“Jeg sparker hjernen i gang med humor”

Foto: Andreas Houmann Morgenmad med Henrik Vibskov

“Jeg sparker hjernen i gang med humor”

Vi fik liv i designeren Henrik Vibskov med to kopper kaffe og snak ombodybuildere i ternede forklæder på hans kaffebar Den Plettede Gris.

Hvordan bliver du vækket om morgenen?
"Af min søn Manfred på to et halvt klokken halv otte. Hvis min kæreste, min datter Elsa på næsten fem og jeg kunne bestemme, sov vi en time længere. Så sniksnakker vi og får morgenmad. Der er tre options: varm havregrød, kold havregrød eller yoghurt. Det er mig, der afleverer børnene, og så kan jeg godt finde på at gå tilbage til lejligheden i Nansensgade og tage en kop kaffe eller ryge en smøg."

LÆS OGSÅ: Forbes' unge, danske business-stjerner: "Det tiltaler mig at skulle kæmpe for mit levebrød hver eneste dag"

Du er lidt sløv i optrækket?
"Jeg har altid været den sidste tilbage i omklædningsrummet. Jeg har også altid kørt den rimelig skramlet, når vi skulle holde show, med lysprøver et sekund inden showstart. Nu er jeg blevet gammel og har ikke nerver til det længere, så nu gør vi det 10 minutter inden, showet går i gang. Det er ligesom med ældre mennesker, der tager ud i lufthavnen tre timer før flyafgang."

Trykker alderen?
"I går aftes var jeg på Louisiana og holde foredrag med kunstneren FOS. Vi er samme sted i livet med børn og havde begge barnepige på og havde været oppe siden klokken syv. Den sidste kommentar fra salen kom fra en kvinde, der syntes, vores projekter var helt fantastiske med deres farver og intensitet. Men hun var også lidt skuffet, for hun kunne jo se på os, at vi var helt drænede og flade. Hun havde sådan håbet, at hun var gået derfra med en masse god energi. Og der sad vi og var ved at blive lullet i søvn af moderatoren."

Du har jo også gang i et par projekter?
"Ja, hvad laver jeg egentlig? Jo, kostumer til to teaterstykker, et i Tyskland og et i Schweiz. Et landskabsdesign på 300 m af materialer, der normalt bliver brugt til interiøret i biler i Köln. Til foråret åbner jeg en stor udstilling på Stadsteatret i Stockholm. Og så er jeg i gang med at få bygget nogle store hoveder i træ, sådan lidt Pinocchio-agtige, der skal bruges til mit show i Paris."

Hvad gør du, når du løber tør for ideer?
"Jeg sparker hjernen i gang med humor. Det handler om at tænke absurd: "Hvad nu, hvis vi har nogle store bodybuildere i ternede køkkenforklæder, der skærer mus op ...?" Det er vigtigt at kunne smile."

Hvorfor hedder din kaffebar Den Plettede Gris?
"Jeg har altid været optaget af grise. Min farmor havde en grisefarm, og mit afgangsprojekt fra Saint Martins i London handlede om grise. Men det var ikke nok at kalde den Grisen. Den skulle være plettet. Jeg åbnede kaffebaren, fordi det var en del af lejeaftalen. Hvis vi skulle have lokalet til vores designstudie, som vi har i baglokalet, skulle vi også kunne servere mad og drikke til besøgende på Papirøen."

Det bedste sted i verden at spise morgenmad?
"Med familien med sand mellem fødderne."

LÆS OGSÅ: Julie fik et "englebarn" - og sagde farvel til hende på Facebook

LÆS OGSÅ: Fra gadedreng til Melodi Grand Prix-stjerne

LÆS OGSÅ: "Jeg havde bestemt ikke tænkt mig, at jeg skulle være alene med et barn"

Se, hvad vi ellers skriver om: Kultur

610x200_woordy_dmjpg.jpg