Jeg har lyst til en yngre mand

Foto: Getty Images Jeg er 75 år og lykkeligt fraskilt kvinde. Jeg passer ikke sammen med mænd i den alder, hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Jeg har lyst til en yngre mand

Jeg har altid følt mig 10 år yngre end min egentlige alder, og det gør det svært at møde en mand. Jeg er nemlig 75 år og lykkeligt fraskilt, men da der for et par år siden var en yngre mand, som var interesseret i mig, trak han sig da han opdagede min alder. Det gjorde mig usikker, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om lyst til yngre mænd

Jeg er en lykkelig fraskilt kvinde, 75 år gammel og mor og mormor til fire dejlige børnebørn. Jeg vil meget gerne møde en ny kæreste, men mit problem er, at jeg ikke passer sammen med mænd på min egen alder. Sagen er nemlig, at jeg altid har følt mig mindst 10 år yngre end min egentlige alder og haft det godt med det. Jeg går ud, har unge venner og træner min krop med dans og gymnastik. 

LÆS OGSÅ: Jeg er blevet besat af en yngre mand

Jeg tænder ikke på jævnaldrende mænd, men jeg kan mærke, at jeg til gengæld gør det på mænd, der er 10-15 år yngre end jeg selv. Måske fordi deres livsstil passer bedre til min livsstil. Der var da også for et par år siden en yngre, interesseret mand, men da han opdagede min alder, trak han følehornene til sig og engagerede sig i en anden. Det gjorde mig usikker på mig selv, så hvad gør jeg? Hvordan finder jeg en yngre kæreste, og hvordan forklarer jeg ham, jeg møder, at jeg ikke føler mig som min ”rigtige” alder. Jeg synes jo nemlig ikke, at min alder siger noget om, hvem jeg er, og jeg gider derfor ikke som det første oplyse nye mennesker om den. Mon denne fortielse opfattes som en løgn?

Vibeke Dorph råder til aktivt at søge en yngre kæreste

Jeg kan ikke se, at der skulle være noget galt i, at du ønsker dig en ung kæreste. Der er jo masser af mennesker, der foretrækker eller bare bliver tiltrukket af potentielle kærester, der er væsentlig yngre eller ældre, end dem selv, og det skal de og du da have lov til. Det, der undrer mig, er, at du ønsker at skjule din alder. For hvorfor skulle du dog det? Det er ikke godt for ens selvværd, hvis man fortier eller lyver om sig selv. Det er heller ikke et godt udgangspunkt for et forhold, hvis man ikke spiller med åbne kort fra start. Derfor vil jeg helt sikkert råde dig til at stå ved din alder. Du skriver jo selv, at du ser væsentlig yngre ud og også virker sådan på dine omgivelser, så det vil en interesseret partner jo også opleve.

LÆS OGSÅ: Min gifte kæreste har lagt mig på is

Mit råd til dig er derfor, at du aktivt søger en yngre kæreste og byder ind med dig, præcis som den, du er. Hvis du vælger at oprette en profil, så skriv din alder og skriv også, at du søger en mand, der er yngre. Vedlæg samtidig nogle gode fotos af dig selv, og se så, hvad der sker. Der er helt sikkert mange mænd, der som dig tænker, at alder er et tal, der ikke fortæller ret meget om et menneske.

Om Vibekes Brevkasse - nu på podcast

VibekesBrevkasse.jpg

I podcasten Vibekes Brevkasse kan du blive klogere på alt fra parforholdsproblemer til familiekonflikter og få gode råd til at håndtere svære følelser som svigt, jalousi og vrede. Her vil Vibeke Dorph, der er mangeårig brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, i selskab med journalist og vært Sara Wilkins nemlig gennemgå nogle af de mange dilemmaer, Vibeke har modtaget i årenes løb for at nå til bunds i nogle af de hverdagsproblemer, der fylder allermest hos danskerne.

Lyt til podcastserien her.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk. Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. Du har også mulighed for at ringe hver tirsdag kl. 10.00-12.00 på tlf. 30 85 19 68.

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i de sidste 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med- og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Brevkasse, Parforhold og Livsstil