Bare fødder, solbriller og yogamåtter: Rejs til Tulum
SPONSORERET indhold

Tulum: Den nye feriedestination, du skal kende

Smukke mennesker cykler barfodede rundt med cool solbriller for øjnene og yogamåtter under armen. De har junglen til deres ene side og det caribiske hav til den anden. Velkommen til Tulum – et mekka for de økovenlige rejsende, der leder efter paradis.

Foto: All Over Press og Coqui Coqui
04. jul. 2014 | Livsstil | Eurowoman

Globetrottere verden over er enige om, at Tulum i Mexico er den hippeste stranddestination, du kan besøge lige nu. Her har de hvide sandstrande og Det Caribiske Hav fået selskab af øko-chikke boutiquehoteller, der serverer rå fisk og friskpresset juice, og som uden problemer forstår at drive et hotel uden pool og uden elektricitet efter solnedgang. Her bades der i havet, stjernerne lyser himlen op, og maden fanges med harpun og spises samme dag. Med et bevidst fokus på bæredygtighed har Tulum udkonkurreret både Goa, L.A. og Miami og er blevet chic boheme destination no. 1.

Her passer man på naturen, spiser sundt og sparer på ressourcerne. Og så lader man kroppen og sindet op med yogaøvelser under åben himmel. En kontrast til det materialistiske liv, som mange af os ikke kan sige os fri fra, og som vi søger efter, når vi holder en tiltrængt pause. Tulum er derfor også blevet det foretrukne feriested for både hotte skuespillere og især for modeverdenens trendsættere.

I december måned minder Tulum nærmest om New Yorks modeuge, når moderedaktører, stylister og designere på under fire timer med direkte fly flygter fra New Yorks kulde til den mexicanske sol. Her fordrives tiden med at læse bøger i hængekøjer, gå ture langs stranden og svømmeture i havet. Hver morgen og aften er der yoga i det fri, og når månen er fuld, kommer den lokale shaman og renser al dårligdom væk.Bohemehotel på stranden
De fleste hoteller i Tulum er hytter og ikke højere end palmetræerne omkring dem. På forunderlig vis er både arkitekturen og indretningen begrænset til lige netop det, der skaber en eksotisk strandstemning – helt uden brug af malede søstjerner, maritime reb eller andet kitschet strandtingeltangel. Det mest hippe og smukke hotel hedder Coqui Coqui og ligger midt i Tulum. Ejeren hedder Nicolas Malleville, er fra Argentina og er Mexicos absolut hotteste hotelejer. Han er uddannet landskabsarkitekt og har i en årrække arbejdet som model med kampagner for bl.a. Burberry, hvor han poserede med Kate Moss, og for Tod's med modellen Anja Rubik.

Nicolas Malleville har, siden han var ung, haft en passion for palmetræer. Udover at skrive sit speciale på arkitektstudiet om ja, palmetræer, har han også fået tatoveret en lille palme på anklen. Og så er det måske ikke så underligt, at han i 2003 valgte at placere sit første lille hotel på palmestranden i Tulum i Mexico.


På det smukke boutiquehotel Coqui Coqui kan man blandt andet sove i himmelsenge for at fuldende den paradisiske oplevelse.

I dag er Coqui Coqui blandt verdens hippeste, mest stilfulde og high-end stranddestinationer. Og med Jade Jagger som allerførste overnattende gæst på hotellet kan man nærmest sige, at Coqui Coqui blev født til succes. Skuespillerinderne Sienna Miller og Kate Bosworth har også forelsket sig i det chikke bohemehotel, til trods for at der hverken er internetforbindelse eller aircondition. Som de fleste andre hoteller i Tulum benytter Coqui Coqui sig af solenergi, og om aftenen er det stearinlys og en fantastisk stjernehimmel, der sørger for belysningen. Med en placering på stranden (ikke ved, men på stranden) kan gæsterne om aftenen nyde, hvordan der op ad det hvide sand dukker både krabber og små babyskildpadder, der med månen som pejlemærke søger mod havet og deres første dukkert.

Håndværk og tropiske dufte
På den anden side af vejen, på det man kalder junglesiden, finder man Caravana Montaecristo. Et safaritelt, der huser en skattekiste af italiensk æstetik kombineret med mexicansk håndværkstradition. Det er Nicolas' smukke hustru, Francesca Bonato, der sammen med barndomsvennen, Jacopo Janniello Ravagnan, har åbnet butik. Både Francesca og Janniello er italienere og har formået at designe en kollektion af lædervarer og bomuld, som kvinder verden over bare må eje. Det er blandingen af grove tekstiler, mexicanske teknikker og italiensk elegance, der gør, at kollektionen ikke kun er for Tulums turister, men allerede har fundet vej til Barneys i New York og Colette i Paris. Både lædervarer og bomuld laves i Valladolid i det nordlige Mexico, hvor Nicolas og Francesca har deres hjem, og hvor Nicolas også åbnede sit andet hotel i kæden Coqui Coqui. Et hotel placeret over et parfumeri og med bare et enkelt værelse.

Efter Tulum og Valladolid har Nicolas udvidet sit eksklusive mini-hotel-emperium med ét i Coba med nabo til pyramiderne, og senest hotellet i Mérida, der er indrettet i smuk art nouveau-stil, og hvor du nemt kan lade dig henføre til en magisk, dekadent 'belle époque'-atmosfære. Fælles for hotellerne er, at det næsten ikke kan blive mere gennemført boheme-chikt. Og selv om Nicolas Malleville ikke havde nogen drøm om at blive hotelejer, men blot ønskede sig et hus på stranden, har han skabt nogle små, eftertragtede åndehuller. Åndehuller, som er rustikke nok til at give en autentisk mexicansk stemning, og fashionable nok til at være trendsættende for de både æstetisk og miljøbevidste rejsende.


I Coqui Coquis parfumeri kan du købe tropiske dufte med hjem og på den måde få ferien til at vare lidt længere.

Tilknyttet hotellerne er både restauranter, spa og parfumerier. I Coqui Coquis parfumeri i Tulum kan du købe en bid af paradiset med hjem. Her er Tulums tropiske dufte fyldt på flasker, så kokospalmer, hvide sandstrande, junglen, Det Caribiske Hav og de mexicanske ruiner kommer til live i skønne dufte i fine flakoner. Udover dufte af træ, tobak, vanilje, mynte og forskellige frugter har Nicolas Malleville meget passende fremstillet en duft, der virker frastødende på myg. Med junglen som nabo er man nemlig ikke helt fri for den slags, medmindre man bor på stranden, hvor en konstant brise gør livet svært for de relativt flyvesvage myg.

Sådan kommer du til Tulum
Spies har enkelte direkte flyvninger fra København til Cancún med Thomas Cook (ca. 10 timer) – de fleste flyvninger er dog med en mellemlanding. Pris fra 5.000 kr. Herfra går turen med taxi ad en lige motorvejsstrækning, som fører dig direkte til Tulum. Turen tager ca. 2,5 timer og koster ca. 300 kr.

Bedste tidspunkt at rejse
Der er varmt i Tulum hele året, men fra august til oktober er det regntid, og der kan være meget vind. Hvis du tør tro på dit held, kan oktober være en rigtig god måned. Her er orkansæsonen ved at være overstået, men det er stadig lavsæson, så du kan nyde de bedste hoteller til den bedste pris – uden for mange turister. Vil du besøge Tulum i december eller januar, bør du booke hotel i god tid.

Her skal du bo
Et dobbeltværelse på det oprindelig Coqui Coqui-hotel i Tulum fås fra ca. 1.450 kr. for en overnatning til ca. 2.100 kr., hvis du booker over jul og nytår. Se de øvrige hoteller i kæden og priser for overnatning på hjemmesiden. Coquicoquiperfumes.com

Her skal du spise:
Hartwood
Hvis man skal bedømme stedet ud fra ventende gæster, må det være Tulums absolut hotteste restaurant. Maden er fantastisk, en hovedret fås fra ca. 175 kr., og stemningen er helt unik. Husk at bestille bord. Carretera a Boca Paila, 7,6 km Tulum, Quintana Roo, Hartwoodtulum.com


Hartwood.

Simple Tulum
Åbent køkken, hvor du selv kan pege på den mad, du ønsker, kokkene skal tilberede til dig. Fisken er fanget samme dag, og en hovedret, som er stor nok til to personer, fås fra ca. 150 kr. Carretera a Boca Paila, 9 km Tulum, Quintana Roo, Simpletulum.com

Det skal du opleve:
- Pyramiderne i Coba er et besøg værd. Tag med taxi fra Tulum, sæt dig herefter op på en cykel eller lad en chauffør køre dig på en ladcykel direkte til foden af pyramiderne.
- Cenotes er ferskvandshuller, der ligger overalt i området omkring Tulum. Egentlig bare jordfaldshuller indeholdende grundvand, men et fascinerende åndehul. Vandet er koldere end havet, og der kan være både fisk og skildpadder i. En frisk dukkert. Medbring dykkerudstyr, eller lej det på stedet.
- Uanset om du er nybegynder eller øvet, så tag en yogatime hos en af de mange undervisere. Det vil fuldende din forkælelse af både krop og sind. Yoga Shala har mange timer, hvis dit hotel ikke tilbyder undervisning. En undervisningstime koster ca. 70 kr. Boca Paila, 7,6 km Tulum, Quintana Roo, Yogashalatulum.com


Cenotes


Sådan kommer du rundt i Tulum:
Det er nemt at komme rundt med taxi i Tulum, men i bedste økostil er cyklerne det foretrukne transportmiddel. De lånes på hotellerne. Da sandet er hvidt, kan det være ren meditation at slentre i sandet ved det turkisblå hav, og langs vandet kan du komme fra den ene ende af byen til den anden.


LÆS OGSÅ på ALTfordamerne.dk: Tag på paradisferie for luksushippier i Mexico