Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Chokoladekage uden mel
Dittes madblog: Chokoladekage

Chokoladekage uden mel

Dittes madblog: Lækker chokoladekage uden mel

Hvem elsker ikke chokoladekage? Her får du en lækker opskrift HELT uden mel.


Lige som så mange andre, så elsker jeg chokoladekage – jeg er mest til den type, som er en smule fugtig inden i og som smager kraftigt af chokolade. Forleden lavede jeg denne chokoladekage med tiramisucreme til nogle gæster, og den var et stort hit - den er nu blevet min favorit-chokoladekage.

Kagen er meget nem at lave og indeholder ikke mel, så hvis du har allergi overfor gluten, kan du stadig være med.

Chokoladekage med tiramisucreme, ca. 8 personer.
Ingredienser:
250 g mørk chokolade, 70%
150 g blødt smør
5 æg
1 dl rørsukker
½ tsk bagepulver
1 tsk ren vaniljepulver

Tiramisucreme:
200-250 g mascarpone
1 shot espresso eller 30 ml stærk kaffe
2 spsk flormelis

Pynt:
kakaopulver

Smelt chokolade og smør sammen ved svag varme, og lad det køle en smule af. Del æggene i hvider og blommer og pisk hviderne stive. Pisk æggeblommer sammen med sukker til det bliver luftigt. Vend chokoladeblandingen i æggeblommerne sammen med bagepulver og vanilje. Rør dejen godt sammen og vend forsigtigt æggehviderne i. Hæld dejen i en springform, 22 cm, beklædt med bagepapir. Bag kagen ved 175 grader i ca. 30-40 min., eller til den er gennembagt.

Rør alle ingredienserne til cremen sammen og smag den til. Når kagen er helt kold fordeles cremen på kagen og pyntes med kakaopulver inden servering.

Opbevar kagen på køl indtil den skal serveres.

LÆS OGSÅ: Dittes madblog - Citronmåne uden sukker

Se, hvad vi ellers skriver om: Glutenallergi, Chokoladekage, Chokolade og Ditte Ingemann