Vibeke Dorph brevkasse kan jeg tillade mig at smutte
SPONSORERET indhold

Kan jeg tillade mig at smutte uden at sige farvel?

Jeg har skrevet med en jævnaldrende fyr i et par uger, men han har lidt af et ry, og min veninde har beskrevet ham med ret grimme ord. Jeg vil ikke mødes med ham mere, men kan jeg godt tillade mig bare at slette ham på sociale medier og gå under jorden? Hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Af: Vibeke Dorph Foto: Getty Images
31. mar. 2021 | Livsstil | Hjemmet

Spørgsmål om man må slette uden at sige farvel først

Jeg står lidt i en knibe. Sagen er, at jeg nu i snart tre uger har skrevet med en jævnaldrende fyr. Nu har jeg så fundet ud af, at han tidligere har været sine kærester utro og i det hele taget er helt utrolig egoistisk. Jeg har måske også selv lidt følt, at han var meget selvglad, men alligevel ville jeg gerne have mødtes med ham.

Det er så slut, efter at jeg talte med en god veninde, der kender ham tilbage fra gymnasiet for to år siden. Hun fortalte så mange forfærdelige ting om ham, som gør, at jeg nu helst er fri for at have noget som helst at gøre med ham.  Det skal siges, at han og jeg ikke har mødt hinanden i virkeligheden, vi har kun skrevet sammen. Min veninde brugte ord som: klam, ulækker, narcissist, da hun beskrev ham, og jeg føler derfor slet intet behov for at møde ham.

LÆS OGSÅ: Hvorfor kan jeg ikke finde mig en sød kæreste?

Derfor spørger jeg dig, om det vil være ondt af mig at slette ham fra alle sociale medier, så han helt er ude af min verden, og vi ingen kontakt har? Eller skal jeg først skrive en besked eller noget tredje, selvom jeg overhovedet ikke har lyst til det?

Vibeke Dorph råder til at behandle andre, som man selv vil behandles

Man skal opføre sig mod andre, som man godt vil have, at de skal være mod én. Det er et råd, som jeg egentlig rigtig godt kan lide og selv med skiftende held har forsøgt at efterleve. Både i mit virkelige, men da også i mit virtuelle liv på nettet. Om det er det ene eller andet sted, så ville jeg da blive både en lille smule ked af det og forskrækket, hvis jeg ud af det blå blev lagt på køl, uden at jeg kendte grunden til det. Jeg tænker, at de fleste ville have det sådan, for noget af det, vi mennesker frygter mest af alt, er at blive afvist – især da, når vi ikke kender grunden.

LÆS OGSÅ: Min kæreste har ingen venner

Nu har fyren, som du skriver med, jo heller ikke gjort dig personligt ondt. Du har kun fra anden hånd hørt, at han er en egoist, så også derfor skylder du at behandle ham ordentligt. Husk nemlig også på, at blot fordi han – måske – er en egoistisk idiot, så giver det ikke dig ret til at opføre dig som én.

Så skriv derfor en kort besked til fyren, hvor du takker for jeres korrespondance, men også gør ham klart, at du desværre ikke har overskuddet til at skrive mere med ham, fordi du har så meget andet at se til. Slut så af med at ønske ham alt mulig held og lykke fremover, og slet ham så. Dermed har du fået det bal lukket, men samtidig også sørget for, at du fik døren ordentligt og venligt lukket i bag dig.

Anbefalet til dig