Her er 30 ting jeg gjorde, inden jeg blev 30
SPONSORERET indhold

30 ting jeg heldigvis gjorde, inden jeg blev 30

Hvor mange ting på listen kan du tjekke af?

Foto: Privat
09. mar. 2016 | Livsstil | Eurowoman

1. Jeg brugte alle mine penge, inden måneden var omme, og selvom det lyder uansvarligt, var det faktisk en god ting. For det første lærte jeg ikke at gøre det igen. For det andet lærte jeg, at det kan lade sig gøre at klare sig for ganske lidt, at det ikke er nødvendigt at købe den cafe latte, og at man kan trylle rigtig mange lækre retter frem af en dåse tun og lidt ketchup.

2. Jeg gik i biografen alene og fandt ud af, at ingen kiggede skævt til mig.

3. Jeg drak mig fuld i weekender og på hverdage. Hvornår kan man ellers gøre det og stadig slippe fra det uden tømmermænd, hvis man ikke gør det, når man er i sine 20'ere? Desuden lærte det mig, hvor stærke Long Island iced teas er i forhold til en fadøl, hvor få af dem, jeg kan drikke, inden jeg har fået nok, og præcis hvor meget, gulvet skal gynge, før det er fornuftigt at sige tak for i aften. Uden den erfaring ville jeg være frygtelig pinlig at invitere på middag i dag.

LÆS OGSÅ: 30 ting jeg burde have droppet, inden jeg fyldte 30

4. Jeg mødte bagstiv på job og gør det aldrig igen. Apropos pinlig. Igen en lektion i, hvornår det er fornuftigt at sige stop. Skal jeg være ærlig, skete det et par gange. Sidste gang det skete var under min praktiktid på ALT for damerne, hvor jeg pludselig fandt mig selv med hovedet over kummen på redaktionens toilet. Enten opdagede min redaktør aldrig noget, eller også tilgav hun mig, for jeg skriver stadig artikler for dem i dag. Lektie lært: Hold dine branderter til weekenden.

5. Jeg tog et sabbatår, nej jeg tog faktisk tre. Jeg gav mig selv fri fra studierne, både da jeg blev student, og da jeg var halvvejs gennem min universitetsuddannelse. Jeg fik tid til at tjene penge, rejse og prøve mig selv af i forskellige praktikstillinger og jobs. Jeg blev ikke færdig på normeret tid, men jeg blev ældre, klogere og fik noget på mit CV.

6. Jeg mistede folk, jeg elskede, og er nok ikke blevet bedre til det af den grund. Til gengæld er jeg blevet bedre til at sætte pris på at holde af og at elske.

7. Jeg lærte at tapetsere, spartle huller, slå søm i og male træværk i mit kolonihavehus. Og hvad skal man så bruge det til, hvis man ikke står og skal sætte et hus i stand? Underkend ikke værdien af selv at kunne hænge en hylde op eller male din stue røggrøn. Und dig selv at mærke følelsen af girl power og at være stolt, når du inviterer gæster for at vise resultatet frem. Og und dig selv at spare de penge på en håndværker.

LÆS OGSÅ: 59 tegn på at du ikke er så original, som du tror

8. Jeg boede alene i en periode. Og jeg ville faktisk ønske, at jeg havde gjort det lidt længere. Jeg fandt både ud af, at jeg sagtens kan selv, at mit eget selskab er så ganske udmærket, og at det er en frihed at have eneret over fjernbetjeningen.

9. Jeg lærte at drikke kaffe og spise ost. Min farmor mente ikke, jeg ville blive voksen, hvis jeg ikke mestrede de to ting. Jeg nåede ikke at lære det i hendes levetid, og måske jeg var blevet voksen alligevel, men hold nu op, hvor var jeg gået glip af mange gode stunder og smagsoplevelser uden.

10. Jeg fik et fuldtidsjob, selv om forældre og politikere måske hellere havde set, at jeg havde brugt min tid på at gå i skole. Undervurder ikke værdien af at lære at arbejde 37 timer om ugen, prøve kræfter med en privatøkonomi, stå til ansvar for andre end dig selv og at møde andre mennesker, end dem der læser det samme som dig på uni.

11. Jeg rejste så meget som muligt, mens jeg var fri til at gøre det, ok med at bo på hostel med fællesbad og ikke have fået dyre vaner ud i vin og mad.

12. Jeg testede mig selv af i forskellige jobs, og sagde ja til en håndfuld ulønnede praktikstillinger for at finde ud af, hvad jeg egentlig gerne ville, når jeg blev stor.

13. Jeg sagde ja til nye mennesker, selv om jeg af natur ikke er særligt socialt anlagt og op igennem min folkeskole- og gymnasietid helst holdt mig til de mennesker, jeg kendte, og sjældent kom ud af min comfort zone. At sige ja lærte mig at føre samtaler med fremmede mennesker, at ukendte situationer ikke er farlige situationer, og at livet bliver rigere af at lære nyt.

14. Jeg takkede nej til sociale arrangementer og gav mig selv lov til at være alene, fordi det også er i orden af og til at blive i sin comfort zone. Og nogle gange er det det, der skal til, for at du kan lade op og passe ordentligt på dig selv.

15. Jeg forelskede mig, og den følelse ville jeg ikke have været foruden.

16. Jeg havde kærestesorger, og den erfaring er nødvendig for at kunne elske et andet menneske.

17. Jeg fik en hund, og dermed også et ansvar for et andet levende væsen, der er 100 procent afhængigt af, at jeg kommer hjem fra arbejde hver dag, fylder madskålen op og giver den kærlighed. Det gjorde mig mere voksen, og skal det være rigtig cheesy, kan jeg måske overtales til at indrømme, at det er værdifuldt at være så vigtig i et andet menneskes... øh undskyld... hunds liv.

18. Jeg købte den billigste vinterfrakke, læbestift, sofa, fortsæt selv listen – og fandt ud af, at det aldrig kan betale sig i længden.

19. Jeg tog min mors formaninger om at spise sundt til mig og opdagede, at hun havde ret. Chips, cola og chokolade smager godt, men er ikke aftensmad. Som barn glædede jeg mig til at blive voksen, så jeg kunne spise alt det kage, jeg ville. Der var da også et par aftener i mine 20'ere, hvor jeg ikke nåede til grøntsagerne, fordi posen med bland-selv-slik bare smagte bedre. Men ærligt talt, så får man ikke lige så ondt i maven af spinat og broccoli, som man gør af piratos og pariserlinser.

LÆS OGSÅ: 25 "kloge" beslutninger du kun tager, når du er fuld

20. Jeg fandt ud af, at "lidt men godt" er bedst, når man skal nyde. Det er en kliché, men ikke desto mindre sandt. Jeg opdager stadig indimellem, at det er mig, der har tømt bakken med Samba-flødeboller, men dem fra Summerbird smager altså bedre. Især når man ikke har kvalme, mens man klemmer den sidste bid ned.

21. Jeg boede i udlandet i flere omgange og lærte, hvor godt vi har det her hjemme, men at vi også kan lære noget af andre.

22. Jeg mødte masser af kendte mennesker igennem mig arbejde og lærte, at de også spilder tomatsovs på tøjet og har dårlige hårdage.

23. Jeg var ligeglad med, hvad andre mener om mig, og om de opdager, jeg har en dårlig hårdag og har spildt tomatsovs på tøjet. Jeg indrømmer, jeg skal stadig minde mig selv om, at hele verden ikke behøver at kunne lide mig. Af og til lykkes det. Og hvor ville det hele dog havde været meget lettere, hvis jeg havde indset det noget før. Har I forresten lagt mærke til, hvor mange likes jeg fik på mit sidste post på Instagram?

24. Jeg lærte, hvem mine rigtige venner er, og det er ikke dem, der mener, du ødelægger den perfekt sammensatte vennegruppe ved at gå fra din kæreste.

25. Jeg arbejdede for mine venskaber og opdagede, at de, jeg glemte at ringe tilbage til, også holdt op med at ringe til mig.

26. Jeg så min frygt i øjnene og lærte at køre bil, tog turen ned af skibakken og tog et lån i banken, selv om jeg havde svoret, at jeg aldrig ville gøre nogen af tingene. Det fik mig til at indse, at det er smart selv at kunne køre i IKEA, at man ikke slår sig så slemt, når man falder i sneen, og at det er sjovere at eje end at leje. Det eneste, jeg mangler at krydse af listen, er selv at fange edderkopperne på badeværelset. Det udskyder jeg lidt endnu.

27. Jeg gav mig selv tid og lov til at fordybe mig i tv-serier om singlekvinder i storbyer, artikler om meditation, faglitteratur om 2. verdenskrig og japansk kogekunst og blev klogere af det. I hvert fald var jeg godt underholdt, imens det stod på.

28. Jeg sagde fra overfor veninder, familiemedlemmer og kolleger, der ikke havde opdaget, at jeg havde sagt ja til for meget. Hvordan skulle de også kunne vide, at jeg havde lovet at være to steder på én gang og havde tilbudt at løse flere opgaver, end døgnets 24 timer tillader. Du kan ikke forvente, at der er andre end dig selv, der passer på dig.

29. Jeg glemte at holde min krop ved lige og fandt ud af, at infiltrationer i ryggen og museskader i håndledet begynder at bide fra sig allerede inden, du fylder 30. Og heldigvis, for nu ved jeg da, at min krop skal piskes hen i svømmehallen og til barretræning i hvert fald en gang om ugen, hvis jeg vil være rask og rørig, når jeg skriver listen "80 ting jeg er glad for, jeg gjorde, inden jeg blev 80".

30. Jeg forsøgte at være mig selv og opdagede, at jeg er helt i orden og okay, som jeg er.

LÆS OGSÅ: 19 ting, der vil gøre dig nostalgisk, hvis du voksede op i 90'erne

LÆS OGSÅ: 9 ting, der pludselig går op for dig, når du er i 20'erne

LÆS OGSÅ: 20 ting der kun sker i romantiske film