Iben Hjejle lagde vægt på at skåne børnene, da hun blev skilt.

Foto: Jens Bangsbo

Interviwe med Iben Hjejle

Iben Hjejle: Caspers og min skilsmisse har været meget civiliseret

Børn skal ikke fratages de voksne, de har krav på, siger Iben Hjejle, som stadig er til rådighed for eks-manden Casper Christensens børn.

Da det gik op for skuespiller Iben Hjejle, at det var slut mellem hende og eks-manden komiker Casper Christensen, lagde hun stor vægt på, at parret var sit ansvar voksent over for de sammenbragte børn.

For selv om bruddet ifølge Iben Hjejle var helt udramatisk, var det dog alligevel et chok, at den store altopslugende kærlighed pludselig ikke fandtes mere.

"Der var et langt stykke tid, hvor jeg tænkte, at det nok blev bedre. At det bare var en forbigående krise. Men til sidst går det jo op for en, at nej – det er slut. Og så sætter man sig ned som fornuftige, voksne mennesker og snakker sammen. For mig er det en selvfølge, at man kan opføre sig ordentligt over for hinanden i den situation, særligt når man har børn imellem sig. Børn skal ikke fratages de voksne, de har krav på. Og de børns liv, man har meldt sig ind i, kan man ikke melde sig ud af. Jeg står til rådighed for de børn, som jeg har været med til, og det er på samme måde for Casper," siger Iben Hjejle i et stort interview, som du kan læse i denne uges udgave af ALT for damerne nr. 18/2012.

Hvordan var det pludselig at være alene efter så mange år i et fast forhold?

"Jeg har et utrolig stort bagland. Jeg har en gruppe af mennesker, som "har min ryg", som jeg plejer at sige. Og det vil sige, at jeg i sådan en krisesituation aldrig er alene. Jeg føler aldrig, at jeg er fortabt. Så ud over at Caspers og min skilsmisse har været meget civiliseret, har jeg ikke på noget tidspunkt følt, at åh, jeg kan aldrig rejse mig igen efter det her. Men jeg har da tænkt, at det er tungt igen at måtte give op på tosomheden. Og jeg har tænkt, åh, skal det aldrig kunne lade sig gøre? Jeg ville jo gerne vise børnene omkring mig, at man kan holde sammen, men i stedet for har jeg valgt at tænke, hvor er de heldige, at de bliver en del af et hold af voksne, fornuftige mennesker, der kan tale sammen. At de kan se, at om ikke andet så kan kærligheden det. Hvis man ikke kan få det til at fungere i et parforhold, kan man i det mindste vise børnene, at man ikke har taget fejl af de mennesker, man har introduceret i deres liv. Og at de mennesker bliver ved med at være der," siger Iben Hjejle til ALT for damerne.

Hun har også stadig tæt kontakt til Casper Christensen, som hun i øjeblikket samarbejder med, for man kan ikke sige, at der gik noget galt i forholdet mellem de to, siger hun.

"Der gik ikke noget som helst galt. Vi var nået til et punkt, hvor vi kunne se, at vi ikke kunne hjælpe og støtte hinanden, som vi hidtil havde gjort. De ting, vi ville med livet, var for forskellige. Casper og jeg havde rodfæstet vores forhold meget i vores arbejde, og vi har stadig utrolig stor respekt for hinanden og det, vi hver især kan. Jeg synes stadigvæk, at han er den største på sit felt herhjemme, og jeg er heller ikke i tvivl om, at han synes, at jeg er en fantastisk dygtig skuespiller. Lige nu laver jeg "Bremen", som Casper er hovedforfatter på, så vi har stadig meget med hinanden at gøre," siger Iben Hjejle.

I dag bor Iben Hjejle, der har fundet en ny kærlighed i el-installatøren Casper Werner Vulpius, på Vesterbro i en to en halv værelses lejlighed.

Læs hele interviewet med Iben Hjejle, hvor hun også fortælle om stadig at tro på parforholdet i denne uges ALT for damerne nr. 18/2012.

Læs også Iben Hjejles 3 bedste sundhedstip.

Iben Hjejle, 41 år

Uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole i 1996.

Fik sit gennembrud med "Mifunes sidste sang" i 1999 og har siden spillet med i en lang række film og tv-serier, bl.a. "High Fidelity" og "Stockholm Östra". Er især kendt for sin rolle i serien "Klovn".

Spiller hovedrollen som detektiven Dicte i en ny stor TV2-serie baseret på Elsebeth Egholms kriminalromaner. Tv-serien har premiere i slutningen af 2012.

Er kæreste med Casper Werner Vulpius, som er el-installatør og har sit eget byggefirma. Har tidligere dannet par med komikeren Casper Christensen og med trommeslageren Emil de Waal, som hun har sønnen William på 14 år med.
Se, hvad vi ellers skriver om: Interview og Casper Christensen