Finalist til Danmarks sødeste kassedame 2020: "Jeg nyder at give god service"

Birthe Knudsen ikke alene nyder at snakke med sine kunder i Føtex i Helsingør og prøver at give dem en god service, hun kender også mange af kundernes navne – og de kender hendes.

OBS: Videoen er optaget i februar 2020, altså før coronavirussen blev registreret i Danmark, og før myndighederne opfordrede til at holde afstand.

Hej Jannie. Hej Allan. Hej Annie… Birthe Knudsen ikke alene hilser på mange, når hun passer sit arbejde som kassedame i Føtex i Helsingør. Hun kender også mange af deres navne og følger lidt med i deres liv.

– Jeg elsker den hyggelige kontakt, vi har, siger 62-årige Birthe.

Hvem skulle have troet, at hun faktisk sagde sit job op, næsten inden hun fik begyndt.

Birthe kom fra restaurationsbranchen, hvor hun havde arbejdet i 30 år – de seneste ti på en bodega. Hun var glad for jobbet og havde mange søde faste gæster, men da hun grundet ejerens sygdom måtte stoppe, ville hun prøve noget andet. 

– Så jeg søgte herned, fik jobbet og startede i 2007, siger Birthe.

STEM NU: Hvem er Danmarks sødeste kassedame?

Hun glædede sig til det nye job. Men i forhold til det rolige liv bag bardisken blev det for voldsomt med køerne ved kassen, de mange penge, hun skulle håndtere, og de mange mennesker, man har omkring sig i en stor butik. Så efter tre dage erklærede Birthe, at arbejdet ved kassen ikke var noget for hende. Hun ville derfor ikke komme mere.

– Chefen gav mig en krammer: "Du skal nok blive god til det job. Vi ses i morgen,“ sagde hun, siger Birthe.

Venter på Birthe

Sådan blev det, og i dag går Birthe glad på arbejde hver eneste dag.

– Jeg nyder at give en god service. Hvis f.eks. kunder med rollator har svært ved at pakke deres varer selv, gør jeg det. Har de problemer med dankortet og bliver stressede over det, får jeg dem til at tage det roligt. Har de spørgsmål om en vare, prøver jeg at hjælpe, og mens jeg scanner deres varer, får vi en lille snak, siger Birthe.

BirtheHelsingør11.jpg
– Det er så dejligt med al den kundekontakt, siger Birthe glad.

Og kunderne er glade for den hyggelige stemning, Birthe skaber omkring sin kasse. Flere af de dem, vi taler med, fortæller, at der altid er kø ved Birthes kasse.

– Ja, der er mange, der trofast står og venter på mig. Det er dejligt, siger Birthe.

En kunde kommer ligefrem med en blomst til Birthe.

– Min samlever kan have svært ved at finde ud af det med penge. Birthe giver sig altid tid til at hjælpe hende, siger han.

Mens vi snakker med ham, er Birthe gået i gang med arbejdet. Og her får vi egenhændigt set, hvad flere kunder fremhævede, da de indstillede hende: „Hos Birthe bliver de scannede varer ikke bare sendt hulter til bulter ned ad kassebåndet“ 

STEM NU: Hvem er Danmarks sødeste kassedame? 

Og ganske rigtigt: Da en kunde har købt blomster, sætter hun dem forsigtigt til side, så de ikke bliver mast.

– Sådan gør jeg altid med de skrøbeligere varer, siger Birthe, der netop denne dag får mange kommentarer fra kunder, der mener, det må være hendes tur til at vinde. 

– Det ville være en stor ære at vinde. Men under alle omstændigheder er jeg glad for, at kunderne lægger mærke til og sætter pris på, at jeg giver en god service, siger hun. 

Her er årets fem finalister

Kassedamerne landet over fortjener mere end nogensinde før anerkendelse, for de er med til at holde landet kørende midt i coronakrisen. 958 læsere har indstillet 326 kandidater til Danmarks sødeste kassedame. Juryen har fundet frem til årets fem finalister. Du kan læse om dem her, inden du stemmer og er med til at afgøre, hvem der skal vinde titlen og de flotte præmier til en værdi af mere end 27.000 kr.

STEM HER: Hvem er Danmarks sødeste kassedame?

Se, hvad vi ellers skriver om: Danmarks sødeste kassedame