Ultimative julegaver til ham
Foto: Getty Images Mangler du julegaven til din mand, far eller bror?

Ultimative julegaver til ham

Skønne julegaver til manden, du holder af

Hvad giver man ham, der har alt? Vi har samlet en række gode bud på gaver, der kan tænde julelysene i din mands øjne.

Vil du gerne forkæle din mand (eller din kæreste, far, bror eller ven…) med en unik gave til jul, men er fuldstændig tom for ideer?

Så er du lagt fra den eneste.

Den perfekte julegave til manden, der har alt, kan nemlig være usædvanligt svær at finde.

Det bedste er selvfølgelig, hvis du kan finde lige præcis den ting, der vil tænde julelys i øjnene på ham. Men er du helt på bar bund – og magter du ikke tanken om at skulle slentre op og ned ad Strøget efter det første og det bedste – så har vi samlet en god håndfuld gaveideer til manden, du holder af.

Er han sportsnørden, læsehesten eller kunst-elskeren? Der er noget til enhver mand.

LÆS OGSÅ: Stor guide: Disse bøger er oplagte gaveidéer til venner og familie

Til den skæggede mand – gaver, der plejer

Grooming til mænd er gået fra at være niche til at være mainstream. Men det betyder ikke, at det behøver at koste alverden. Et flot, sundt skæg kan give glans til det vintertrætte ansigt og gøre en lækker mand endnu flottere – og så kræver det ikke alverdens teknik eller produkter. Forkæl derfor manden, du holder af, med nærende produkter til hans ansigtsudsmykning. Det vil uden tvivl falde i god jord.

Trænger skægget til lidt glans, kan du eventuelt forkæle ham med Clinique Skin Hydrator + Beard Conditioner, der har vundet Danish Beauty Awards 2017, som årets herreprodukt. Du kan også gå hele vejen og give ham et kit, der kan skabe kontrol over fuldskægget.

Clinique Skin Hydrator + Beard Conditioner 100 ml. – set til 254 kroner hos Clinique.dk.

Grooming Kit fra Bulleit Whiskey - set til 395 kroner hos henri.dk.

Til øl-elskeren – den hjemmebryggede gave

Er du efterhånden mættet af ølsmagnings-gaven, kan du tage skridtet videre og give manden, du holder af, en gave, han selv skal lave. Med et starter-kit til hjemmebrygget øl kan han forløse alle sine øl-fantasier – og måske endda imponere vennerne.

Vi er ret vilde med bryggekittet fra Brooklyn Brew Shop, som indeholder alt, du skal bruge, for at lave din egen brown ale.  

Brooklyn Brewshop Beer Making Kit – set til 549 kroner hos areastore.dk.

Til læsehesten – bøger til mørke dage

At give en god bog er som at give en god oplevelse. Gå på opdagelse i den litterære verden og find netop den bog, der vil gøre ham glad. Er han til krimier, komedier eller biografier, hvor han kommer helt ind under huden på sit idol? Der findes et hav af valgmuligheder, når det kommer til den trykte underholdning – alt, du skal gøre, er at vælge.

Vi ville selv gerne give ”11.11.11” af Mads Brügger eller ”4 3 2 1” af Paul Auster til en, vi holder af. Og er han bidt af en gal sportsmand, vil bøger som ”Tour de France – Verdens Hårdeste Cykelløb” uden tvivl været et hit.

”11.11.11” af Mads Brügger – set til 349.95 kroner hos lindhardtogringhof.dk.

”4 3 2 1” af Paul Auster - set til 399.95 kroner hos lindhardtogringhof.dk.

”Tour de France – Verdens Hårdeste Cykelløb” af Joakim Jakobsen - set til 299.95 kroner hos lindhardtogringhof.dk.

Har han bøger nok - eller vil han gerne opdateres på de nyeste trends - kan et abonnement på et magasin også være sagen. Her har han mulighed for at dykke ned i alt fra nye videnskabelige undersøgelser til gode portrætter eller vinterens bedste strik. Og så er det gaven, der bliver ved med at give – sådan cirka en gang om måneden.

Vi kan naturligvis anbefale Euroman, men også superseje Wired Magazine med alt til gadget-nørden.

Abonnement til Euroman – 10 måneder til 449 kroner på mitblad.dk.

Abonnement til Wired – 12 måneder til 440 kroner på wired.com.

LÆS OGSÅ: Guide til selvforkælelse: 5 ting, du bør unde dig selv i det kolde efterårsvejr

Til musikelskeren – der ikke går ned på lyd

Livet er for kort til skrattende og dårlig lyd. Mangler din mand en god afspiller til sin musik, kan du derfor forære ham en højtaler, der både har en lækker klang, men som også er en pæn gadget til hjemmet. Og så gør det ikke noget, hvis højtaleren samtidig er trådløs, så han slipper for grimme ledninger og kan tage musikken med sig overalt.

Vi er ret vilde med Beoplay A1 fra B&O, som både er pæn på væggen, nem at tage med sig – og som spiller med den lækreste lyd.

Beoplay A1 fra B&O – set til 1.999 kroner hos beoplay.com.

Er han meget på farten, kan et par gode hovedtelefoner også være løsningen til manden, der ikke vil gå ned på god lyd. Er økonomien til det, kan du vælge de støjreducerende og ledningsfri udgaver - så slipper han for sammenkrøllede ledninger, der aldrig er til at løsne op.

Der findes flere udgaver af den slags, men et godt bud er Boses QuietComfort-hovedtelefoner, der er både stilrene og behagelige - og som leverer en lækker lyd.

 

Bose QuietComfort 35 trådløse hovedtelefoner II – set til 3.149 kroner hos Bose.dk.

Nolge mænd er mere til de tidslæøse glæder, og her kan en pladespiller måske vække glæde. Retro-afspilleren har nemlig gjort et comeback i de danske stuer – og så skader det jo ikke, hvis han samtidig kan fylde reolen med smukke vinyler. Grammofon-afspillerne findes i utallige afskygninger og i forskellige prisklasser, men vi er ret vilde med denne VT-E pladespiller fra PRO-JECT.

 

VT-E Pladespiller fra PRO-JECT – set til 2.499 kroner hos hifiklubben.dk.

En god radio skal man heller ikke kimse af - den kan nemlig gøre mørke hverdagsmorgener meget sjovere. Og er han ligesom alle os andre blevet ramt af et nedbrud efter formatskiftet, kan det være, at en god DAB+-radio er lige, hvad han står og mangler. 

Det kunne for eksempel være denne model fra Scansonic, som er både klassisk og stilren.

Scansonic PA4600 portable DAB+/FM radio med Bluetooth – set til 698 kroner hos nbradio.dk.

En god whisky – livsnydelse i et glas

Har du lyst og tid til at lade smagsløgene udfordre og forføre, vil du opleve, hvor forskellige - og ikke mindst skønne - smagsoplevelser der kan være i en god whisky. Og det behøver ikke at koste en formue. Et godt råd kan være at gå udenom supermarkedernes ”kendte” produkter og i stedet besøge din lokale vinhandler, hvis du har brug rådgivning inden for forskellige prisklasser. Her er der virkelige meget fyldende guld at finde, som helt sikkert vil vække glæde hos en whisky-elskende mand.

En anbefaling herfra er den japanske whisky ”Nikka from the Barrel” – der af kendere hyldes som en af de bedste whiskyoplevelser inden for prisklassen!

Nikka from the Barrel – set til 359 kroner hos Juul’s Vin og Spiritus.

Et godt glas – der også er flot at se på

Stunder med et godt glas whisky eller andre drinks af den dur kan blive en endnu mere gennemført oplevelse, hvis den serveres i det rette glas. Og så gør det jo heller ikke noget, hvis det er flot at se på samtidig.

Vi har forelsket os i disse glas fra Normann Copenhagen, hvor designer Rikke Hagen kombinerer elegance og funktionalitet i et enkelt, nordisk og stilrent udtryk. 

Whiskyglas fra Normann Copenhagen (2 stk.) – set til 299 kroner hos Magasin.dk.

Til badeværelseshylden – gaven, der dufter

En god creme eller velduftende deodorant kan også være en sikker vinder til den moderne mand. Der findes utallige varianter rundt omkring på hylderne – både til den olierede hud, de tørre hænder og den svedige armhule. Undersøg, hvad manden du holder af står og mangler. Derefter sætter kun fantasien grænser.

Vi er vilde med den velduftende parfume Sauvage fra Dior, og skal han have noget at skrubbe ansigtet i, kan vi anbefale Biotherms ansigtsskrub til mænd. En deodorant er også altid en sikker vinder – prøv for eksempel den fra Nuxe.

Dior Sauvage Eau de Toilette 60 ml. – set til 535 kroner hos Matas.dk.

Nuxe 24HR Proctect Deo 50 ml. – set til 105 kroner hos Magasin.dk.

Biotherm Homme Ansigtsskrub 150 ml. – set til 199 kroner hos Matas.dk.

LÆS OGSÅ: 4 fine pakkekalendere, du selv kan lave

Noget til væggen – den personlige gave

Har du lyst til at give en gave, han kan mærke, at du har tænkt over, kan noget personligt til væggen være det helt oplagte. Hvis pengepungen ikke er til originalkunst, kan du eksempelvis få lavet gentryk af ikoniske billeder, han holder af - hvad enten det er rejser eller sportsbegivenheder.

Alternativt kan du søge efter et litografi, hvor der findes begrænsede optryk, men som stadig er til at betale. Blandt andet laver streetart-kunstneren Huskmitnavn med sin ikoniske streg samtidskunst med et legende udtryk.

Litografi ”Love sucks” af Huskmitnavn – set til 1.600 kroner hos Huskmitnavn.dk.

Fede tasker – til jobbet eller rejserne

Hvor end de gerne ville, kan mænd ikke have alt i deres lommer. En god – og ikke så feminin – taske kan derfor være den ideelle gave til manden, der mangler et sted at gøre af sin laptop, pung eller briller.

Der er masser af forskellige typer tasker, som kan gøre en cool mand endnu mere cool. Er han til rygsække eller træningstasker? Og skal han bruge den til weekendture eller til arbejdet? Det eneste, du skal gøre, er at vælge den rette stil.

FÅ MERE INSPIRATION HOS VORES VENNER PÅ EUROMAN: Her er de 13 fedeste tasker lige nu 

Vi er faldet for denne unisex-model fra Rains, der både kan fungere til træningstøjet eller som en god rejsetaske til weekenden. Den er vandtæt, så den passer til det danske vejr. Og så er den enkel i sit design.

Weekendtaske fra Rains – set til 499 kroner hos Rains.com.

Er han typen, der ofte har sin bærbare computer med på farten, findes der masser af lækre bud på computertasker, hvor stil og praktik går hånd i hånd. De findes i alle prisklasser, men hvis budgettet er til det, står Royal RepubliQ bag denne smukke, klassiske model, som holder i årevis. 

Affinity laptop bag caviar fra Royal RepubliQ – set til 1.600 kroner hos Magasin.dk.

Til spillefuglen – spil til sjove aftner

Hvad enten det er sammen med familien, eller når gutterne mødes, så kan spil være en oplagt underholdning at hive frem. Er han til quizzer, har Bezzerwizzer lavet forskellige små varianter af det populære spil, hvor der er kategorier inden for eksempelvis store sportsoplevelser, rock, fodboldens stjerner, kogekunst og Danmarkshistorie. 

Bezzerwizzer Bricks – set til 59,95 kroner hos Bog & Idé.

I disse år bliver noget så old school som brætspil også mere og mere populært – og bestemt også til voksne! Et godt bud på et sådan til ham er et det cykelinspirerede ”Flamme Rouge”, hvor han kan få mulighed for at lufte sin indre sportsdirektør som manager for et cykelhold. Det er på den ene side tænkt som et klassisk brætspil, men det er lavet, så der er strategiske elementer og mulighed for at skubbe sværhedsgraden op eller ned alt efter præferencer.

”Flamme Rouge” brætspil – set til 199,95 kroner hos Hyggeonkel.dk.

Til sportsmanden – til træning og hverdag

Er han en aktiv mand, der holder af at træne og dyrke sport, er der masser af oplagte muligheder for at give ham gaver, han vil blive glad for – og se godt ud i.

Vi er eksempelvis faldet for denne løbesweater fra Asics, som både kan holde ham varm på løbeturen, men som også kan gå til et sporty hverdagslook.

Asics Hexagon crew top – set til 650 kroner hos Bootz.com.

Er han en sneakers-elsker, vil et par nye til samlingen aldrig fejle. Du kan gå efter de perfekte løbesko til træningsgarderoben – men er vi ovre i, at han også gerne vil have dem på til hverdag, kan du gå efter klassiske modeller. Det kunne eksempelvis være de legendariske Adidas Superstar, der bare aldrig rigtig går af mode.

Adidas Superstar sneakers – set til 799 kroner hos Adidas.dk.

LÆS OGSÅ: Kære brevkasse: Min mand nægter at holde jul

Til fashionistaen - den bløde pakke

Bløde pakker er ofte et hit hos den voksne julegæst – og her er manden ingen undtagelse. Når det kommer til tøj, sætter kun fantasien – og økonomien – grænser, så det er helt op til dig, hvad manden, du holder af, vil se godt ud i.

Vi er ret vilde med denne jumper fra COS, som kan lyse selv den kedeligste gråvejrsdag op. Mangler han noget til at varme halsen, kan vi anbefale dette lækre cashmere-halstørklæde.

COS Knitted round-neck jumper – set til 650 kroner hos cosstores.com.

M. Cashmere Scarf fra Filippa K – set til 750 kroner hos boozt.com.

Til adrenalin-junkien – den vovede oplevelse

Vil du gerne forære manden en oplevelse ud over det sædvanlige, kan du sende ham på en tur, der får adrenalinen til at banke i kroppen. Gaven er ganske vist lidt dyrere end de fleste andre, men du kan være helt sikker på, at den sent vil blive glemt. Er du ikke selv den store adrenalin-haj, kan du tage en god picnic-kurv med og se på, mens han udlever sine vildeste drengedrømme.

Vi ville gerne sende mændene, vi holder af, på en tur med en RIB båd, men er han ikke den store fart-djævel, kan en klatretur måske være løsningen.

En tur i RIB-båd (en speedbåd med 700 HK) – set til 199 kroner for 15 min. hos oplevelsesgaver.dk.

Klatretur i trætoppene - set til 230 kroner hos gomonkey.dk.

Se, hvad vi ellers skriver om: Gaver til ham, Jul, Julegaver og Fødselsdag