Muffins uden sukker og hvedemel
SPONSORERET indhold

Mine bedste morgenmuffins uden sukker og hvedemel

Af: Ditte Ingemann
28. feb. 2014 | Livsstil | ALT for damerne

Når jeg ind imellem får lyst til et sødt indslag om morgenen, så bager jeg ofte disse muffins med banan og pærer. Der er ikke sukker i denne opskrift, men til gengæld er kagerne sødet med frugt – det giver en dejlig behagelig sødme som passer perfekt til en hverdagsmorgen eller til eftermiddagskaffen.


Muffins med pærer og kardemomme, 6-8 stk.
100 g havregryn
100 g mandelmel
et nip salt
1 tsk bagepulver
1-2 tsk stødt kardemomme
4 spsk kokosolie, blødt 
1 æg
2 dl mælk
1 moden banan
2 små el. 1 stor pærer, revet

3 spsk drænet yoghurt
2 spsk usaltede pistacienødder evt. sukrin
melis til pynt


Rør havregryn, mandelmel, salt, bagepulver og kardemomme sammen i en skål. Pisk kokosolie, æg og mælk sammen. Rør de tørre og de våde ingredienser sammen. Mos bananen og rør den i dejen sammen med revet pærer. Fordel dejen i muffinforme af papir. Bag kagerne i ovnen ved 200 grader i ca. 30-35 minutter, eller til de er gennembagte.

Inden servering toppes kagerne med en skefuld drænet yoghurt, finthakkede pistacienødder og et drys sukrin melis.

Kagerne smager dejligt friskbagte, men de kan sagtens spise dagen efter – sæt dem evt. på køl, hvilket giver kagerne en mere fast konsistens.

LÆS OGSÅ: Redaktionen kvitter sukker! Gisp!!