på artiklen være: ”Min kone har fået mig til at passe bedre på mig selv”?

"Nej, det kan der ikke stå, ha ha."

Hvorfor?

"Jeg har arbejdet på at finde en balance i min krop i 20 år, og den balance havde jeg fundet inden, jeg mødte Pernille. Min livsstil sidder så voldsomt meget på min rygrad, at et nyt forhold ikke har kunnet rykke på det. Derfor er det svært at lave sådan en konklusion, der lyder: ”Hun fik mig til at tabe mig ti kilo”. Eller: ”Nu slapper jeg af i min krop”. Det gjorde jeg i forvejen."

Du sagde, at du er blevet bedre til at lægge tingene væk og holde fri, hvad har det betydet for dig?

"Det har givet mig en ny ro. Især når forholdet er så ukompliceret, som det er. Det giver mig en ro at komme hjem efter en lang arbejdsdag og vide, at jeg skal lægge arbejdet fra mig, selvom jeg ikke er blevet helt færdig. Det er så sundt for mig. Det samme gælder i weekenderne. Børn er jo sådan nogle små sandhedsvidner, så når Laurits siger: ”Shelle arbejde …?”, så får jeg det sådan her …"

Hun tager sig til halsen, som om hun er ved at blive kvalt.

"Det er jo sandheden ved kasse et, og det får mig til at ændre mine usunde arbejdsvaner. Og det sjove er faktisk, at selvom jeg i dag arbejder mindre, går det bedre i virksomheden. Fordi jeg har skrællet alt det overflødige fra og i højere grad stoler på mit eget værd.

Så overskriften kunne være: ”Min kone har givet mig en anden ro”?

"Ja, men du må ikke skrive ”kone”. Så tror folk, at vi er gift. Der skal stå ”kæreste”. ALT for damerne må ikke lave grin med ”kone”, det er kun mig, der må det, ha ha."

10.jpg

Michelle Kristensen, 36

Sundhedsekspert på TV 2's ”Go’ Morgen Danmark” og ”Fede forhold”, som kan streames på DR. Ejer af sundheds- og træningsfirmaet MK, som bl.a. tilbyder online bootcamps og har en meget velbesøgt sundhedsblog. Forfatter til en stribe bøger om kost og træning. Aktuel med bogen ”Gør kål på kærestekilo & singlesul”. Kæreste med Pernille Wass, 41, der er redaktionschef på Politikens Forlag. Pernille har sønnen Laurits på 2,5 år med to fædre.

Se, hvad vi ellers skriver om: Michelle Kristensen, Interview og Sund livsstil