interview med Rosalinde Mynster
Foto: All over

interview med Rosalinde Mynster

Rosalinde Mynster: „Jeg er stolt af mig selv efter hver løbetur”

Motion er essentielt for den 24-årige skuespillerinde, fordi det styrker hendes hypermobile krop. I køkkenet er hun et madøre, som elsker at eksperimentere med sunde retter.

Hvad betyder sundhed for dig?
– Sundhed handler om at leve efter, hvordan kroppen har det bedst. For mig er det vigtigt at mærke efter, hvornår jeg har det godt, og hvad der er sundt for mig, og det er f.eks. at vælge det naturlige, hvilket betyder, at jeg sagtens kan spise kage, men forsøger at undgå Matador Mix, fordi det indeholder farvestoffer og E-numre.

Hvilken form for motion dyrker du?
– Det er essentielt for mig at dyrke motion, fordi jeg får ondt i mine led, hvis jeg ikke får rørt mig, så jeg styrketræner og går til pilates. Jeg løber også, fordi det passer mig og mit arbejdsskema perfekt. Jeg løber ikke superlangt, for mig er det vigtigere at komme af sted og ud i den friske luft, om det så bare er en tur på 20 minutter.

Hvad giver det dig at dyrke motion?
– Min krop får det meget bedre. Jeg har en hypermobil ryg, og motion varmer min krop og strækker den ud. Motion giver mig endorfiner til hjernen, jeg får frisk luft og renset hovedet og sjælen.

Hvordan finder du tid til at dyrke motion i en travl hverdag?
– Jeg skal finde tid og prioritere motion, fordi jeg ved, hvad det gør af godt for min krop. Løb er fleksibelt og nemt at få passet ind, og jeg træner ofte derhjemme på stuegulvet med vægte. Mit pilateshold ligger heldigvis sent, så jeg kan nå det efter en dag med optagelser.


Er der en sundhedstendens, du aldrig kunne finde på at kaste dig over?
– Det er sjovt at afprøve tendenser som raw food, juicekure eller palæokost, men jeg kunne aldrig leve 100 % efter principperne. Jeg tror ikke på, at det er sundt kun at leve af én type mad.

Hvordan slapper du allerbedst af?
– Når jeg ikke føler, at jeg halser bagefter. Jeg elsker mit arbejde og mine venner, men nyder at trække stikket og tage i sommerhus og gå lange ture i skoven. Det er befriende at være et afsondret sted, komme lidt væk fra hverdagen, og hvor jeg ikke er tvunget til at lave noget.

Hvad er dit bedste sundhedstip?
– Brug kokosolie – det er et fantastisk universalprodukt. Jeg smører det på brød og steger alt i det, fordi det er sundt og smager godt. Jeg bruger det også som bodyolie og kommer lidt kaffegrums i, så bliver det en lækker bodyscrub.

Kan du anbefale et skønhedsprodukt?
– Jeg er meget glad for Balance Me’s produkter, fordi de er naturlige og økologiske. Jeg kan godt lide tanken om, at det, jeg smører mig ind i, er rent. Vi har også et ansvar overfor naturen, og hvad vi lader løbe ned i grundvandet.

Hvad får dig til at føle dig glad?
– Det gør mig glad at være ude i naturen. Jeg bor jo til daglig inde i byen, hvor man er isoleret og langt væk fra natur, så det er skønt, når man kommer ud og ser på noget grønt. Det gør mig også glad at have overskud til venner og familie. At kunne være nærværende i stedet for stresset. Jeg lever meget oppe i mit hoved og nyder derfor, når der er overskud til at kunne være fokuseret på at være sammen.

Hvornår føler du dig allersmukkest?
– Om sommeren, når jeg har fregner, bader i havet og spiser jordbær hele tiden. Jeg har kulør og energi og ikke 30 sweatre ovenpå hinanden.

Hvor elsker du at rejse hen?
– Steder, hvor der er varmt, når det er koldt herhjemme, giver mig masser af velvære. Jeg er meget i Los Angeles, da min kæreste arbejder der. Det er en fantastisk by omkranset af bjerge, hvor man kan køre op og kigge ud over byen. Det er en ret vild oplevelse.

Hvad går du aldrig på kompromis med (sundhedsmæssigt)?
– Æg, mælk og kød skal helst være økologisk. Det er svært, da kød er så dyrt, men så spiser jeg bare mere vegetarisk.

Tænker du over, hvad du spiser?
– Det er en balance mellem at være fanatisk og fokuseret. Men jeg tænker over det, fordi jeg kan mærke, hvilken betydning maden har for min krop. Hvis jeg spiser en salat eller en burger, reagerer kroppen jo helt forskelligt. Burgeren gør mig tung og oppustet modsat salaten, der er frisk og let. Men dermed ikke sagt, at jeg aldrig spiser en burger.

Hvad elsker du at spise?
– Jeg elsker at lave mad og synes, at det er sjovt at lave sund mad, der smager godt. Jeg er et madøre, og der er ikke rigtig noget mad, som jeg ikke kan lide. En ret, som jeg spiser tit, er en salat, der består af rødbeder, gedeost, ristede salte mandler og grønkål. Det smager godt og passer lige til sæsonen.

Har du en dårlig vane, du gerne vil ændre?
– Jeg kan have meget svært ved at styre mit slikindtag, for jeg kan blive ved og ved og ikke kun nøjes med to stykker. Så jeg vil gerne lære, at det behøver ikke at være hele pakken, der tømmes.

Hvis døgnet havde 25 timer, hvad ville du så bruge den sidste time på?
– Jeg elsker at sove. Hvis jeg har en længere periode, hvor jeg ikke får sovet nok, fordi jeg har travlt på arbejde, kan jeg mærke, at jeg bliver mere skrøbelig, tyndslidt og udmattet.

Hvad har været dit livs største udfordring?
– At være i puberteten – dét er jeg glad for er slut.

Hvad er din største sportspræstation?
– Jeg er stolt af mig selv, hver gang jeg har været ude at løbe.

Har du en favoritkogebog?
– Jeg synes, at det er sjovere selv at finde på retter og prøve mig frem. Men jeg følger Jamie Oliver på Instagram, han er altid inspirerende.

Har du en sportsgadget, du ikke kan undvære?
– Mine løbesko og 3 kg vægte.

Lige nu læser jeg …
– „Hateship, Friendship, Courtship, Loveship, Marriage” af Alice Munro. Det er en fantastisk novellesamling. Noveller er gode, når man ikke lige har tid til en roman.

Lige nu lytter jeg til …
– Tame Impala, som er stemningsfuldt indierock.

I mit køleskab er der altid …
– Kokosolie og dijonsennep.

I mit køkken finder man aldrig …
– Færdigretter.

SE OGSÅ: Michelle Kristensen: "Truckerbad giver mig tid til motion"

SE OGSÅ: 12 skønne mænd om kvinder og sundhed

SE OGSÅ: 20 tips, der gør dig vild med vinterløb

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund livsstil