Lars Løkke Rasmussen og Anders Lund Madsen
Foto: Martin Bubandt Du kan nu høre det nyeste afsnit af Lund og Løkke på Talk Town.

Lars Løkke modarbejdede digitalisering af folketingsvalget

Lars Løkke er modstander af en digitalisering af vores valgsystem. Og det er der en helt særlig grund til, afslører han i Talk Town podcasten ”Lund & Løkke”.

Vi danskere er til daglig omringet af moderne teknologi, men når vi skal beslutte, hvem der skal sidde på magten, foregår det fortsat på gammeldags manér med papir og blyant. En digitalisering af folketingsafstemningen ligger lige for, vil mange nok mene, men Lars Løkke er en af de politikere, der har ”modarbejdet det lidt i det stille”, som han formulerer det. Det indrømmer han i det nye afsnit af Talk Town podcasten ”Lund & Løkke”.

”Jeg har altid været ekstremt konservativ med det der, så jeg ’sovsede’ det for at sige det helt ærligt,” siger Venstre-politikeren og fortæller, at det var tanken om at tage livet af den helt særlige stemning, der er på valgaftenen, som fik ham til at gøre modstand.

”Begrundelsen dengang var jo en anden end den, der var den kloge over tid. Over tid var det det der med sikkerhed. Men dengang tænkte jeg bare: Det bliver eddersprøjteme nogle kedelige valgaftener, hvis resultatet bare kommer sådan der,” siger han og knipser med fingrene.

”En valgaften er jo det der med: ’Ja, vi har nu talt stemmerne op ude i Blistrup hallen. Venstre fik seks stemmer færre end sidst.’ Jeg tænkte: Det bliver en dræbende trist aften. Plus jeg tænkte: Det var jo noget andet, hvis vi skulle stemme én gang om ugen, så kunne man godt gøre sig sine overvejelser, om det ville være mere rationelt at digitalisere, men det er jo ikke noget, vi gør tit. Så for mig var det mere sådan noget gammeldags noget med at helligholde valghandlingen,” siger Lars Løkke og fortæller, at frygten for hackerangreb siden har påvirket debatten.

LYT TIL DET NYE AFSNIT AF PODCASTEN ”LUND & LØKKE” HER

Om podcasten Lund og Løkke

Lund&Loekke
Foto: Martin Bubandt

Lars Løkke Rasmussen og Anders Lund Madsen drager på tur rundt i landet for at vise hinanden - og lytterne - det Danmark, de begge er rundet af, og som former os alle sammen. Deres forhold er baseret på et spinkelt venskab fra et efterår på jurastudiet i 1983. Siden da har livet ført dem i forskellige retninger med hver deres erfaringer.

Lyt til podcasten i Talk Town her

Talk Town - Historier du ikke kan slippe

FB_profilbillede.jpg

Lyt til de bedste podcasts i appen Talk Town.

Talk Town er Egmont Publishings podcastunivers med masser af podcasts for både børn og voksne. Det er gratis for alle, der abonnerer på Egmonts ugeblade eller magasiner og koster ellers 59 kr/mdr. De første 14 dage er gratis og uden binding.

Find stærke, personlige fortællinger og masser af inspiration om alt fra parforhold og børn til mode og sundhed. Talk Town er et nyt podcastunivers med kvalitetsindhold fra velkendte brands som ALT for damerne, Euroman, FIT Living, Vores Børn, ALT.dk mm.

Prøv 14 dage GRATIS nu.

Kun 59 kr./md. efter endt prøveperiode. Ingen binding

Download via iTunes lige her

Download via GooglePlay lige her

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Podcast, Politik og Samfund