Lakserytteren vild med dans alt.dk
SPONSORERET indhold

Lakserytteren om Vild med dans: ”Vi ser så flotte og fine ud til showet, men seerne kan ikke se…”

Den 29-årige influencer Rasmus Kolbe, også kaldet Lakserytteren, er bedst kendt for sit online tegneunivers, men nu har han også indtaget hele Danmarks dansegulv som nydanser i Vild med Dans. Har du også undret dig over laksenavnet?

Af: Emma Fjalland Lund Foto: PR
17. sep. 2021 | Livsstil | ALT.dk

Hr. Laks.

Sådan konkluderede Britt Bendixen, at hun ville tiltale Rasmus Kolbe, bedre kendt som Lakserytteren, i dette års Vild med dans.

Men hvem er denne fyr med næsten 80 tusinde følgere på YouTube og mere end 1 million følgere på TikTok, som i denne sæson af danseprogrammet indtager hele Danmarks dansegulv – og hvorfor kalder han sig Lakserytteren?

Vi har taget en snak med Rasmus Kolbe om Vild med dans, kreativitet, hans online tegneskole og hans livs kærlighed.

Hvad er historien bag navnet ’Lakserytteren’?

”Det er mit gamle spejdernavn og vores patruljenavn. For laks svømmer som bekendt mod strømmen, og hvis man rider på en laks, gør man tingene på sin egen måde, og det, tror jeg, er sundt.

Jeg har altid haft et eller andet med laks og laksenavne. Det har bare været en ting, jeg, siden jeg var teenager, synes, var sjovt, så det har holdt ved længe.

Der stod også ”Hej Laks” på min studenterhue.”

Hvor stammer din kreativitet fra?

”Vi er allesammen kreative som børn. Så kommer vi i skole, og så holder vi op med det. Men jeg har gået på billedskolen i Horsens, siden jeg var helt lille, og senere på Designskolen i Kolding, hvor jeg har holdt kreativiteten ved lige og har haft nogle voksne omkring mig, som har kunnet give mig noget sparring og feedback, så jeg kunne blive endnu bedre.”

Hvad fik dig til at tage din kreativitet online?

Det var et behov for at øve mig på noget og lære noget nyt. Dengang jeg begyndte, var det helt nyt med Snapchat og Snapchat-influencere, og stories var lige kommet frem, så der var en masse ting, man kunne øve sig på, som jeg synes, var ret spændende.

Derfra har jeg som influencer og indholdsskaber efterhånden lavet lidt af hvert, og pludselig var YouTube det næste naturlige spring for mig.

Jeg havde altid vidst, at det skulle være noget med tegninger, men ikke hvad det præcist skulle være, og det var faktisk min mors idé, at jeg kunne lave en tegneskole, fordi hun syntes, jeg var ret god til at tegne.

Siden da har jeg prøvet at lave min egen lille tegneskole på YouTube, fordi jeg ikke synes, der findes så mange alternativer. Hvis man er et barn, som kan lide at være kreativ og kan lide at tegne, så er der ikke så mange voksne, der nødvendigvis kan hjælpe dig med dét: at blive udfordret eller inspireret.

Jeg ville derfor gerne lave et sted, hvor man i det mindste kan gå hen som barn helt gratis – og se og tegne med.”

Foto: Henrik Ohsten/TV 2 | Lakserytteren danner partner med danser Mille Funk i dette års Vild med dans.

Hvordan vil du bruge din kreativitet i Vild med dans?

”Man skal være lidt kreativ for at kunne svinge hofterne rundt på gulvet. Ellers har jeg fået lov til at være med til at designe noget af mit tøj til programmet.

Der er en masse kreative ting, man kan få lov at bidrage med i forhold til at komme med gode ideer til showet, sit outfit, musikken, man danser til, og hvilken attitude man skal have, når man danser. Jeg vil næsten sige, at fantasien kun sætter grænser for, hvor fedt det kan blive – og så stemmerne selvfølgelig.” 

Hvad er det bedste ved at være med i Vild med dans?

”Det bedste er, at det er superduper sjovt. Det er virkelig, virkelig sjovt. For mig er det totalt uvant grund. Det er helt nyt for mig at prøve at danse og bevæge min krop. Kombinationen af at have det sjovt og lære noget nyt, det er nok noget af det, jeg er allermest fan af.”

Hvad er det værste ved at være med i Vild med dans?

”Det er vablerne, man får på fødderne. Der bliver brugt et ualmindeligt stort antal vabelplastre bag kulisserne. Det er meget sjovt at tænke på, at vi ser så flotte og fine ud til showet om fredagen, men at seerne ikke kan se alt det, der sker nede i skoen, inde bag sokken. Alle vablerne, vabelplastrene, sportstapen, knysterne…”

Hvilket aftryk vil du gerne sætte på Vild med dans?

”En af grundene, til at jeg er med, er, fordi jeg håber, at der er en masse børn, der vil sætte sig i sofaen sammen med deres familie og se Vild med dans, fordi Lakse er med – og at man i familierne så tager en snak om ’Hvem i alverden er ham der?’ eller ’Wow, hvorfor ser du lige tegneting på YouTube, kan man overhovedet det?’

Forhåbentligt skaber det en lille bro mellem de forældre, som er vant til at se traditionel flow-tv, og så de børn, som bruger rigtig meget tid på YouTube. Det er en sund dialog at få startet, for ellers har vi digitale parallelliv, hvor vi tror, vi ved, hvad de andre laver, men faktisk slet ikke har nogen idé om det.”

Foto: PR | Rasmus Kolbe begyndte selv på tegneskole som 7-årig – i dag har han sin egen online tegneskole på YouTube under navnet ’Lakserytteren’.

Har du et godt råd til andre, der gerne vil udfolde deres kreativitet endnu mere?

”For det første skal man bare gøre det, og så skal man tænke over, at kreativiteten godt kan sammenlignes med at styrketræne. Man skal øve sig på det – og man skal ikke tage alle de tunge løft til at starte med, for så kan det være, at man forstrækker et eller andet, eller får en dårlig oplevelse. Man skal øve sig lidt ad gangen, og så kan man se, at man bliver bedre og bedre for hver uge: Man bliver mere smidig, man får bedre ideer, og man bliver hurtigere til at finde ind til sin kreative zone.”

Hvem er dit livs kærlighed?

”Det er min kæreste Sarah… og pizza… Kombinationen af ost og ting, der er grillet, det kan næsten ikke blive bedre. Men! Sarah kommer før pizza.”

Anbefalet til dig