Nærkontakt
SPONSORERET indhold

22-årige Sebbastian lever af at tale med de døde: ”De kommer ofte til mig bagfra, og så overskygger de mig”

Mød den clairvoyante vejleder Sebbastian Lorantius, der arbejder med at få kontakt til en række kendte danskeres afdøde familiemedlemmer i nyt tv-program.

Af: Sara Wilkins Foto: Kanal 4 / Lotta Lemche
21. feb. 2017 | Livsstil | ALT.dk

FÅ KONTAKT TIL DEM, DER ER GÅET OVER PÅ DEN ANDEN SIDE.

Sådan byder 22-årige Sebbastian Lorantius potentielle kunder velkommen på sin hjemmeside, hvor han blandt andet tilbyder sessioner med "afdøde-kontakt", "husrensning" og "klarsynsaftener".

Den clairvoyante vejleder er aktuel i tv-programmet Nærkontakt på Kanal 4, hvor han hjælper en række kendte danskere med at få kontakt til afdøde familiemedlemmer.

Vi fangede den unge mand til en snak om et job, der adskiller sig fra de fleste.

Du er 22 år og har beskæftiget dig professionelt med afdøde-kontakt, siden du var 19 år gammel. Hvordan blev du overhovedet interesseret i clairvoyance?

- Da jeg var 15-16 år gammel, blev jeg opmærksom på, at jeg kunne noget særligt. Både fordi der altid er sket fysiske fænomener omkring mig – et fjernsyn der tændte og slukkede, lys der florerede i forhold til volumen – men også fordi, at det åndelige altid har været en naturlig del af mig. For mig har det for eksempel altid været åbenlyst, at der er et liv efter døden. Det er dog aldrig noget, vi har talt om derhjemme, fordi min far er meget skeptisk over for sådan noget. Han er reservedelsmedarbejder hos et bilfirma, og min mor arbejder i et medicinalfirma.

Var det ikke uhyggeligt at føle, at du så ting, som andre ikke kunne se?

- Egentlig ikke. Jeg gik på en efterskole og havde en kontaktlærer, som havde et meget spirituelt livssyn, og vi fik mange gode snakke. Pludselig en dag sad jeg sammen med en veninde på efterskolen og kunne fortælle alle mulige ting om hende, som jeg ikke vidste i forvejen. Så det startede stille og roligt dér, og så begyndte der at komme andre energier til mig i form af afdøde. Jeg begyndte at sanse dem og se dem, og det var en vanvittigt spændende proces. Nogle ville måske blive skræmte af det, men det lå naturligt for mig.

Hvad var det for nogle ting ved din efterskoleveninde, du kunne sige om hende, som du ikke vidste i forvejen?

- Jeg så en slags rygsæk for mig, der var fyldt med alle mulige oplevelser, hun havde haft. Og så udplukkede jeg nogle af dem og så dem visuelt for mig som et indre billede. Jeg så for eksempel, at hun var blevet mobbet, og at hun havde haft en svær barndom med sine forældre.

- Der var flere af mine kammerater fra efterskolen, der ville prøve en seance med mig, og så oplevede jeg faktisk, at de afdøde kom tættere og tættere på, jo mere jeg fik trænet mig selv i at kommunikere med dem.

Hvordan får du kontakt til de afdøde i dag?

- Jeg laver altid en slags åbningsbøn, og så mediterer jeg meget, inden jeg skal lave en seance. Når man mediterer, lægger man sine egne tanker væk, og det er altså nødvendigt, når man arbejder med den åndelige verden – at ens egne tanker og ens eget jeg ikke fylder for meget.

Hvordan viser de afdøde sig for dig?

- Det kan sammenlignes med, at du går på Strøget og pludselig kan mærke, hvis der er én bagved, der kommer meget tæt på. Det kan de fleste mennesker fornemme, selvom nogle kan mærke det på lang afstand, og andre først kan mærke det, når personen står klinet helt op ad dem. Her er det ikke det fysiske legeme, man kan mærke, men det man kalder "aura", altså personens energi. Og det er den, jeg kan mærke, når jeg arbejder med de afdøde. Jeg kan fornemme, at energierne kommer tættere og tættere på. De kommer ofte til mig bagfra, og så overskygger de mig. Det vil sige, at deres energi går ind i mit energifelt.

Men hvordan ser du de afdøde for dig?

- Da jeg var 4-5 år gammel, kunne jeg se skikkelser for mig som en slags tåge eller skygge. Det kan jeg ikke den dag i dag. Men jeg kan se de afdøde for mig visuelt, ligesom når man ligger og skal til at sove og kan opleve at se nogle indre billeder som små filmklip. Og så hører jeg også rigtig meget. Jeg hører ikke nødvendigvis fulde sætninger, men jeg hører brudstykker og ord, som jeg kan sætte sammen til en sætning, som kan give mening for klienten.

Så du kan faktisk høre deres stemmer?

- Jeg kan høre deres stemmer, ja. Og når de kommer rigtig tæt på, kan jeg også nogle gange få lov til at bruge mit eget stemmebånd. Så kan jeg lave det, der hedder trance, hvor jeg lader en af dem komme så tæt på, at de afdøde kan få lov til at bruge mit fysiske stemmebånd til at tale med de pårørende.

Hvor ofte sker det, at du ser, hører eller fornemmer forkert?

- Inden for clairvoyance og afdøde-kontakt siger man, at 80 procent af det, man får at vide som klient, er rigtigt, mens 20 procent er clairvoyantens egen vinkel. For hvis man lader hjernen fylde for meget som clairvoyant, kan man komme til at tænke for meget over det, der bliver vist. Hvis man får vist en rød ballon, for eksempel, kan det være et symbol på mange ting. Det kan være, at den afdøde var vild med røde balloner, men det kan jo ligeså vel være noget med en børnefødselsdag eller fordi, han var klovn i et cirkus. Der kan være tusindvis af forklaringer, så fejlen ligger hos mig, hvis jeg lader mine egne tanker fylde for meget.

Hvor ofte taler du med dine egne afdøde?

- Jeg kommunikerer meget med døde i mit arbejde og bruger meget energi på det, og derfor vil jeg gerne undgå åndeligt arbejde, når jeg går hjem og slapper af. Men det er jo her, mine egne afdøde har mulighed for at komme til mig. Jeg har været dårlig til at give dem plads tidligere, men nu er jeg blevet mere bevidst om, at jeg må sende dem en kærlig tanke indimellem, eller at jeg lige må snakke med dem, hvis de kommer forbi.

Der sidder jo nok nogle skeptiske læsere derude og tænker, at det ikke kan passe, at du kan få kontakt til den åndelige verden. Hvad siger du til dem?

- Når jeg har klienter, som er meget skeptiske, siger jeg først og fremmest: "Hvor er det dejligt, at du er skeptisk!" For jeg mener, at det er vigtigt, at man forsøger at finde en logisk forklaring på tingene. Jeg er faktisk selv meget nede på jorden i forhold til, at jeg prøver at finde en logisk forklaring på alt. Men det, jeg ikke kan forklare, må jo have med det åndelige univers at gøre. Jeg tror på, at man har meget mere i sig end "bare" kroppen og tankerne i hjernen. Så det er fint, at de er skeptiske, men det er også vigtigt at være åben for det, der er. Jeg har ikke noget entydigt svar på hvordan og hvorledes (det hele hænger sammen, red.), og det er der ingen, der har.

LÆS OGSÅ: Kom med ind i det spirituelle fitnesscenter: "Vi starter med at lave solstrålen"

LÆS OGSÅ: Hvad er meningen på livet? Måske dette 30 dages åndelige træningsprogram kan give dig svaret

LÆS OGSÅ: Steffens jagt på meningen med livet, kapitel 1: Præstens 5 råd