Jeantte Ottesen
SPONSORERET indhold

Jeanette Ottesen: December er desværre blevet en konkurrence i perfektionisme, hvor alt skal være high end og classy

Det er første søndag i advent, og derfor starter ALTs adventskalender. I løbet af de næste fire søndage vil fire forskellige kvinder dele deres tanker og minder om julen. Den første er svømmer Jeanette Ottesen. Hun ønsker sig en elkedel og aner ikke, hvad 2017 skal gå med.

Af: Freia Dam
25. nov. 2016 | Livsstil | ALT for damerne

Julen betyder...
...alt! Jeg elsker hyggen omkring den. Jeg er virkelig pæredansk og traditionel, når det kommer til jul og juletraditioner. Men der er altid et stort svømmestævne i december. Enten VM eller DM, og det har jeg deltaget i de sidste tretten år. Så op til stævnet og til cirka midten af december, er det bare normal og kedelig hverdag for mig uden juleslik og andet sødt.

Et tilbagevendende svømmestævne midt i december bremser altid Jeanette Ottesens julehygge, men når det er overstået, går hun all in på julens lækkerier.

Jeg holder allerhelst jul hos...
...min mormor og morfar. Så kommer hele familien, og så gør vi det hele på den samme måde år efter år. Vi spiser klokken 18, min mormor står i køkkenet, og vi råber alle sammen, at der er mad nok, og at hun skal komme ind og sætte sig. Sådan er det altid. Så synger vi gamle julesange rundt om træet fra min mormors ældgamle sanghæfter, der er gået helt fra hinanden og lugter af gammel kælder. Sådan skal det bare foregå. Det er især vigtigt for mig, at vi danser om træet, holder hinanden i hånden og hygger hele aftenen.

Jeg forstår ikke folk...
...som kan lide ris a la mande. Det er alt for sødt og konsistensen er mærkelig. Men jeg sidder alligevel og hakker i det for at finde mandlen, og alle ved, at jeg ikke bryder mig om det, og synes det er snyd, at jeg bare sidder og filtrerer det for hele mandler. Jeg får heller aldrig mandlen. Det er altid de små i familien, og det er jeg for gammel til at være.

I år ønsker jeg mig...
...en elkedel. Og en tur til Caribien. Jeg har være i stort set alle hovedstæder i forbindelse med stævner og konkurrencer. Nu vil jeg bare gerne til et varmt og eksotisk sted, hvor jeg kan slappe af. Jeg svømmer ikke, når jeg holder ferie. Måske sidder jeg ved poolen og dypper tæerne, men min træning står på pause, og det har min krop rigtig godt af, for jeg træner alt for hårdt.

LÆS OGSÅ: Dette er årets julefarver

På mit juletræ ville der aldrig hænge...
...moderne julepynt som guirlander eller mærkelige farver og sådan noget fehår. Det sidste kan jeg ikke finde ud af at få til at hænge pænt. Når jeg holder jul hos min mormor og morfar, pynter min morfar det sygeste træ med 100 år gammelt julepynt. Det er det vildeste træ.

Det er sparsomt med julepynt i Jeanette Ottesens lejlighed, men en enkelt julekugle med det fine budskab "Make dreams come true" har fået en gren på den hvide orchide i stuen.

Jeg var engang ved at ødelægge juleaften...
...da jeg fik et keyboard. Jeg havde tigget og bedt og virkelig ønsket mig det, så da jeg endelig fik det, hamrede jeg i tangenterne resten af aftenen til stor irritation for resten af min familie. Jeg kommer fra en arbejderfamilie, hvor pengene ikke hang på træerne, og derfor var det også virkelig stort, at de havde købt det til mig.

December er desværre blevet en konkurrence...
...i perfektionisme, hvor alt skal være high end og classy. Det er slet ikke det, jeg forbinder med julen. Folk glemmer at hygge. Det er egentlig mærkeligt, for vi danskere snakker så meget om at hygge og hvor dansk det er. Men gør vi det overhovedet når det kommer til stykket? Jeg synes hele tiden jeg kan læse om sure mennesker, der er utilfredse med tilværelsen – og det er da pudsigt, når vi er kåret som det lykkeligste land i verden? Jeg synes alt for mange mennesker er dårlige til at sige tak og være høflige i hverdagen. Specielt til jul.

De kobberfarvede lakridsposer fra Johan Bülow skaber en fin kontrast i den store skål fra Royal Copenhagen.

Jeg har ingen plan for 2017...
...jeg tager bare tingene som de kommer. Alle spørger mig, om jeg fortsætter med at svømme, og til det kan jeg kun svare: det ved jeg ik'. Før i tiden havde jeg en plan for de næste fire år. Nu tager jeg et år ad gangen og ser hvad der sker. Min tidshorisont er blevet lidt kortere efter OL i Rio. Familie og venner forstår ikke, hvorfor jeg ikke får børn og svømmer videre. Tanken om børn kombineret med svømning lyder sej, hvis man kan gennemføre det. Så er der pludselig lidt ekstra i livet. Jeg kan godt synes, det bliver lidt for ensformigt og seriøst kun at tænke på sig selv og hele tiden fokusere på sine egne behov. Men tingene sker når de sker. Sådan er det bare.

LÆS OGSÅ: Inspiration til årets julepynt

LÆS OGSÅ: Giv en personlig julegave

LÆS OGSÅ: 64 julegaveønsker til dig, der elsker boligliv