julegave til ham 2021
SPONSORERET indhold

Julegave til ham: 33 skønne bud på en gave til manden, du holder af

Hvad giver man i julegave til ham, der har alt? Vi har samlet en række gode bud på gaver - om du søger en god julegave til din partner, et familiemedlem eller måske en god ven.

Af: Susanne Baden Jensen Foto: Getty Images
01. nov. 2021 | Livsstil | ALT.dk

Er du på udkig efter den helt rette julegave til ham, du gerne vil forkæle ekstra?

Om det er til din mand eller kæreste, din far, bror eller en rigtig god ven, kan det nogle gang kan det være svært at få idéen til den perfekte gave, der vil tænde julelysene i øjnene på ham.

Derfor har vi her samlet en stor guide med forskellige bud, der nok skal ramme plet blandt mange mænd – og alle med links til online shops, så det er slut med at stresse i jagten på den perfekte gave.

Er han sportsnørd, vild med spændende drikkevarer, læsehest eller kunstelsker? Der er noget til enhver mand.

LÆS OGSÅ: Stor guide: Disse bøger er oplagte gaveidéer til venner og familie

1. Julegave til ham med skæg

Grooming til mænd er gået fra at være niche til at være mainstream. Men det betyder ikke, at det behøver at koste alverden. Et flot, sundt skæg kan gøre en lækker mand endnu flottere – og så kræver det ikke alverdens teknik eller produkter. Forkæl derfor manden, du holder af, med nærende produkter til hans ansigtsudsmykning. Det vil uden tvivl falde i god jord.

Du kan gå hele vejen og give ham et kit, der kan skabe kontrol over fuldskægget.

njord_beard_starter_kit.jpg

Njord Beard Starter Kit – set til 350 kroner hos made4men.dk.

2. Julegave til ham, der savner pleje efter barbering

Trænger huden til noget pleje efter en klassisk tæt barbering, kan du forkæle ham med et produkt, som Post-Shave Soother fra Clinique For Men.

clinique post shave produkt.jpg

Post-Shave Soother fra Clinique For Men – set til 220 kroner hos Clinique.dk.

3. Julegave til ham, der elsker øl – den hjemmebryggede gave

Holder han af at drikke et godt glas øl, som smager lidt vildere end en klassisk pilsner i en grøn flaske, kan du tage den skridtet videre og give en julegave til ham, som han selv skal lave. Med et "starter-kit" til hjemmebrygget øl kan han forløse alle sine humlefantasier – og måske endda imponere vennerne med god øl.

Vi har spotte dette bryggekit fra Brooklyn Brew Shop, som indeholder alt, du skal bruge, for at lave din egen brown ale.  

Brooklyn Brewshop Beer Making Kit – set til 499 kroner hos areastore.dk.

4. Til læsehesten – gode bøger i julegave til ham

At give en god bog er som at give en god oplevelse! Gå på opdagelse i den litterære verden og find netop dén bog, der vil gøre ham glad. Er han til krimier, romaner eller biografier, hvor han kommer ind under huden på sit idol?

Der findes et hav af valgmuligheder, når det kommer til den trykte underholdning, så alt, du skal gøre, er at vælge. Du kan finde masser af inspiration og bud i denne liste: Se 52 bøger, du bør give i julegave.

Er han fx vild med historiske fortællinger, vil bogen 'Danmark før os – Historien fortalt gennem 50 genstande' uden tvivl været et hit, tænker vi. Bogen er en slags "tidsrejse", hvor Rane Willerslev og Nationalmuseets forskere medrivende fortæller om 50 udvalgte objekter, som alle indeholder facinerende beretninger om fortidens danskere fra oldtiden til i dag – om alt fra opfindelser og opdagelser til overraskende vendepunkter og finurlig viden. 

Bog danmark før os.jpg

'Danmark før os – Historien fortalt gennem 50 genstande' fortalt til Linda Corfitz Jensen og Tommy Heisz - set til 250 kroner hos bog-ide.dk.

5. Julegave til ham - sendt lige til døren hver måned!

Har han bøger nok - eller vil han gerne opdateres på de nyeste trends - kan et abonnement på et magasin også være en genial julegave til ham. Her har han mulighed for at dykke ned i alt fra gode portrætter og nye trends til videnskabelige undersøgelser eller vinterens bedste mad.

Og så er det den perfekte gave, der bliver ved med at give – sådan cirka en gang om måneden vil han modtage et nyt blad. Når sidste blad er afleveret, udløber abonnementet automatisk.

EUM-final.jpg

Abonnement til Euroman – priser fra 149 kroner på MitBlad.dk

LÆS OGSÅ: Guide til selvforkælelse: 5 ting, du bør unde dig selv i det kolde efterårsvejr

6. Højtaler i julegave til ham, der elsker musik

Livet er for kort til skrattende og dårlig lyd. Mangler din mand en god afspiller til sin musik, kan du derfor forære ham en højtaler med en lækker klang, som samtidig også er en pæn gadget til hjemmet. 

Og så gør det ikke noget, hvis det er en tråløs højtaler oveni, så han slipper for grimme ledninger og kan tage musikken med sig overalt.

Vi er faldet for denne Beoplay A1 fra B&O, som spiller med den lækreste lyd og er nem at tage med sig.

Beoplay A1 fra B&O – set til 2.099 kroner hos beoplay.com.

7. Stilrene trådløse høretelefoner

Er han meget på farten, kan et par gode hovedtelefoner også være løsningen til manden, der ikke vil gå ned på god lyd. Er økonomien til det, kan du vælge de støjreducerende og ledningsfri udgaver - så slipper han for sammenkrøllede ledninger, der aldrig er til at løsne op.

Der findes flere udgaver af den slags, men et godt bud er Boses QuietComfort-hovedtelefoner, der er både stilrene og behagelige - og som leverer en lækker lyd.

 

Bose QuietComfort 35 trådløse hovedtelefoner II – set til 2.799 kroner hos Bose.dk.

8. Pladespiller til nostalgikeren

Mange mænd er til de "klassiske" glæder - og her kan en pladespiller måske vække glæde, når du skal finde den helt rette julegave til ham?

Retro-afspilleren har gjort et comeback i de danske stuer, og så skader det jo ikke, hvis han samtidig kan fylde reolen med smukke vinyler. LP-afspillere findes i utallige afskygninger og i forskellige prisklasser, men vi er ret vilde med denne ARGON TT pladespiller.Argon TT pladespiller.jpg

ARGON TT i mahogni – set til 1.499 kroner hos hifiklubben.dk.

9. En mini-radio, som kan komme med overalt

En god radio skal man heller ikke kimse af - den kan nemlig gøre mørke hverdagsmorgener meget sjovere for alle aldre. 

Det kunne for eksempel være denne model fra Scansonic, som er både klassisk og stilren.

Scansonic PA4600 portable DAB+/FM radio med Bluetooth – set til 499 kroner hos Expert.dk.

10. En god whisky – livsnydelse i et glas

Du kan også give ham en kæmpe nydelse for smagsløgene. Lad ham opleve, hvor forskellige - og ikke mindst skønne! - smagsoplevelser, der kan være i en god whisky.

Det bedste er, at denne julegave til ham ikke behøver ikke at koste en formue. Et godt råd kan dog være at gå udenom supermarkedernes ”kendte” produkter og i stedet besøge din lokale vinhandler, hvis du har brug rådgivning inden for forskellige prisklasser.

Her er virkelig meget flydende guld at finde, som helt sikkert vil vække glæde hos en whisky-elskende mand. En anbefaling herfra er den japanske whisky 'Nikka from the Barrel' – der verdens over hyldes som en af de bedste whiskyoplevelser inden for prisklassen!

nikka-whisky-from-the-barrel.jpg

Nikka from the Barrel – set til 375 kroner hos Løgismose.dk.

11. Et godt glas – der også er flot at se på

Stunder med et godt glas whisky eller andre drinks af den dur kan blive en endnu mere gennemført oplevelse, hvis den serveres i det rette glas. Og så gør det jo heller ikke noget, hvis det er flot at se på samtidig.

Vi har forelsket os i disse glas fra Normann Copenhagen, hvor designer Rikke Hagen kombinerer elegance og funktionalitet i et enkelt, nordisk og stilrent udtryk. 

Whiskyglas fra Normann Copenhagen (2 stk.) – set til 299 kroner hos Normann-copenhagen.com.

12. Den ultimative vinåbner - forlæng vinens levetid

En proptrækker er en proptrækker, tænker du muligvis... Men forstil dig, at din vinåbner IKKE fjerner korkproppen i vinen, men du STADIG kan drikke af flasken – OG at vinen dermed kan holde sig lige så længe, som en uåbnet flaske?

Sådan proptrækker er det banebrydende vinsystem Coravin, hvis du søger en anderledes julegave til ham. Her kan du skænke ét enkelt glas, hvorefter vinen kan holde sig i en uge, måned eller ligefrem årevis.

Coravin-systemet forhindrer nemlig vinen i at oxidere, så den bevarer smag og kvalitet, som var den uåbnet. Den nye type vinåbner fungerer ved, at en tynd kanylenål føres gennem korkproppen. Gennem nålen kan du hælde vin fra en flaske, og samtidig fyldes tomrummet op med den duft- og smagsneutrale argongas, som beskytter vinresten mod oxydering. Argongas går ikke i forbindelse med andre materialer, og derfor heller ikke vinen.  En perfekt julegave til ham, der er en ægte livsnyder, tænker vi! 

coravin vinsystemm.jpg

Vinsystemet Coravin – set til 1.149 kroner hos Haveteknik.dk.

13. Til badeværelseshylden – gaven, der dufter

En god creme eller velduftende deodorant kan også være en sikker vinder blandt mange mænd, når du leder efter en julegave til ham. Der findes utallige varianter rundt omkring på hylderne – både til den olierede hud, de tørre hænder og den svedige armhule.

Undersøg, hvad manden du holder af står og mangler. Derefter sætter kun fantasien grænser, når du vil give en god gave.

Vi er glade for den velduftende parfume Sauvage fra Dior. Men ellers kan du altid få gode råd og vejledning i større butikker med en parfumeafdeling.

Dior Sauvage Eau de Toilette 60 ml. – set til 560 kroner hos Matas.dk.

14. En lækker deodorant 

En deodorant er også altid en sikker vinder, og de findes i mange forskellige prisklasser – prøv for eksempel den fra Nuxe. 

Nuxe 24HR Proctect Deo 50 ml. – set til 105 kroner hos Magasin.dk.

15. Julegave til ham, som plejer sin hud

Går han op i pleje af sin hud, kan du give ham noget at skrubbe ansigtet i. Her kan vi anbefale Biotherms ansigtsskrub til mænd.

biotherm-homme-cleansing-gel-150-ml.jpg

Biotherm Homme Cleansing Gel 150 ml. – set til 169 kroner hos NiceHair.dk.

LÆS OGSÅ: 4 fine pakkekalendere, du selv kan lave

16. Kunst til væggen – den perfekte gave

Har du lyst til at give en julegave til ham, som er en personlig gave, han kan mærke, at du har tænkt over, kan noget til væggen være det helt oplagte.

Vil du give en helt unik gave, er originalkunst selvfølgelig oplagt. Men hvis pengepungen ikke er til det, kan en god julegave til ham måske være, at du får lavet et gentryk af ikoniske billeder, han holder af, for eksempel et billede fra en rejse eller kendt sportsbegivenhed.

Alternativt kan du søge efter et litografi, hvor der findes begrænsede optryk. Disse er ofte i en prisklasse, som stadig er til at betale. Blandt andet laver streetart-kunstneren Huskmitnavn med sin ikoniske streg samtidskunst med et legende udtryk, som vi vil elske som en sjov gave.

Huskmitnavn skovtur picnic.jpg

Litografi ”Picnic” af Huskmitnavn – set til 2.800 kroner hos Huskmitnavn.dk.

17. Fed taske – til jobbet eller rejserne

Hvor end mange mænd gerne ville, så kan de dog ikke have ALT i deres lommer... En flot taske kan derfor være den ideelle julegave til ham, der mangler et sted at gøre af sin laptop, pung eller briller.

Der er masser af forskellige typer tasker, som kan gøre en cool mand endnu mere cool.

Er han til rygsække eller træningstasker? Og skal han bruge den til weekendture eller til arbejdet? Det eneste, du skal gøre, er at vælge den rette stil.

FÅ MERE INSPIRATION HOS VORES VENNER PÅ EUROMAN: Her er de 13 fedeste tasker lige nu 

Vi er faldet for denne unisex-model fra Rains, der både kan fungere til træningstøjet eller som en god rejsetaske til weekenden. Den er vandtæt, den passer til det danske vejr, og så er den enkel i sit design.

rains-taske-weekend blå.jpg

Weekendtaske fra Rains – set til 499 kroner hos Rains.com.

18. Den perfekte computertaske

Er han typen, der ofte har sin bærbare computer med på farten, findes der masser af lækre bud på computertasker, hvor stil og praktik går hånd i hånd.

De findes i mange forskellige prisklasser, men hvis budgettet er til det i jagten på en god gave til manden, står Royal RepubliQ bag denne smukke, klassiske model, som holder i årevis. 

ADAX.jpg

ADAX computer Axel 15,6' – set til 1.899 kroner hos Magasin.dk.

19. Til spillefuglen – spil til sjove aftner

En julegave til ham kan også være et sjovt spil. Hvad enten han søger underholdning, der kan bruges sammen med familien, eller når gutterne mødes, kan et spil være oplagt at hive frem.

Er han til quizzer, har Bezzerwizzer lavet forskellige små varianter af det populære spil, hvor der er kategorier inden fx store sportsoplevelser, rock, fodboldens stjerner, kogekunst og Danmarkshistorie. 

bezzerwizzer bricks Rock 2019.jpg

Bezzerwizzer Bricks – set til 59,95 kroner hos Hyggeonkel.dk.

20. Pundit - den perfekte gave til fodboldelskeren

I disse år bliver noget så old school som brætspil også mere og mere populært – og bestemt også til voksne!

Det lille, danske start-up Pundit Games på fire mand har fx udviklet og lanceret fodboldbrætspillet 'Pundit', som er en oplagt gaveide til de mange fodboldfans derude, som gerne vil udnytte al den ubrugelige fodboldviden, de aldrig får brugt. 

Spillet giver mulighed for at dyste med ens fodboldvenner om, hvem der ved mest om fodbold. En perfekt gave, der er det ideelle tillæg til enhver fodboldaften sammen med vennerne.

Pundit opstilling Web.jpg

Originalt Pundit-brætspil - set til 599 kroner på punditgames.com

21. Brætspil med fokus på cykelløb

Et andet godt bud på et super underholdende brætspil i julegave til ham er det cykelinspirerede ”Flamme Rouge”, hvor han kan få mulighed for at lufte sin indre sportsdirektør som manager for et cykelhold.

Det er på den ene side tænkt som et klassisk brætspil, men det er lavet, så der er strategiske elementer og mulighed for at skubbe sværhedsgraden op eller ned alt efter præferencer.

”Flamme Rouge” brætspil – set til 209,95 kroner hos Hyggeonkel.dk.

22. Trøje til træning og hverdag

Er han en aktiv mand, der holder af at træne og dyrke sport, er der masser af oplagte muligheder for at give en julegave til ham, som han både vil blive glad for – og se godt ud i.

Vi er eksempelvis faldet for denne løbesweater fra Adidas, som både kan holde ham varm på løbeturen, men som også kan gå til et sporty hverdagslook.

Adidas original julegave.jpg

Adidas Originals script crew sweatshirt – set til 5299 kroner hos Adidas.dk.

23. Den perfekte sneaker

Er han en ægte sneakers-elsker, vil et par nye til samlingen aldrig fejle - til alle drenge i alle aldre. Du kan gå efter de perfekte løbesko til træningsgarderoben, men mange mænd samler også gerne på sneakers til hverdag, hvor du kan gå efter klassiske modeller i fede farver.

Det kunne eksempelvis være disse farverige sneakers fra Reebok Classics, der kan lyse op på en kedelig tirsdag. De vil være et kæmpe hit, er vi sikker på.

New Balance sneakers julegave til ham.jpg

Reebok M5740FY1 – set til 1.050 kroner hos Boozt.dk.

LÆS OGSÅ: Kære brevkasse: Min mand nægter at holde jul

24. Trøje til fashionistaen - den bløde pakke

Bløde pakker er ofte et hit hos den voksne julegæst, og her er manden ingen undtagelse. Når det kommer til tøj, sætter kun fantasien – og økonomien – grænser, så det er helt op til dig, hvad manden, du holder af, vil se godt ud i. 

Vi er ret vilde med denne tidsløse jumper i økologisk bomuldsblanding fra COS, som kan varme på en gråvejrsdag. En lækker julegave i god kvalitet.

COS striktrøje julegave til ham.jpg

COS HIGH-NECK HALF-ZIP JUMPER – set til 790 kroner hos cosstores.com.

25. Chasmere til halsen

Mangler han noget til at varme halsen, kan den perfekte gave være et tidsløst cashmere-halstørklæde.

Gå gerne efter en god kvalitet, der er blødt og lækkert om halsen, samtidig med at det holder langt længere - altså med andre ord en julegave til ham, som kan holde år efter år.

tørklæde julegave til ham.jpg

Amanda Christensen Cashmere Scarf – set til 880 kroner hos boozt.com.

26. Den perfekte julegave til adrenalin-junkien

Vil du gerne forære manden en oplevelse ud over det sædvanlige, kan du sende ham på en tur, der måske kan få adrenalinen til at banke lidt ekstra i kroppen. En sådan unik julegave til ham kunne være en flyvetur med en helikopter.

Med andre ord: en sjov gave. som du kan være helt sikker på sent vil blive glemt! Med det tilbud, vi har fundet, kan han prøve en 10-12 minutters miniflyvetur højt til vejrs. Der er 15 danske byer, hvor gavekortet kan indløses, samt Malmø i Sverige.  

helikoptertur julegave til ham.jpg

Helikoptertur – set til 699 kroner for 10-12 minutter hos oplevelsesgaver.dk

27. Oplevelse til naturelskeren i alle aldre

Er han typen, der elsker at være i det fri, kan en julegave til ham også være en sjov klatretur, der kan få hans indre legebarn frem. Det er en anderledes gave og en sjov oplevelse i ét.

Skovtårnet er hele Danmarks nye vartegn. Med en højde på hele 45 meter borer det spiralformede kunstværk sig igennem de tætte trækroner og strækker sit lange skelet højt op over Sydsjællands smukke bøgeskove.

Et gavekort til Camp Adventure kan både veksles til en adgangsbillet til Skovtårnet, en tur i klatrebanerne og en overnatning i glampingtelt med adgang til tårnet ved solopgang og solnedgang.

Skovtårnet julegave til ham.jpgCamp Adventure er en skov-klatrepark beliggende syd for Haslev i Gisselfeld Klosters skove på Sydøstsjælland. (Foto: Frame & Work)

Gavekort til Camp Adventure, bestem selv beløbet (min. 50 kroner) - set hos campadventure.dk

28. Julegave til ham, der vil printe sine billeder

Det kan næsten virke helt forhistorisk at få printet ens mange billeder på ens smartphone, men kender du en mand, som holder af de analoge glæder, er dette en genial gave.

Denne kompakte printer er oveni ideel til at tage med på farten, da den kan udskrive billeder med det samme takket være Wi-Fi-forbindelse og hurtig USB-opladning.

Canon SELPHY Square QX10 - set til 1.299 kroner hos store.canon.dk.

Canon-SELPHY-Square-QX10_lead.jpg

29. Dansk gin fra Møns vilde natur

Vi laver SÅ mange gode fødevareprodukter herhjemme, også inde for de stærke dråber. Holder han af at nyde en god "GT" i ny og næ, kan en fed julegave til ham være nogle skønne dråber - eller faktisk en hel flaske - ægte dansk gin.

Hos Isle of Møn Spirits laver de gin og snapse af det, andre betragter som ukrudt: Lokale vildtvoksende urter, planter og rødder, som fx sødskærm og slåen. De tilsætter også kalk fra selveste Møns Klint, da det virker som en smagsforstærker.

Ved du ikke præcist, hvilken slags gin han er mest til, kan du starte med dette "smagesæt", hvor man får seks små gin-prøver på hver 25 ml og en af deres specialudviklede tonic-vand til at blande op med.

Vi forudser allerede nu et sikkert hit til fars barskab...

ISLE OF MØN GIN TASTING SET.jpg

Isle of Møn "smagesæt" - set til 125 kroner på isleofmoen.com

30. Udstyr til hjemmebaren

Er han typen, der kunne drømme om at have sin egen "hjemmebar" med det helt rigtige udstyr, så der dette en oplagt julegave til ham.

Selton står stilrent design, og de har et væld af udstyr til hjemmebaren, som vil imponere fremtidige gæster på både udseende og smag.

OL_524-6_Original_bar_set.jpg

Original bar-set fra Stelton, 6 dele, designet af Peter Holmblad - set til 1.749 kroner på Stelton.com

31. Bobler - en god julegave med stil

Vi skal drikke masser af VAND. Det ved de fleste af os godt - og holder manden af bobler i sit vand, er der mulighed for at få sin egen køkkengadget, der kan lave den slags i en lind strøm.

Det bedste er, at den slags udstyr faktisk også kan være rigtig flot at kigge på. Så hvis han er til god stil og høj kvalitet, vil The Aarke Carbonator være en oplagt julegave til ham.

Deres prisvindende design har været omtalt i internationale som Bloomberg, Vogue og Forbes og fås i varianter: Steel, Matte Black, Black Chrome, White, Copper and Gold.

Aarke Carbonator 3.jpgThe Aarke Carbonator - set til priser fra 1.399 kroner på aarke.com

32. Fuglen, der giver bedre indeklima

Er ham gadget-typen er denne "fugl" et friskt pust. Mød AirBird, en intelligent luftkvalitetssensor, der er udviklet af danske Leapcraft i samarbejde med VELUX og GXN.

Fuglen overvåger indeklimaet i hjemmet, sender data til din smartphone - og sørger dermed for sunde udluftningsrutiner, som i sidste ende sikrer den gode velvære i boligen.

Dette er en julegave til ham, som elsker en sjov gadget og smarte designløsninger, der optimerer hverdagen,

Airbird velux app.jpg

Airbird - set til 1.288 kroner på getairbird.dk 

33. Det ultimative skostativ

Vi er mange, som kender en ægte sneakers-elsker blandt landets hankøn. Den slags er ofte gemt væk i skabet eller placeret på gulvet, så de er lige til at snuble over. 

Så hvorfor ikke give et dansk designet skostativ fra RackBuddy, der også her kombinerer deres sans for brug af rå og industrielle vandrør med egetræ - vælg imellem: natur eg, røget eg eller mørk eg. 

Det findes i to, tre - eller som her - fire niveauer. Og vi har selvfølgelig valgt det sidste med de fire hylder, som den perfekte julegave til ham: Frem med skoene!

Skostativ rackbuddy.jpg

Rackbuddy Skostativ, fire niveauer i natur eg - set til 1.699 kroner på Rackbuddy.dk

Anbefalet til dig