Flemming Møldrup kone
SPONSORERET indhold

Flemming Møldrups ekskone sagde stop: ”Jeg husker, at det var som en tsunami, der skyllede ind ad døren”

Flemming Møldrup og hans ekskone, Julie Ralund, har skrevet en bog om deres skilsmisse. I et stort interview i ugens ALT for damerne fortæller de om al sorgen, vreden – og hvordan de fik det bedre sammen igen.

Af:: Lene Lykke Hovmand og Susanne Baden Jensen Foto: Peter Nørby
19. maj. 2021 | Livsstil | ALT for damerne

Det er ti år siden, at Julie Ralund og Flemming Møldrup brød deres familie op. På det tidspunkt var deres datter, Yoko, tre år gammel.

Bruddet havde været undervejs i op imod et år, men da det ramte, skete det alligevel i en eksplosion af følelser fra sorg til vrede, afmagt og skam.

Det fortæller parret om i et stort interview i ugens ALT for damerne, som har talt med parret om deres nye, fælles skilsmissebog ’Slug kamelen – der kommer flere’.

For den populære livsstilsekspert i DRs ’Kender du typen’ ramte det som en flodbølge, dengang Julie gjorde det klart, at hun ønskede at blive skilt.

”Jeg var pissevred, ulykkelig og såret og kunne overhovedet ikke tænke klart. Det er en hård erkendelse i dag, men jeg syntes, at det var hendes skyld det hele, for det var hende, der traf beslutningen og lod ordene falde en lørdag morgen, hvor vi var på vej ud ad døren og skulle over til min mor i Jylland. Jeg kan huske, at det var som om, døren til lejligheden blev åbnet, at der skyllede en tsunami ind, og at alt, hvad jeg havde, var på vej til at forsvinde,” siger Flemming Møldrup.

Julie og Flemming understreger, at de var fuldstændig færdige med at elske hinanden på det tidspunkt, og de havde været tæt på at gå fra hinanden før. Men for Flemming var det følelsen af at miste overhånden og ikke at have noget at skulle have sagt, der sad tilbage i ham og fyldte.

En anden ting er, at vi sad der i en lækker lejlighed i Nansensgade, havde en dejlig bil, og alting var på overfladen som det skulle være, og derfra kunne jeg kigge ind i en fremtid, som var kulsort, fordi jeg ikke vidste, hvordan den skulle blive. Lejligheden var for dyr til, at jeg kunne bo i den alene, og hvordan er man alenefar? Der lå ikke en brochure i postkassen om, at alle mine følelser ville blive vendt på hovedet,” forklarer han til ugebladet.

Gik i terapi sammen

Flemming Møldrup har siden hen sagt mange gange, at Julie Ralund var god til at holde hovedet koldt og få dem godt igennem den svære tid.

”Det bedste råd, jeg kan give til dem, der står i en skilsmisse, er at bruge ti terapitimer med en, der siger: Prøv lige at høre, hvad hun siger. For os hjalp det virkelig meget at skille det hele ad i et modereret rum. Det var terapien, der reddede os, men også Julies fortjeneste, at jeg kom igennem det nogenlunde med forstanden i behold, for jeg var fandme på dybt vand,” understreger Flemming Møldrup.

Julie og Flemming har i dag én overordnet leveregel, og det er ”øjnene på bolden”, altså på det fælles barn.

Den regel fik de banket godt ind under huden, da de var i parterapi, og selvom det er lettere sagt end gjort at efterleve den, så har de holdt fast i den igennem årene.

Flemming og jeg har talt mange gange om det banale i, at krise også betyder udvikling og om, hvorfor vi mennesker så tit skal helt ned og bide i græsset og blive dødssyge eller skilt for at nå frem til udviklingen,” forklarer Julie Ralund.

”Vi spiller også altid hinanden gode, og det har hjulpet vores datter rigtig meget, uden at jeg kan sætte en finger på hvordan. Vi taler altid pænt om hinanden og om hinandens partnere,” lyder det fra Flemming Møldrup, som understreger:

”Jeg ville ønske, jeg havde vidst dengang, at jeg ville få et bedre liv med Julie, sådan som vi har det nu. Så havde jeg kunnet tage det lidt mere roligt, da vi stod midt i det og skulle træffe nogle store beslutninger.”

Læs hele interviewet i ugens ALT for damerne, hvor Julie Ralund og Flemming Møldrup giver deres bedste råd til at komme igennem en skilsmisse og fortæller om, hvordan de har det her ti år efter, hvor de begge har fundet kærligheden på ny.

Fra torsdag 20. maj finder du ALT for damerne i butikkerne

Alt for damerne forside .jpg

Anbefalet til dig