Kærlighed ifølge BS Christiansen

Foto: DR / Michael Stub Selvkritik og forventningsafstemning er blandt ingredienserne i et sundt parforhold, siger BS Christiansen i denne uges ALT for damerne.

Kærlighed ifølge BS Christiansen

BS Christiansen: Ét spørgsmål kan afsløre, om dit parforhold fungerer

Kærligheden fungerer kun, hvis den får noget at leve af, mener den tidligere jægersoldat BS Christiansen.

Et godt parforhold skal passes og plejes som en krop. Hvis den mangler søvn, motion og den rigtige kost, vil den nemlig få sværere ved at klare sig, når krisen rammer. Og det gør den.

Det fortæller 64-årige BS Christiansen, der er aktuel med TV2-programmet ”BS & ægteskabsprøven”, i et interview i denne uges ALT for damerne, som også kan høres som podcast i appen Talk Town.

Her nævner han hårdt arbejde, forventningsafstemning og selvkritik som nogle af de vigtigste ingredienser i et sundt parforhold og tilføjer, at der særligt er én ting, man bør være opmærksom på, hvis kærligheden skal bestå.

- Tid er altafgørende. Det er vigtigt at prioritere og investere i sit parforhold, for kærligheden fungerer kun, hvis den får noget at leve af. Man skal give den næring og passe på ikke at tage den for givet, siger BS Christiansen, der selv har været gift med Karin Slot Christiansen i næsten 20 år.

- Det dejlige ved et parforhold er jo, at man kan hjælpe hinanden med at udvikle sig. Selvfølgelig skal man rose, give feedback og motivere, men man skal også udfordre hinanden og sende ”en svær bold” engang imellem. Det må ikke blive for let, for så kommer man ingen vegne, siger han i interviewet.

Læs også: BS Christiansen: Når vi er glade, så vinder vi

Stil dig selv dette spørgsmål

BS Christiansen opfordrer også til, at man i et parforhold husker at vende øjnene indad og stiller sig selv spørgsmålet: Ville jeg være gift med mig selv?

- Alt for mange har travlt med at kigge på sin partner, men hvis man vil have et godt parforhold, er man nødt til at kigge på sig selv. Hvis man ikke engang selv ville være gift med sig selv, hvorfor skulle en anden så have lyst?, spørger han i interviewet og indrømmer, at han ikke altid har kunnet svare ja selv.

- Alle har perioder, hvor de ikke har så meget overskud. Jeg tænker meget over, at jeg vil være en god partner for Karin, og hvis ikke, jeg synes, jeg er det, så er jeg nødt til at gøre noget ved det.

Du kan læse resten af interviewet med BS Christiansen i denne uges ALT for damerne, der er på gaden i dag. Her kommer den tidligere jægersoldat blandt andet med 6 gode råd til et godt parforhold.

Opdateret 9. oktober 2017: Læs hele interviewet med BS Christiansen lige her eller hør interviewet som podcast lige her.

Bjarne Slot (BS) Christiansen, 64

* Tidligere jægersoldat bag tv-programmer som ”Bubber & BS på afveje” og ”BS & basserne”.

* Aktuel med ”BS & ægteskabsprøven” på TV2, hvor han har taget fire par med til New Zealand og udfordrer dem fysisk og psykisk ved at sætte deres samarbejdsevner på prøve.

* Gift med Karin Slot Christiansen, som han har dannet par med i 19 år. De har to sønner på ni og 16 år. Derudover har BS to børn fra et tidligere forhold.

Kilde: ALT for damerne

Se, hvad vi ellers skriver om: Parforhold og Kærlighed