Lene Beier
SPONSORERET indhold

Lene Beier: ”Jeg reagerede på alle de dødsfald ved at blive meget vild i skolen”

Store familietragedier ramte tv-vært Lene Beier, da hun som ung teenager forsøgte at finde sin vej i livet. Tristheden tøjlede hun med vildskab, og det har hængt ved siden, fortæller hun i denne uges Hendes Verden.

Af: Marie Varming og Amalie Louise Bernitt Foto: Niels Henrik Dam
22. aug. 2022 | Livsstil | Hendes Verden

Lene Beier er en vildbasse. Sådan har det altid været, og som barn var hun dén klassekammerat, der med jævne mellemrum røg en tur forbi inspektørens kontor, fordi hun larmede og forstyrrede for meget.

Men under det larmende ydre gemte sig en lille pige, der havde fået lidt for mange knubs på sjælen i en tidlig alder. Det fortæller den populære tv-vært i denne uges Hendes Verden.

LÆS OGSÅ: Da Mette Gjerskov blev ramt af akut sygdom, stod én ting pludseligt klar for hende

”I det årti (fra hun var 10 til 20 år, red.) var der en del dødsfald i min familie. Nogle af mine bedsteforældre døde, min onkel blev kørt over, og min fætter druknede. Det var forfærdeligt. Dengang sejlede vi i folkebåd og var tit til stævner. Et år var vi til DM i Struer med min mors familie, som boede 300 meter fra os, og som vi var meget sammen med. Min fætter Patrick var som en lillebror for mig, og vi hyggede os hele dagen. Senere var jeg taget hjem for at gå til Grøn Koncert, da min mor ringede og fortalte, at Patrick var druknet. Han havde taget sin redningsvest af, da han skulle på toilettet, og var bagefter løbet ned til vandet, men ingen ved, præcis hvad der skete.”

”Jeg reagerede på alle de dødsfald ved at blive meget vild i skolen. Jeg var overalt og kunne ikke sidde stille. Jeg forstyrrede og larmede – ja, det gør jeg stadig – men jeg var så ked af det indeni, at det kom ud på den måde. Jeg tror ikke, mine lærere vil tro på, at jeg i dag er uddannet folkeskolelærer, men jeg har en forkærlighed for de larmende børn, for jeg ved, hvad der ligger bag.”

LÆS OGSÅ: Stine Bjerre: “Mødet med ham har gjort, at min liv har taget en fuldstændig markant drejning”

I observationsklasse

Oveni rækken af store familietragedier, blev Lene Beiers forældre også skilt. Hendes mor var knust og stod tilbage med tre piger alene.

I dag er der ingen hard feelings mellem tv-værten og hendes forældre, men som barn kastede frustrationerne kun ild på vildbassens bål.

”Jeg var en vildbasse, fordi jeg var så ked af det, og det var en ekstra hovedpine for min mor, at hun altid skulle stå på inspektørens kontor. Jeg var endda i observationsklasse en måned, fordi jeg ikke kunne sidde stille. Stakkels min mor.”

LÆS OGSÅ: Kropsterapi var en øjenåbner for Silja Okking: ”Der kunne jeg mærke, at jeg tog et slags valg”

Vildskaben har Lene Beier lært at tøjle, og med alderen er der kommet en kærkommen ro over tilværelsen, fortæller hun.

”Der er mere ro på mig (i dag, red.). Jeg er jo ikke en rolig type, men det er kommet.”

”Nu har jeg mennesker i mit liv, som jeg værdsætter. Jeg bruger ikke tid på det, jeg ikke har lyst til, for jeg siger simpelthen nej.”

Læs hele interviewet med Lene Beier i denne uges Hendes Verden, hvor hun tager læserne med gennem hvert årti i sit liv. Her fortæller hun bl.a. om at være ved at gå konkurs, om rejsen fra skolelærer til tv-vært og om sin store kærlighed, Anders.