Prins Harry Oprah Winfrey

Foto: Getty I den nye dokumentarserie "The Me You Can't See" optræder også kendte, blandt andet musikeren Lady Gaga og skuespilleren Glenn Close.

Prins Harry og Oprah laver ny dokumentar: ”Der er akut behov for at erstatte den skam”

I en ny dokumentarserie taler Prins Harry og tv-vært Oprah Winfrey om deres egne og andres mentale udfordringer. Dokumentaren kommer i kølvandet på et opsigtsvækkende interview, prinsen og Meghan Markle gav i marts, hvor de åbnede op om psykiske problemer.

”Vi er født ind i to forskellige liv, opvokset i forskellige miljøer, og som resultat af det har vi været udsat for forskellige oplevelser. Men vores fælles oplevelse er, at vi alle er mennesker,” lyder det fra Prins Harry.

I den nye Apple TV+-dokumentarserie ”The Me You Can’t See” vil hertugen af Sussex sammen med den kendte, amerikanske tv-vært Oprah Winfrey undersøge og diskutere mental sundhed. I samtale med ukendte og kendte mennesker som blandt andre Lady Gaga, Glenn Close og den olympiske bokser Virginia “Ginny” Fuchs vil de tale om, de psykiske udfordringer vi alle indimellem står overfor.

Og som både Prins Harry og Oprah Winfrey også har dealet med i deres liv.

”Majoriteten af os bærer på uforløste traumer, tab og sorg, som føles – og er – meget personlige. Men det sidste år har vist os, at vi alle er sammen om dette, og mit håb er, at denne serie vil vise, at der er power i sårbarhed, connection i empati og styrke i ærlighed,” siger Prins Harry i en pressemeddelelse.

Også Oprah Winfrey håber, at de med den nye dokumentarserie kan skabe en ærlig og åben samtale om mental sundhed og ”emotionelt velvære” – på tværs af kultur, alder, køn og socioøkonomisk status.

”Mere end nogensinde før er der et akut behov for at erstatte den skam, der følger med mental sygdom, med visdom, medfølelse og ærlighed,” siger Oprah Winfrey.

”Vores serie ønsker at sparke gang i den globale samtale.”

051021_The_Me_You_Cant_See_Series.jpgI den nye dokumentarserie "The Me You Can't See" optræder også kendte, blandt andet musikeren Lady Gaga og skuespilleren Glenn Close. Foto: Presse

Følte sig nødsaget til at trække sig

Det stærke makkerpar satte allerede gang i debatten om mental sundhed tidligere på året.

I et stort og ærligt interview fortalte Prins Harry og Meghan Markle i marts i år Oprah Winfrey (og resten af verden) om de psykiske problemer, som særligt Meghan Markle har døjet med, siden hun blev en del af det britiske kongehus.

”Jeg havde bare ikke lyst til at leve mere,” sagde Meghan Markle blandt andet i interviewet og fortalte, at den ensomhed, der fulgte med hendes nye virkelighed i mediernes søgelys, fik hende til at overveje, om det var det hele værd:

”Og det var en meget klar og ægte og skræmmende konstant tanke. Og jeg kan huske – jeg kan huske, hvordan han (prins Harry, red.) bare vuggede mig.”

I interviewet rettede Prins Harry også en kritik af det britiske kongehus, der ifølge hertug-parret ikke ønskede at hjælpe Meghan, da hun gav udtryk for sine suicidale tanker.

Derfor følte han sig nødsaget til at gøre noget for at beskytte sig selv og sin familie ved at trække sig fra kongehuset.

”Det er virkelig trist, at det er nået hertil, men jeg er nødt til at gøre noget for mit eget mentale helbred, for min hustrus og også for Archies, for jeg kunne se, hvilken vej det gik”, sagde han dengang ifølge New York Times.

Den nye dokumentarserie ”The Me You Can’t See” kan ses fra den 21. maj på Apple TV+.

Se, hvad vi ellers skriver om: Psykologi, Kendte, Kongelige og Meghan Markle