Michael Robak

Michael Robak om geografiske udfordringer i parforhold

Kære Robak: “Skal jeg presse min kæreste til at flytte tættere på?”

Hvordan får jeg min kæreste til at flytte tættere på, spørger en læser i denne uges brevkasse. Læs svaret fra Go’morgen Danmark-vært Michael Robak, der hver uge tager stilling til livets små og store dilemmaer.

Kære Robak,
Hvor længe skal man vente? Jeg stiller spørgsmålet, fordi jeg de sidste seks måneder har set en mand, der bor i den anden ende af landet. Han bor i Nordjylland, jeg bor i Københavnsområdet. Jeg kan ikke flytte op til ham, fordi jeg har en datter på tre år, som har sin far tæt på. Min kæreste er barnløs og arbejder i en branche, hvor han uden de store problemer kan få et job i København. Han har flere gange sagt, at han vil flytte herover, men han har ikke taget initiativ til at sige sit job op eller sælge sin lejlighed. Han kender ikke så mange i København, så jeg forstår godt, at det er en stor beslutning. Men rejserne og savnet i hverdagene går mig virkelig på. Vi er MEGET glade for hinanden, og jeg er sikker på, at han er "manden i mit liv." Hvordan kommer vi videre? Skal jeg bare blive ved med at presse på?
Venlig hilsen L.

Kære L.
Dejligt, at du har fundet manden i dit liv.
Det vigtigste er at få afklaret om, han overhovedet er parat til at flytte. Og her kommer det gode gamle råd: Tal sammen! Det vigtigste i dén samtale bliver, at du giver ham plads til at være ærlig, så han ikke kun oplever det som et pres fra din side, men som en reel mulighed for at sige, hvordan han har det. Som du selv skriver, så er det en stor omvæltning at skulle rykke væk fra hele sit netværk – og sige sit job op. Hvis han ikke er klar endnu, må du overveje, om I kan fortsætte som weekendkærester i en længere periode – eller om du helt skal opgive forholdet. Hvis I fortsætter sammen, skal I lave en aftale om, hvornår I igen skal have en "sammenflytnings-samtale," så det ikke ender med at blive en stor tung ting mellem jer, som du hele tiden vil tale om, og han helst vil undgå.
Hvis han er parat til at flytte, synes jeg, I skal lave en ­køreplan for fremtiden. Hvornår skal han begynde at søge jobs, ­hvornår skal lejligheden sættes til salg, hvornår rykker han senest ind hos dig og din datter. Planen skal være helt konkret med ­datoer på.
Held og lykke med det. Jeg krydser fingre for en god løsning.

LÆS OGSÅ: Kære Robak: "Er 5 dages drukferie ok?"

LÆS OGSÅ: Kære Robak: "Min kæreste og jeg er ikke enige om børnenes filmkiggeri"

LÆS OGSÅ: Kære Robak: "Vi vil helst ikke invitere min fars nye kæreste"

Skriv til Robak

Har du brug for en mands blik på en udfordring i dit liv, så skriv til brevkassen. Robak giver gode råd om dagligdagens dilemmaer og svarer på store og små spørgsmål om børn, kærlighed, parforhold, arbejdsliv og andet, du går og tumler med.

Skriv til Michael Robak på brevkassen@altfordamerne.dk

Alle breve bliver anonymiseret.

Michael Robak

Michael Robak er 47 år og har en datter på 12 og en søn på 20 år. Han er skilt og har en kæreste. Robak er vært på TV 2-programmet Go'morgen Danmark, forfatter og foredragsholder. Tidligere klummeskribent på ALT for damerne, hvor hans tankevækkende klummer altid blev delt, rost og diskuteret på Facebook.

Se, hvad vi ellers skriver om: Michael Robak og Parforhold