Glædelig Luciadag!

I dag fejrer vi en af historiens største kvindelige martyrer, Lucia, og det gøres aller bedst ved:


Luciaboller - opskrift fra Claus Meyer

1 gram safran

4 dl kold mælk

50 gram gær

1 æg

ca 800 gram hvedemel

15 gram havsalt

80 gram sukker

100 gram smeltet øko smør

1 sammenpisket æg til pensling

rosiner til pynt

Stød safran fint i en morter. Rør gæren ud i mælken, tilsæt ægget, salt, sukker, safran og smeltet smør og halvdelen af melet. Ælt resten af melet i, men hold noget tilbage - dejen skal ikke være for fast. Ælt godt i 5-6 minutter på røremaskine og længere i hånden. Den skal være blød og glat. Lad hvile tildækket i 2 timer på køkkenbordet.

Vend dejen ud på et meldrysset bord, del den i 10 stykker. Form dem til figurer - snegle, S'er, bukkehorn, heltiske kors osv. Læg figurene på bagepapir og lad hæve 1 time. Pynt med rosiner og pensl med sammenpisket æg.

Bages ved 200 grader i ca. 12 minutter.


Tænke tilbage på introen til 80'er børnetimen Nana (nååårhhhhh....)


Og huske de fantastiske Luciaoptog i Folkeren (folkeskolen red.).

Billedet lånt fra Sankt Annæ skolen, hvor vi ser Maja i front.

GLÆDELIG LUCIA-DAG!

Pst. Har du husket at deltage i dagens pakkekalendergave? »