Sådan bliver du god til sex
SPONSORERET indhold

Sådan bliver du god til sex

Har du lyst? Lyst til at få skøn, mindblowing, vild og dejlig sex. Til både at være en supersexet partner for ham og til, at han skal få dig helt op at ringe? Udforsk din lyst og skru op på din seksuelle volumenknap. Sexolog og parterapeut Christina Tatarczuk viser dig hvordan.

Af: Anne Hermansen Foto: Alamy
28. maj. 2013 | Sundhed | Fit living

Hvordan er din lyst og dit begær? Hvad tænder du på? Hvor nyder du, at han rører dig? Vil du tages eller være den, der tager? Elsker du at blive kærtegnet blidt, eller vil du have det hårdt? Skal sex være frækt og grænseoverskridende? Eller er du mere til inderlig, intim elskov? Jo bedre du kender dig selv og din lyst, jo bedre sex får du. Og giver du. For at være god til sex handler dybest set om at være bevidst om dig selv som seksuelt væsen og have seksuel selvtillid, så du tør smide hæmningerne og overgive dig til sanserne, nydelse
– og til ham, siger sexolog og parterapeut Christina Tatarczuk, som her giver fire basic guidelines for at blive god til sex: 

Hvad er god sex?
– Sex og elskov er to forskellige ting. Og det kan være helt fantastisk, hvis du får begge dele. Elskov er intimitet og kærlighed mellem to mennesker. Mens sex er en stærk kraft, du sagtens kan nyde både i parforhold og som single. Sex er frækt, vildt, inderligt og begærligt. Det er der, hvor du giver los og overgiver dig til sanserne og nydelsen. Der, hvor du eksperimenterer med
nogle grænser, leger med roller – hvem der tager, og hvem der bliver taget. God sex er at smide hæmningerne og hengive sig til kroppen og hinanden.

Hvordan bliver man god til sex?
– Det gør du først og fremmest ved at lære dig selv at kende: Din krop, dine erogene zoner. Hvor du godt kan lide at blive rørt, hvordan du gerne vil røres. Hvad du tænder på, både dine fantasier og rent fysisk hos en mand. Den allerbedste måde at blive mere bevidst om din egen seksualitet er ved at dyrke solosex. Elsk med dig selv, udforsk dit begær og din lyst. Og skru op for dig selv som seksuelt væsen med din påklædning, din udstråling og din bevidsthed om dig selv. Det sætter alt sammen gang i en seksuel energi, som giver ekstra kraft og saft til begæret og lysten.

Hvordan får man god sex?
– Det får du ved at vide, hvad du gerne vil have og ved at give udtryk for det. Uden at det bliver en konkret manual, han skal følge. Men som en del af sexen, hvor du med ord og lyde eller med din hånd viser ham, hvordan du virkelig nyder, og hvad du tænder på. Hvor frækt og direkte det skal være, er op til dine og hans grænser, men jo mere du kender din krop, jo lettere er det at guide ham. Og du behøver ikke at bekymre dig om, det vil være en turn off for ham, for det virker lige modsat: Hvis der er to ting, som mænd i dén grad tænder på, så er det: Når kvinden ved, hvad hun gerne vil have. Og hendes nydelse. Så jo bedre det er for dig, jo bedre er det også for ham.

Hvordan giver man god sex?
– Ved at være en aktiv partner, som viser sin lyst og sit begær. Som tør blotte sig, hengive sig til sanserne og smide hæmningerne. Det gælder for både mænd og kvinder, at noget af det mest sexede er partnerens nydelse og anerkendelse af det, vi gør. Så vis ham, at det føles dejligt, at du tænder vildt på ham. Sig til ham, at han er lækker, at du er vild med hans pik, at han smager godt, dufter godt, føles godt. Jo mere du kan smide dine hæmninger, jo lettere er det også for ham at smide sine. Og han vil jo gerne. Hvem vil ikke gerne opsluges fuldstændig i skøn, vild og sanseløs sex…?

Skru op for din seksuelle udstråling
Energier af den seksuelle slags er en god ting, når du gerne vil have dejlig sex og give dejlig sex. For når den seksuelle energi begynder at summe i kroppen – og mellem dig og din partner – så fyrer det op under begæret og lysten, og så er du allerede godt på vej mod sex af den vilde, grådige slags, hvor I bare ikke kan få nok af hinanden. Lyder det tiltrækkende, så skru op for din bevidsthed om dig selv som seksuelt væsen ved at:
Klæde dig i tøj, der er mere feminint eller signalerer sex. Stramme jeans, kjoler der viser din krop. Eller begynd inderst inde med lækkert undertøj – det handler blot om at flytte din bevidsthed til at have mere fokus på sex.
Lægge mærke til, hvad du tænder på. Gå på nettet og se lækker porno, læs blade, se på mænd på gaden, på cafeen – kunne du tænke dig at blive rørt af lige præcis de hænder eller kysset af netop den mund?
Flirte for sjov med andre − og for alvor med din partner. Spil på din udstråling og nyd at få positiv respons.
Have sex med dig selv. Lær dig selv at kende. Seksuel bevidsthed og selvtillid gør dig bedre til sex.

„Sex er ikke, hvad det har været – gudskelov”
Anette, 43 år, skilt, mor til tre på 14, 12 og syv år. Har en ny kæreste. 
God sex er... vildere, smukkere og mere berusende, end jeg nogensinde havde forestillet mig, at det kunne være. Jeg var sammen med min eksmand, fra jeg var 23 til 41 år, og vi havde et ok sexliv. Jeg fik for det meste orgasme og troede, at det vel var så godt, som det kunne blive. Med min nye kæreste er det helt anderledes, jeg har simpelthen lyst til ham, jeg begærer ham og kan bare ikke få nok af ham. Enten er det ham, eller også er det sandt, at kvinder først peaker seksuelt i 40’erne − jeg håber, at det er begge dele.
Jeg føler mig god til sex, når... min kæreste tigger om mere, må man godt sige det? Nå, men så siger jeg bare: Når vi er fuldstændig væk i hinanden, sveden driver af os, og han midt i det hele stopper og hvisker, at han elsker mig.
Solosex... havde jeg aldrig, mens jeg var gift. Mit seksuelle behov var ikke særlig stort. Jeg er faktisk først begyndt, efter at jeg mødte min kæreste. Det var naturligt for ham − også at gøre det sammen.

Og hva’ med det g-punkt?
Den ultimative erogene zone eller hvad? Kvindens g-punkt har man talt længe om. Findes det eller ej? Det gør det ifølge sexolog Christina Tatarczuk, og det er ikke særlig svært at finde. Manden har også et, som du lige så let kan lokalisere. Begge kan give fantastiske mindblowing orgasmer:
Hendes g-punkt
− Punktet sidder tre til fem centimeter oppe i skeden. Det sidder på overvæggen, dvs. op mod maven, og føles lidt riflet som overfladen på en valnød eller en ferskenkerne. Du vil ikke tænde øjeblikkeligt ved at blive rørt på g-punktet, det skal formentlig aktivt stimuleres i et stykke tid − men så er der også jackpot. Men kvinden har mange følsomme punkter i skeden, som kan stimuleres med fingre eller hans lem. Igen handler det om at finde dem, kende dem og vise ham, at „hvis vi ligger sådan her på siden, så…”
Hans g-punkt
− Punktet er hans prostatakirtel, som sidder en langfingers længde oppe i anus. Den er på størrelse med en kastanje og sidder på overvæggen, dvs. op mod maven, hvis han ligger på ryggen. Hvis du stimulerer hans prostatakirtel med en finger, kan du give ham en helt fantastisk orgasme − faktisk kan han få orgasme uden at have rejsning alene ved at blive masseret på prostatakirtlen. Men prostatakirtlen kan også stimuleres udefra, hvilket ikke er så grænseoverskridende for ham. Her skal du massere det bløde punkt, han har lige mellem testiklerne og anus, med to fingre med faste, lidt malkende eller cirkulære bevægelser.

Godt for ham – godt for dig

God sex handler lige så meget om at give som om at få. Og hvis du gerne vil gøre det rigtigt dejligt for ham, så er der ifølge sexolog Christina Tatarczuk især et par ting, som er værd at huske:
● De fleste mænd synes, at et blowjob er fantastisk. Og nogle gange er det bare skønt at nyde uden at skulle yde. Så overrask ham: Smæk han ned i en stol, når han lige er kommet hjem fra arbejde, og giv ham et lækkert, fedt blowjob, uden at han skal gøre til gengæld. Det elsker vi også selv − bare at få, fordi vi er dejlige og uimodståelige.
● Husk hele hans krop, det handler ikke kun om hans lem. Faktisk er mandens testikler ret oversete, men tænk lige, hvis han glemte vores bryster. Så slik, kys, nus, klem, tag dem i munden − men begynd altid blidt, prøv dig frem og spørg ham undervejs. Det er meget individuelt, hvordan en mand kan lide at blive kærtegnet på sine kønsdele − men lyst, det har mange mænd…

Øv dig i være et seksuelt væsen...
Dyrk skøn solosex
Onani er et must, hvis du gerne vil være god til sex. Men glem alt om en hurtig omgang
med vibrator. Du skal dyrke skøn, sanselig og kærlig solosex med dig selv. „Self Loving”,
som sexolog Christina Tatarczuk, der også er uddannet orgasme-instruktør hos Betty
Dodson i USA, kalder det:
− Du kan lave et „love map” over din krop. Det handler om at opleve og sanse (kortlægge)
hele din krop − og om også at bruge den tænding, der sidder mellem ørerne, din
fantasi. Giv dig selv lige så meget opmærksomhed, som hvis du skulle være sammen
med en mand. Brug en time eller mere på at elske med dig selv. Læg rent sengetøj på,
tænd lys, tag et langt bad, barber dine ben, smør dig ind i en lækker creme eller olie.
Og udforsk så hele din krop
Se på dig selv i spejlet, kærtegn dine bryster, din hals, stryg dig selv over alt på kroppen,
så du opdager din erogene zoner, opfordrer sexolog Christina Tatarczuk.
− Find ud af præcis, hvordan du tænder på at blive rørt på klitoris og i skeden. Brug din bækkenbund, vip med hofterne, brug lyde og din vejrtrækning. Lad være med at fokusere
på præstationen − på bare at komme. Men øv dig på at trække din orgasme ved at stoppe og holde igen med din vejrtrækning. Jo længere tid du kan vente, jo mere seksuel energi bygger du op i kroppen, og jo kraftigere orgasme får du.
− Find nøglen til din lyst og dit begær, til dine erogene zoner og dine fantasier. Og
tag den bevidsthed med ind i dit sexliv, når du er sammen med din partner.

Top 3 tændinger for ham og hende

Ifølge sexolog Christina Tatarczuk er noget af det, begge køn tænder allermest på, faktisk partnerens nydelse. Så derfor kan du roligt give slip og vise din lyst, han vil elske det. Se bare her:
Han tænder på
● At se, mærke og opleve hendes nydelse.
● Når hun siger og viser, hvad hun godt kan lide og gerne vil have.
● At hun tager initiativet. Rigtigt mange mænd tænder på at blive taget. Selv om de også godt kan lide at være den maskuline og styrende, så drømmer de − ligesom os − også om bare at blive begæret vildt og inderligt.
Hun tænder på
● At han er overbevisende i begæret efter hende, at han tør tage hende.
● At han viser, at han nyder hende. At han f.eks. siger, at hendes bryster er helt perfekte, at hun bare smager så dejligt, at han ikke kan få nok af hende.
● Dirty-sweet-talk. Søde, frække ord i hendes øre.

„Jeg vil ha’, hvad jeg vil ha’”

Signe, 27 år, single
God sex er…lige nu uforpligtende. Jeg brød med min kæreste gennem fem år i efteråret og har ikke lyst til et fast forhold lige nu, men vil gerne have sex, uden at det nødvendigvis skal føre til noget. Jeg går ikke bare med en fyr hjem fra en bar, men jeg har været sammen med et par stykker, som jeg kendte i forvejen. Begge gange har det været ret frækt, fordi jeg har været den styrende og sagt, hvad jeg ville have, og hvad han skulle gøre. Jeg har ikke haft ret mange hæmninger − måske fordi jeg vidste, at det ikke var alvorligt fra min side.
Jeg føler mig god til sex, når... der er inderlighed til stede. Det var der i starten
mellem min ekskæreste og mig, men ikke til sidst. I de løse forhold jeg har haft på det sidste, har jeg følt mig fræk og vild, og fyrene har tændt på det, men der mangler det sidste, følelserne…
Solosex... har jeg et par gange om ugen. Min vibrator hedder Bent, det er overhovedet ikke sexet. Men min venindes hedder Freddy, det, synes jeg, er værre.

„Vi gør det tre gange om ugen – mindst”

Clara, 34 år, gift og mor til to på tre og fem år
God sex er... nogle gange bare et hurtigt knald på badeværelset med låst dør. Fordi vi lige har lyst lørdag eftermiddag med unger, der leger over det hele. Vi har efterhånden lært at gøre det, når lysten er der. I stedet for at vente til om aftenen efter opvask og putning, for der er dampen gået af. I hvert fald af mig, der vil min krop bare have fred. Og så er der stadig − ind imellem − de huller, hvor vi elsker i lang tid og virkelig nyder hinanden. Dem er der ikke så mange af, men vi har sex tre gange om ugen, mindst. Quickies, for det meste.
Jeg føler mig god til sex, når... jeg kan holde mig vågen! Nej, ok. Når jeg bliver helt
revet med og bare har lyst til ham. Når jeg ikke når at tænke på, at vi skal tidligt op, og om en time kalder det første barn og vil ind i sengen. Og så når jeg kan mærke, at han stadig synes, at jeg er lækker og sexet og bruger tid på at røre mig og kysse mig overalt.
Solosex…aner ikke, hvornår jeg skulle få tid eller ro til det.