Vægttab med Sense kost
SPONSORERET indhold

Susanne tabte 12 kilo: ”Jeg har fundet den knap, jeg kan skrue på for at tabe mig”

Susannes vægt havde rundet 100 kilo, og selvom hun ikke har noget mod kurver, var det bare blevet for meget. Ved hjælp af kuren Sense har hun tabt de første 12 kilo, og hun har lært at mærke efter, om hun egentlig er sulten eller bare spiser af vane.

Af: Marie-Louise Truelsen Foto: Skovdal Nordic
01. jan. 2019 | Sundhed | ALT for damerne

Inden Sense:


Susannes mål:
"Jeg tog relativt meget på i mine graviditeter, og når man først har været højt oppe i vægt, er det meget nemt at komme derop igen. Jeg har haft yoyovægt de sidste 18-20 år, fordi det – sagt med et glimt i øjet – simpelthen er så svært at være perfekt, når der ikke er nogen, der kigger. Jeg har ikke problemer med kurver, men min nuværende vægt er for høj. Jeg kunne godt tænke mig at tabe 20 kilo, men jeg er ikke styret efter at skulle veje noget helt bestemt. Det vigtigste er at komme ned på en vægt, hvor jeg har det godt."

Susannes kost:
"Jeg er så heldig, at jeg rigtig godt kan lide sund mad, så jeg vil ikke føle store afsavn ved at spise sundt. Når det er sagt, vil min udfordring nok være, at jeg ikke bare kan gøre, hvad jeg vil. Mad er lidt som et åndehul for mig. Jeg har så meget styr på alt andet, men lige med maden kan jeg godt lide at slappe lidt af."

Susannes træning:
"Jeg træner on-off. I en periode var jeg grebet af at løbe og løb fem kilometer nogle gange om ugen. Men så fik jeg en skade og holdt op. Jeg kommer nemt ud af kurs med motion. Det er ikke lysten, der driver værket, motion føles som noget, jeg skal. Jeg ved, jeg har godt af det, men det kan jeg ikke altid lige huske, når jeg skal ud af døren.

Midtvejs i forløbet


Det bedste indtil nu:
"At jeg generelt har fået det bedre. Min oppustethed og luft i maven er nærmest forsvundet med den sunde og grove kost."

Udfordringen indtil nu:
"Det sværeste er weekender og festlige lejligheder. Jeg har valgt at køre Sense meget sort/hvidt, fordi jeg ikke har lyst til at ødelægge den gode gænge men også for ikke at få for meget smag for ”de forkerte” fødevarer. Selvom der stort set ikke er forbud i Sense, så skal der lidt ekstra kontrol til i starten, tænker jeg. For mig er det sådan, at jo mere jeg følger programmet, jo mindre har jeg behov for det usunde, og jeg er generelt sjældent sulten. Det ændrer sig, hvis jeg spiser for sødt eller usundt. Jeg kan dog stadig mærke lysten til ”at hygge løs” – der er rigtig meget hygge forbundet med at spise."

Efter Sense


Den største forandring:
"Jeg er ved at lære, at det ikke er farligt at være sulten eller lige springe et måltid over. Jeg vil hellere spise to måltider om dagen i stedet for tre, og så til gengæld spise mere hver gang. Jeg har prøvet at gøre, som Suzy siger: ”Mærk efter, om du egentlig er sulten?” Det er jeg ofte ikke. Jeg har spist efter uret og vanen, men nu er jeg begyndt at springe over eller vente, hvis jeg reelt ikke er sulten. Det vigtigste er, at det ikke er kuragtigt. Jeg spiser almindelig mad, og familien spiser det samme."

Det sværeste i forløbet:
"Det sværeste for mig er at slippe den sort/hvide tilgang til Sense. Jeg er god til at sætte næsen i sporet og så bare følge det, men jeg arbejder stadig på at finde ud af, hvad det er for et liv, jeg egentlig gerne vil have. Skal der være plads til et glas rødvin, eller vil jeg så komme til at give helt slip? Det er min udfordring. Jeg har kørt Sense ret stringent i de tre måneder, jeg har ikke fået et eneste glas rødvin, men nu skal jeg til at finde ud af, at jeg somme tider godt kan tage lidt ekstra, uden at det ødelægger det hele."

Det mest overraskende:
"At trangen til slik ret hurtigt forsvinder, når jeg spiser det sunde. Og jeg er ellers ret sliksyg."

Susanne om resultatet:
"Jeg synes, det er gået ret fint. Jeg er tilfreds med at have tabt 12 kilo på tre måneder. Egentlig har det været relativt nemt for mig. Jeg ved godt, at jeg har haft mere at tabe af end de to andre testpersoner, men maden og den måde, man lever på, passer også bare storartet til mig. Der er ikke en masse forbud, man må få lidt af det hele, og det gør, at det ikke føles som en kur. Sidste weekend var jeg ude og spise to gange, og så sprang jeg noget mad over om mandagen. Jeg har fundet den ”knap”, jeg kan skrue på. Nu holder jeg fast, jeg er ikke færdig endnu. Jeg vil tabe de 20 kilo, og det kommer jeg også til. Det gør ikke noget, det tager lidt længere tid, jeg skal bare fortsætte den nedadgående kurve."

I denne uges ALT for damerne kan du også møde Maria og Lone, som har testet Sense. Derudover har vi talt med Sense-ekspert Suzy Wengel, der giver os sine bedste råd + helt nye opskrifter.