Anne Sophia Hermansen debatør
Foto: Les Kaner Anne Sophia Hermansen har dannet en ”støtte”-klub med Sørine, Leonora og Anna.

Anne Sophia Hermansen: ”Hvis kvinder shitstormes, kan de komme til mig og få østers og champagne”

Kvinder skal være bedre til at bakke hinanden op i den offentlige debat. Det mener Berlingske-redaktør og meningsdanner Anne Sophia Hermansen, som har lavet sit eget ”svie-og-smerte-tillæg” til kvindelige debattører.

Hvis en kvindelig debattør hænges ud i medierne og på de sociale medier, har Berlingske-redaktør og meningsdanner Anne Sophia Hermansen lavet sit eget ”svie-og-smerte-tillæg”.

For hun kender selv alt til at blive sendt ud i stormvejr, fordi man har sagt sin mening højt – og derefter stå helt alene. Derfor gør hun sig også tilgængelig og er omsorgsfuld over for de kvinder, der skriver debatindlæg i Berlingske.

LÆS OGSÅ: #Søstersind: Skal 2019 være året, hvor vi glæder os oprigtigt på vores medsøstres vegne?

– De kan ringe til mig, skrive til mig i weeken­den, bede mig om hjælp og opbakning. Jeg har også udviklet et uofficielt svie-og-smerte-tillæg – hvis de shitstormes, kan de komme til mig og få østers og champagne. Og få at vide, at de er nogle stjerner og badasses og ikke skal finde sig i at bli­ve troldebollet (svinet til af trolls/mennesker på nettet, red.), fortæller Anne Sophia Hermansen i denne uges ALT for damerne, hvor der sættes fokus på #søstersind.

Bedre til at rose hinanden

Formålet med #søstersind er nemlig at minde kvinder om, at vi skal at heppe mere på hinanden. 

I ALT for damernes store #søstersind-undersøgelse med over 2.100 kvinder svarer 60 procent da også, at de personligt gerne vil blive bedre til at rose andre kvinder.

Og det billede kan Berlingske-redaktøren kun bakke op om.

– Jeg ved godt, hvad det vil sige at være alene og føle sig udenfor. Jeg ved, hvad det vil sige at have et dårligt selvværd. Jeg ved, hvad det vil sige hele ti­den at få at vide, at jeg er for meget, og at jeg skal holde mig af vejen. At jeg ikke skal stikke måsen for meget frem, for så får jeg taget temperaturen. Og jeg skal også klappe lidt i. Men jeg ved også, hvad det vil sige at bryde med det. Men jeg vil gerne skåne kvinder for nogle af de tæsk, nederlag og kampe, jeg selv har været igennem. Og det er jeg så heldig at kunne gøre i dag, understreger Anne Sophia Hermansen.

”Støtte”-klub med Sørine, Leonora og Anna

Når det gælder Anne Sophia Hermansen, er hun da heller ikke en, der sidder længe og tænker på, hvor meget hun faktisk føler sig alene. Der er ikke så meget pis. Hun handler og tager skeen i den anden hånd.  

– I stedet for at hulke over det stiftede jeg en klub, hvor vi så stadigvæk er fire kvinder, der stadig mødes. Jeg tænkte: I stedet for at gå i kødet på hin­anden, hvorfor så ikke lave en alliance?  

Klubben består i dag af forfatter Leonora Christina Skov, politiker Anna Libak (V), journalist og sognepræst Sørine Gotfredsen og Anne Sophia selv. De har alle været meningsdannere og haft følelsen af at stå alene. Derfor har de aflagt en musketer-ed.  

– Vi går aldrig i flæsket på hinanden offentligt. Vi er der som en stålfjeder for hinanden. Vi diskuterer alt muligt passioneret – også følelsesmæssige og pri­vate anliggender. Og anliggender, der handler om, hvordan man tackler det at få så mange tæsk. Hvordan man skærmer sig mod så mange negative kom­mentarer. Musketer-eden handler om at bakke hinanden op, forklarer Anne Sophia Hermanse.

Læs hele artiklen med Anne Sophia Hermansen i denne uges ALT for damerne, hvor hun fortæller om sit rædselsår, om sig selv som chef - og at være den kvinde, du selv gerne ville have mødt i din karriere.

Her bliver der sat fokus på #søstersind, og budskabet er, at vi i højere grad skal støtte, anerkende og rose andre kvinder, i stedet for at sammenligne os med hinanden på en negativ måde.

LÆS MERE OM SØSTERSIND

Vil du også være med?

Du kan også være med til at støtte ALT for damernes #søstersind-kampagne. Skriv et brev til en helt særlig veninde, der fortjener lidt anerkendelse.

SKRIV DIT EGET SØSTERSIND-BREV HER - eller find et trykt brev i denne uges ALT for damerne.

Del brevet eller dine tanker på de sociale medier under hashtagget #søstersind og vær med i konkurrencen om et weekendophold på Kurhotel Skodsborg med alt betalt.

Kurhotel Skodsborg.png(Foto: Kurhotel Skodsborg)

Om Anne Sophia Hermansen

  • Født 19. juli 1972 (46 år), Aarhus
  • Kultur- og livsstilsredaktør på Berlingske.
  • Meningsdanner og foredragsholder.
  • Mor til David på 14 år.
Se, hvad vi ellers skriver om: #søstersind, Kendte og Interview