Janni Pedersen om sexisme og TV2
SPONSORERET indhold

Janni Pedersen dybt berørt: “Jeg var 31 år og gift…”

Den kendte tv-vært fortæller om grænseoverskridende oplevelser på TV 2 i ny MeToo-dokumentar.

Af:: Redaktionen Foto: Michael Stub / Her&Nu
29. nov. 2021 | Livsstil | ALT.dk

Du bliver fastansat, hvis du har sex med mig.

Det var meldingen, som den i dag 53-årige tv-vært Janni Pedersen mødte fra en chef, da hun i 2001 var ny og endnu ikke fastansat medarbejder på TV 2.

”… han sagde konkret til mig, at jeg ville blive fastansat, inden der var gået en måned eller to, men inden den måned eller to var gået, havde vi også haft sex,” siger hun til Information og kalder opførslen for ”klam” og ”primitiv”.

Læs også: Karen-Helene Hjorth: ”Jeg kan huske følelsen af hans tunge inde i min mund”

"Det berører mig nu"

Det gør hun i forbindelse med den omdiskuterede dokumentar ”MeToo: Sexisme bag skærmen”, der kan ses på discovery+. Her fortæller Janni Pedersen også om en episode, hvor hun pludselig bliver inviteret med på et hotelværelse, da hun mødes med bl.a. en daværende chef. Hun afslår og tager hjem til sig selv:

”Det berører mig nu. Så mange år efter set i lyset af det, der er sket det seneste halve  år. Jeg var 31 år og gift. Jeg stod et godt sted i forhold til mit eget privatliv. Det, der rører mig nu, er de vidnesbyrd fra kvinder, der har været ramt af det samme, og som ikke er taget hjem,” siger hun ifølge Ekstra Bladet i dokumentaren, hvor hun bliver meget berørt.

Janni Pedersen stiller sig frem sammen med en række andre nuværende og tidligere TV2-ansatte -  herunder Karen-Helene Hjorth og Cecilie Beck - og fortæller om sexisme og grænseoverskridende adfærd på TV 2. Hun skriver desuden på sin Instagram, at hun ikke har yderligere kommentarer vedrørende dokumentaren.

De 11 kvinder, der står frem i dokumentaren, er blevet bakket op af en lang række kendte på sociale medier, herunder Sofie Linde og Helle Thorning-Schmidt, der roser dem for deres mod og minder om, at de ikke er alene. 

Opdateret: TV2s administrerende direktør, Anne Engdal Stig Christensen, oplyser nu i en pressemeddelelse, at de forhold, der beskrives i dokumentaren, er uacceptable:

"Dokumentarserien bekræfter, at der gennem en årrække har været en usund og helt uacceptabel kultur på TV 2, og jeg vil gerne anerkende og takke kvinderne. Det er en vigtig historie at få frem, og det har ikke været let for de medvirkende. Udsendelsen bekræfter mig i, at det var en rigtig beslutning at igangsætte en advokatundersøgelse for at komme til bunds i sager om krænkende adfærd på TV 2. Det har været voldsomt, og det er indlysende, at der har været et ledelsessvigt fra TV 2s side”, lyder det bl.a. fra Anne Engdal Stig Christensen.

BTs chefredaktør Michael Dyrby, der var nyhedschef- og direktør på TV 2 fra 2002 til 2015, erkender også, at han bærer en del af ansvaret for den ”rådne kultur” på TV2, der bliver beskrevet i dokumentaren.

Læs ALT.dks store tema om sexisme og beretninger om seksuelle krænkelser fra over 100 kvinder

Anbefalet til dig