Er du bekymret – og genial?
SPONSORERET indhold

Er du ofte bekymret? Så er du måske mere intelligent end andre

At være et geni har en bagside. Blandt andet er kloge mennesker ofte mere bekymrede og vagtsomme. Og nu har forskerne fundet ud af sammenhængen.

Af: Kicki Thomsen Foto: Getty Images
05. jan. 2016 | Livsstil | ALT for damerne

Okay, så er du ikke helt så glad i låget og positiv som dine veninder? Til gengæld er din intelligens og evne til at løse problemer formentlig også lidt ud over det sædvanlige. Det viser ny forskning fra King's College i London, som har kulegravet mekanismerne bag et bekymret sind.

Hos bekymrede mennesker ses ifølge forskerne en overrepræsentation af negativt ladede tanker, som skyldes ekstra høj aktivitet i den del af præfrontal cortex, som har med følelsen af at være truet at gøre.

Desværre handler det ikke kun om reelle trusler, der er også aktivitet i området, når der ikke er fare på færde. Et geni forestiller sig i stedet en masse frygtelige ting, der kunne ske, som at miste jobbet (til trods for, at du fik en bonus i sidste uge) eller at kæresten stikker af (selvom han lige nu sidder stille og roligt ved siden af sofaen). "Hvad nu hvis" er de bekymredes valgsprog.

PS: Heldigvis kan man trimme neuroserne uden at gå ned i IQ. Yoga og afspænding giver den kloge hjerne et velfortjent pusterum, mener de engelske forskere.

Kilde: Red Magazine

LÆS OGSÅ: Følg mavefornemmelsen – også på arbejdet

LÆS OGSÅ: 5 ting du ændrer syn på, når du bliver ældre

LÆS OGSÅ: 20 ting der fortæller mig jeg er fyldt 30 år