Schannie Storm Christensen og Mark Aaskov Willatzen Testamente

Foto: Jens Bach Schannie gik forrest, da det skulle styr på papirerne, men hun og Mark har været enige hele vejen igennem.

"Det føles rart": Mark og Schannie har sikret deres søn bedst muligt økonomisk

Lige siden Schannie Storm Christensen og Mark Aaskov Willatzen købte hus sammen, har de sikret hinanden med en krydslivsforsikring. Men da de blev forældre til lille Nohr, skulle der mere til.

Tænk, hvis uheldet er ude, og der ikke er styr på det.

Schannie Storm Christensen og Mark Aaskov Willatzen købte hus sammen i Haderslev i sommeren 2018 og sikrede allerede dengang hinanden. Dels gjorde de det ved at eje halvdelen af huset hver, dels tegnede de en krydslivsforsikring, der sikrede dem en sum penge, hvis den anden gik bort Schannie og Mark er begge 31 år. Han driver sit eget tagfirma, hun er på barsel med Nohr, der kom til verden i sommer. Og det er netop Nohr, der er årsagen til, at parret nu har skrevet både et almindeligt testamente, et børnetestamente og fået lavet en fremtidsfuldmagt.

LÆS OGSÅ: Ekspertens råd: Sådan får du styr på arven

"Det er mest mig, der har været den praktisk tænkende og haft brug for, at vi fik sikret os, da vi fik ham. Mark var helt med på det, men han har travlt med sit arbejde og overlod det til mig at finde ud af, hvordan vi gjorde," siger Schannie, der straks efter, hun var blevet mor, gik i gang med at undersøge sagen på nettet.

"Hvis ikke vi gjorde det med det samme, ville det bare glide ud i sandet. Og det ville jo være forfærdeligt, hvis den ene af os dør og den, der sidder tilbage, ikke kan forsørge vores søn," siger Schannie.

Alt er på plads

En del af sikringen kunne være sket ved, at hun og Mark blev gift. Schannie forklarer, at det ville hun godt.

"Det var Mark ikke klar til. Derfor valgte vi testamentet," siger Schannie, der tog kontakt til FamilieTestamente for at få det ordnet.

Hendes og Marks plan var på det tidspunkt, at de skulle have et testamente, der sikrede dem økonomisk. Men efter samtalen med firmaets juridiske rådgiver besluttede de også at lave et børnetestamente, hvor der er taget stilling til, hvad der skal ske med Nohr, hvis hun og Mark går bort. De fik derudover også lavet en fremtidsfuldmagt.

LÆS OGSÅ: "Drengene har fået at vide, hvad der står i testamentet"

"Som tagdækker har Mark et arbejde, hvor der godt kan ske forfærdelige ting. Hvis han bliver alvorligt syg, er det godt at vide, at jeg kan træffe beslutninger på hans vegne – og omvendt, hvis der sker noget med mig. Derfor fik vi også fremtidsfuldmagten," siger Schannie, der glæder sig over, at alt nu er på plads.

"Det føles rart", siger hun.

Se, hvad vi ellers skriver om: Døden og Interview

610x200_woordy_dmjpg.jpg