Sofie Linde
SPONSORERET indhold

Sådan forkæler vi os selv

Sofie Linde rydder hele kalenderen og impuls-jazzer sig gennem dagen. Maise Njor lokker sine børn til at bage en kage. Sofie Lassen-Kahlke går alene i biografen. Anne Glad køber sig et par dyre sko. Og Emma Holten lægger sig fladt ned på ryggen – og laver ingenting. Vi har spurgt 21 kendte kvinder, hvad de gør, når de virkelig skal forkæle sig selv.

Af: Michala Rosendahl Foto: Franne Voigt, Anne Mie Dreves, Frederikke Heiberg, Jens Rosenfeldt, Peter Nørby, Mew, Pernille Ringsing, Kristina Demant, Sigurd Høyen, Les Kaner, Signe Vilstrup, Ida Wang, Heidi Maxmiling, Peter Hauerbach og Søren Rønholt
13. mar. 2017 | Livsstil | ALT for damerne

Mascha Vang, 37, Blogger

Jeg forkæler virkelig mig selv, når jeg tager på spaophold. At komme væk fra vasketøj, rod og det der med at være på standby hele tiden – det er ren forkælelse. Først når jeg er ude over landets grænser, føler jeg, at jeg rigtigt kan trække stikket, og det kan være enormt givende engang imellem.

Sonja Richter, 43, Skuespiller

Jeg giver indimellem mig selv en dag, hvor jeg må gøre, lige hvad jeg har lyst til. Jeg mener: at sove, hvis jeg bliver træt, gå en tur, hvis jeg vil, eller bare lave absolut ingenting. Medmindre at jeg har LYST altså. Normalt er der altid så mange ting, jeg skal. Og jeg mener SKAL, fordi jeg har en kontrakt eller en anden form for aftale, der gør, at jeg SKAL ting, og det kan være meget godt, for så bliver tingene gjort, men jeg er sådan indrettet, at jeg laver noget hele tiden og ikke er særlig god til at slappe af. Slet ikke i hovedet, der arbejder jeg konstant.

Maise Njor, 48, Forfatter

Når jeg skal forkæle mig selv, tager jeg hen til mine forældre og låner deres karbad! Eller også lokker jeg mine børn til at bage en kage. Jeg kan også godt lide at forkæle mig selv med en meget lang gåtur med en ven i Dyrehaven. Så lang, at man kan nå at få talt om livet fra alle mulige vinkler.

Saseline Sørensen, 34, Blogger og sanger

Når man har børn, som optager al ens tid i hverdagene, ser jeg det som et MUST at tage vare på sig selv som kvinde og som mor engang imellem. Jeg føler, at jeg er en meget bedre mor, når jeg husker at få forkælet mig selv, for så har jeg meget mere overskud. Det kan gøres på mange måder, men den bedste må være, når jeg får arrangeret et spaophold med veninderne, kører en tur til Sverige på mit yndlingsspa Retreat Ystad Saltsjøbad, går i spa, får massage, spiser god mad og får pigehygget. Der er ikke fokus på andet i verden end mig selv – og det har jeg brug for indimellem for at genoplade batterierne. Jeg elsker vores små ture og synes, at vi er rigtig gode til at få det prioriteret nogle gange om året.

LÆS OGSÅ: Overholder I parforholdets regel nummer ét hjemme hos jer?

Gun Britt Zeller, 66, Frisør

Når jeg virkelig skal forkæle mig selv, tager jeg i sommerhus og tager en vinterdukkert med min mand, og bagefter sætter vi os i saunaen og får varmen. Herefter går vi ind i huset og spiser et dejligt morgenmåltid med godt brød, æg og ost. Senere tager jeg ind til byen og shopper lidt, og så slutter jeg af med en god middag på en dejlig restaurant.

Mathilde Norholt, 33, Skuespiller

Hvis jeg skal være ærlig, synes jeg faktisk, at det er et lidt outdatet udtryk "at forkæle sig selv". Som om det er noget højtideligt og dyrt og noget, man skal have gjort sig fortjent til. Jeg "forkæler" mig selv hver eneste dag ved at fortælle mig selv, at jeg er, lige som jeg skal være. Jeg forkæler mig selv ved at huske at nyde de små øjeblikke med folk, jeg elsker – det er nøglen, tror jeg. En fridag på museum med min kæreste eller skøn mad hos familien. Lange middage med veninderne eller livsvigtige diskussioner på en brun beverding. Når det er sagt, har jeg da intet imod en aften alene med min favorit-spilleliste, god chokolade, et langt varmt bad og en ansigtsmaske.

Laura Bach, 37, Skuespiller

Hvis jeg skal forkæle mig selv, vælger jeg, at der i en stund ikke er noget, jeg SKAL. Blot være. Med hvad der nu end er. Forkælelsen består i at gå med det, der er, for ingen andres skyld end min egen. Det kan være at vade rundt i skoven det halve af dagen, læse bøger eller se tv-serier i timevis, sove for længe eller spise is til aftensmad. Egentlig er det ikke nødvendigvis det, jeg foretager mig, der er interessant. Men det, at jeg tager mig tiden til det uden at have dårlig samvittighed. Det føles rart og kærligt, og det tanker mig op.

Maren Uthaug, 44, Tegner og forfatter

Hvis jeg skal forkæle mig selv, spiser jeg chokolade og tvinger min kæreste til at nusse mine fødder. Jeg er ikke spa-typen. Jeg var f.eks. i et tyrkisk bad med en veninde for nylig, og min krop var våd på forskellige måder i tre timer. Bagefter smurte de mig ind i olie, så jeg lugtede af margarine i over et døgn. Til sidst var jeg helt opspændt af utilpashed. Næ, så hellere bare chokolade, hjemmesofa og dejlig mand med varme hænder.

Line Baun Danielsen, 55, Journalist

Når jeg rigtig skal forkæle mig selv, bestiller jeg en forlænget weekendrejse gerne til en destination, hvor solen skinner, og rosevinen er tør og kølig. Jeg elsker at stikke af helt for mig selv, ligge på en strand og bare kigge og lytte på mennesker og havet. Jeg elsker alenetid og nyder mit eget selskab, hvor jeg ikke er "på". Det giver sig selv, at jeg ikke kan forkæle mig selv så tit på den måde. Men gid jeg kunne. I en travl hverdag har man sjældent tid til at trække stikket og være "usocial". Netop derfor nyder jeg det ekstra meget, når jeg kan.

Bodil Jørgensen, 55, Skuespiller

Når jeg skal forkæle mig selv, cykler jeg til Zenz Frisør i Ordrup. Det er en økologisk frisørsalon, og hver 5.-6. uge, når de grå hår er vokset ud, får jeg en sms fra frisøren om, at nu er det vist ved at være tid. Så cykler jeg afsted, og bare cykelturen dertil er vidunderlig. Jeg kører forbi marker med heste og forbi en smuk skov. Mens jeg får klippet og ordnet mit hår, får jeg fodbad med olier og masseret ryggen i en massagestol, og der er både grøn kvædete og kaffe. Det vil jeg kalde rigtig selvforkælelse, og det er noget, jeg sætter tid af til.

LÆS OGSÅ: Så lang tid varer er det perfekte kys

Julie Berthelsen, 37, Sangerinde

Jeg er mor til to små børn, så direkte selvforkælelse er en luksus, jeg ikke har mulighed for særlig tit. MEN! Jeg giver gerne mig selv noget velvære, og det er oftest en omgang god massage hos en thaimassør, fordi man tit får mere for pengene dér. Og så er det ansigtsbehandling hos N'age i Aarhus, hvor jeg går fast. En anden selvforkælelse kan være god mad – også bare til mig selv. God tid i mit køkken til at lave rigtig god mad, hvor der ikke spares på kalorier – ja tak! Sidst, men ikke mindst, så kan en cafétur med kage eller dessert være super forkælelse. Gerne sammen med kæresten.

Mie Moltke, 35, Professionel danser

Når jeg virkelig skal forkæle mig selv, giver jeg mig TID. Oftest bruger jeg den tid på at gå op i min dansesal, sætte noget meget blidt musik på og så bevæge mig stille og roligt på den måde, min krop har lyst til lige der. Som regel ender det ud i en meditation til sidst, og bagefter går jeg ned og sætter mig på min ynglingscafé og drikker en god kaffe. Og så er jeg mega glad! Eller i hvert fald, så er jeg der, hvor jeg virkelig er ærlig over for mig selv – og det gør mig glad. Jeg kunne sagtens have valgt at sige en massage, spa eller ferie – som også ville være selvforkælelse – men tid til mig og til at bevæge mig i et rum helt alene giver mig muligheden for virkelig at lytte, prioritere og acceptere min krop og den tilstand, jeg er i. Og det er meget vigtigt for mig.

Camilla Bendix, 46, Skuespiller

Virkelig forkælelse for mig er kurbad, massage og en frokost med en ven. Virkelig, virkelig forkælelse er kurbad i december i Budapest med min ven i snevejr og udendørs varmebade i måneskin.

Sofie Linde, 27, X Factor-vært

Jeg elsker, når jeg ikke har nogen planer. Når jeg virkelig skal forkæle mig selv, sørger jeg for at rydde min kalender, så jeg kan impuls-jazze mig gennem en hel dag. Det er det bedste, jeg ved. Nogle gange ender det med, at jeg bare flader den en hel dag foran fjerneren. Andre gange kører jeg til Jylland bare for at spise aftensmad med mine forældre. Uanset hvad jeg ender med at gøre, betyder det meget for mig, at jeg starter dagen uden nogen planer overhovedet. En rigtig "mig-mig-mig-dag".

Emma Holten, 25, Debattør

Det kan lyde underligt, men... jeg ligger bare. Tillader mig selv bare at ligge på sengen og lade tankerne flyve. I virkelig behageligt tøj og måske med nogle stearinlys tændt. Det, der stresser mig, er forpligtelser og opgaver, så det perfekte øjeblik for mig er at lave ingenting uden dårlig samvittighed.

Szhirley Rokahaim, 40, Sanger

Der er forskellige ting, jeg kan finde på at gøre, når jeg virkelig skal forkæle mig selv. Men hvis jeg skulle kombinere flere af de ting, ville dagen se nogenlunde sådan ud: Jeg ville stå op, løbe en tur og derefter tage et langt bad, hvor jeg scrubbede og gav mig selv den helt store grooming fra hoved til tå. Derefter ville jeg spise lækker morgenmad og få ordnet fødder og negle. Så skulle den stå på lidt shopping efterfulgt af en fantastisk frokost. Når maven var klar, ville jeg tage hen og få en fuld kropsmassage og en ansigtsbehandling oveni. Til sidst ville jeg blande verdens største pose yndlingslakridser, og så ville jeg skynde mig hjem under dynen og slappe af, mens jeg så alle mine yndlingsprogrammer. Mmmmmmm.

LÆS OGSÅ: ”Det kan godt være, man burde hvile mere i sig selv. Men det kan også blive for fodformet”

Leonora Christina Skov, 40, Forfatter

Hvis jeg skal forkæle mig selv, går jeg ned i Politikens Boghal ved Rådhuspladsen fem minutter fra, hvor jeg bor, og køber nye engelsksprogede romaner og novellesamlinger til mig selv. Det skorter ellers ikke på læsestof i min hverdag, for jeg anmelder bøger i Weekendavisen hver eneste uge, men det føles som den vildeste forkælelse selv at kunne bestemme, hvad jeg vil læse. Af samme grund går jeg bare derned med et åbent sind og køber de bøger, der ser allermest spændende ud.

Anne Glad, 44, Livstilsekspert

Sidste gang jeg syntes, at jeg virkelig fortjente til at blive forkælet, købte jeg nogle utroligt smukke sko. Jeg kunne godt have fundet et par i en highstreet-butik, der lignede, men jeg valgte altså at gå med den upraktiske version i handskeblødt, cognacfarvet skind fra Céline. Der stod i den lille bog, der fulgte med, at de ikke måtte udsættes for fugt og vanddråber. Det tog under tre minutter, fra jeg så dem, til jeg var ude af butikken. Men jeg bliver stadig glad, hver gang jeg tager dem på.

Louisa Lorang, 40, Madskribent og tv-kok

Jeg arbejder ofte på mærkelige tider af døgnet eller ugen. Det betyder, at jeg tit har mulighed for at gå ud og spise frokost, sådan en røvballe-mandag eller -onsdag, mens alle andre er ramt af hverdag. Heldigvis har jeg mange veninder og venner, der har samme mulighed, så så tit jeg kan, sniger jeg mig ud til frokost, mens alle andre er på arbejde, og mine unger er i skole. Det føles altid lidt som pjæk og derfor som endnu mere luksus! Det er nødvendigt for mig at få luft fra hverdagen og samle inspiration til flere opskrifter, og jeg elsker disse små frokoster – der selvfølgelig også kan holdes med min mand!

Mette Lindberg, 33, Musiker og X Factor-dommer

Jeg har ikke kørekort og cykler og går derfor meget fra A-B. Jeg tager også tit metro/bus/tog og fletter ud og ind, men hvis jeg har en ekstra travl dag eller har brugt al energi, men stadig har en masse gøremål eller aftaler, så tager jeg taxi – jeg forkæler mig selv med taxi. Så læner jeg mig tilbage i sædet, lukker øjnene og oplader som en smartphone.

Sofie Lassen-Kahlke, 37, Skuespiller

For nogle år siden ville jeg nok have sagt, at selvforkælelse er at købe den trøje, jeg har drømt om længe, eller få en ansigtsbehandling eller en massage. Men i dag handler det mere om ego-mig-tid, hvor jeg f.eks. pjækker fra alt og går alene i biografen. Og veninder, der siger: "Aj, du skal da ikke gå alene i biografen, jeg kan da tage med", har misforstået pointen, for jeg SKAL netop være alene. Bare se en film og være i en biograf uden at skulle forholde mig til, om mine børn spilder popcorn ud over det hele, eller om min mand larmer for meget med slikket – det er fantastisk. For et år siden var jeg på job nogle aftener i Jylland, og en af dagene lå jeg på mit hotelværelse og så 10 afsnit af "Homeland". Det er lidt det samme.

Tina Lund, 36, Springrytter

Jeg har lige fået en lille baby for to måneder siden, så det er ikke mange dage, jeg har fri til rigtig at forkæle mig selv. Men engang imellem får jeg Allan til at passe vores lille datter Lilly, og så går jeg over til poolen og lægger mig en time med høretelefoner. Der er ingen, der ringer, snakker til mig eller generer mig – og jeg kan bare ligge og slappe helt af for mig selv, få lidt sol og nyde at være alene.

LÆS OGSÅ: Sådan bliver du en bedre veninde

LÆS OGSÅ: Find din passion - og få mere overskud

LÆS OGSÅ: Sarah Grünewald: "En sund krop giver en sund psyke"