Kvinde smiler sorte rande

Foto: Getty Sorte rande, nej tak! Her er fire tips, så du kan få friske øjne i en fart.

Sådan slipper du af med sorte rande

Vil du gerne se frisk ud? Her er fire tips, så du kan blive de sorte rande under øjnene kvit.

Sorte rande under øjnene skyldes som regel, at man kan ane en blåfarvning af blodkarrene i underhuden. Det sker, når fedtlaget bliver for tyndt i huden under øjnene. Når fedtlaget har en passende tykkelse, bliver huden fin, lys og klar. Her er de bedste måder at undgå sorte rande under øjnene på og bevare eller danne et passende fedtlag i underhuden.

Læs også: 11 skønhedsvaner du skal stoppe med nu!

  • Søvn. Sørg for at få godt med søvn om natten. En lang, dyb og sammenhængende – og gerne tidlig – søvn gør, at kroppen bedre kan regenerere og danne det fedtlag i underhuden under øjnene, der er nødvendigt for at beskytte blodkarrene i underhuden og slitage af overhuden. 
  • Fedtlag. Sørg for at bevare et passende fedtlag på kroppen. Kvinder, som har et godt fedtlag i underhuden, har ofte en mere klar og lys hud under øjnene. Det er altså en god idé at undgå undervægt, men det er heller ikke sundt at være overvægtig.
  • Fedtsyrer. Sørg for at få de sunde fedtsyrer. Du kan spise oliven, avocado, kværnede hørfrø, solsikkefrø, sesamfrø, græskarkerner og mandler samt forskellige slags nødder: Hasselnødder, valnødder, paranødder og macadamianødder. Brug de sunde planteolier i maden og på maden. På salat kan du bruge kæmpenatlysolie, hørføolie eller avocadoolie. Hvis du bager og steger ved høje temperaturer, kan du bruge koldpresset jomfru kokosolie.
  • Vand. Drik rigeligt med rent vand – specielt om morgenen og i løbet af dagen, så hele systemet bliver skyllet igennem og renset. Det hjælper alle væv og alle celler til at forny sig, også cellerne i underhuden og overhuden.

Om eksperten

Charlotte Bech er privatpraktiserende læge og helseekspert. Hun supplerer moderne lægevidenskab med den traditionelle indiske lægekundskab ayurveda og anbefaler derfor, at du først og fremmest følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger og bruger hendes råd som supplement.

Se, hvad vi ellers skriver om: Hudpleje, Hud, Søvn og Sund livsstil