Karen Ellemann: ”Det var på min datters 4-års fødselsdag, at jeg kollapsede på gulvet ”
Foto: Sara Skytte Karen Ellemann lærte på den hårde måde at blive bedre til at sige nej.

Karen Ellemann: "Vi havde to børn og to karrierer, og så lå jeg der pludseligt BANG!"

Politiker Karen Ellemann har altid været god til at sige ja, men det har i den grad også haft sin bagside. I dag er struktureret planlægning, god mad og en solid nattesøvn med til at sikre, at kroppen ikke brænder sammen igen.

Flere ministerposter, en tilværelse som selvstændig og jobs på både en folkeskole, en radiostation og et modelbureau.

50-årige Karen Ellemann kan skrive en hel del på sit CV og har i mange perioder af sit liv haft travlt. Faktisk har hun haft så travlt, at hun til tider har haft svært ved at opdage advarselslamperne blinke, når kroppen har sagt fra.

Det fortæller hun om i denne uges Hendes Verden.

- Det var på min datters 4-års fødselsdag, at jeg kollapsede på gulvet. Jeg røg på hospitalet, med hvad de troede var en hjerneblødning. Jeg lå længe på hospitalet, og var mange måneder om at komme mig. Dengang var jeg selvstændig erhvervsdrivende og levede af at lave boligreportager til blade og aviser. Vi havde to børn og to karrierer, og så lå jeg der pludseligt BANG! Jeg lærte på den hårde måde at se den gule lampe lyse – inden den røde. Men jeg øver mig stadig på selv-ledelse. Jeg er god til at sige ja til alting, men det betyder, at jeg også skal sige nej til noget. Planlægning, nattesøvn og god mad er min måde at undgå, at det sker igen, fortæller hun blandt andet i interviewet.

Og det der med planlægning er Karen Ellemann heldigvis også god til, fortæller hun.

- Min mand plejer at sige: ”Her i huset er det mig, der træffer alle de store beslutninger, men dem har der heldigvis ikke været nogen af endnu.” Vi har i mange år været to hårdtarbejdende mennesker med fire hjemmeboende teenagere tilsammen. Man er nødt til at organisere tingene. Hvis du spørger mine børn, vil de sige, at jeg er irriterende struktureret. Min mand er heldigvis god til at sige: ”Det her tager jeg mig af, og nu holder du fri”. Det er jo derfor, at han har mit hjerte.

Læs meget mere om Karen Ellemann i denne uges Hendes Verden, hvor hun blandt andet fortæller om at få en spegepølse kastet efter sig i et supermarked (!) og om at være den muntre Karen, som er mere end mor, kone, tidligere minister og Uffe Ellemann-Jensens datter.

Karen Ellemann Kloch, 50 år

  • Datter af Uffe Ellemann-Jensen og storesøster til Jakob Ellemann-Jensen, som faren har med journalist Alice Vestergaard. Søskendeflokken tæller også storebror Claus samt Helene, som er Alice Vestergaards datter fra et tidligere forhold.
  • Har arbejdet både på radiostationen The Voice, et modelbureau, et kommunikationsbureau og som folkeskolelærer, hvilket hun er uddannet som.
  • Skilt fra faren til sine to børn og gift igen.
  • Har været både indenrigs- og socialminister, miljøminister, ligestillingsminister, fiskeriminister samt minister for nordisk samarbejde.
Se, hvad vi ellers skriver om: Stress, Politik og Karriere