Renée Toft Simonsen

Foto: Ida Schmidt Renée Toft Simonsen fortæller åbenhjertet om sin kamp med overgangsalderen og sit forhold til Thomas Helmig i denne uges ALT for damerne.

Renée Toft Simonsen om bruddet med Thomas Helmig: ”Vi havde glemt at elske hinanden”

Da forfatter og tidligere model Renée Toft Simonsen for fem år siden blev skilt og igen fandt sammen med Thomas Helmig, var det ikke for sjov. Men i dag, hvor overgangsalderen banker på, og reden er ved at være tømt for børn, er det alligevel praktisk at have taget stilling til sin kærlighed, fortæller hun i denne uges ALT for damerne.

Rammen om Renée Toft Simonsens liv har ændret sig gevaldigt. Overgangsalderen har gjort sit indtog, reden i byhuset i Aarhus er ved at være tømt for børn, og tosomheden med manden Thomas Helmig er faretruende tæt på.

Lige om lidt er det bare de to – og det er en kunst, der sætter selv de stærkeste parforhold på prøve.

Men for Renée og Thomas er der allerede gjort status. Den sag tog de nemlig forskud på, da de for fem år siden lod sig skille for igen at finde sammen blot tre måneder senere.

Det fortæller den tidligere model og nuværende forfatter og psykolog i denne uges ALT for damerne.

- Vi blev ikke skilt for sjov, det var virkelig alvor. Men da det så lige pludselig var os igen, og vi nærmest blev nyforelskede, var det et helt mirakel. Jeg tror ikke, vi var holdt op med at elske hinanden, faktisk, men vi var bare kørt fast og havde glemt at elske hinanden. Og jeg kan love for, at vi snakkede og snakkede og snakkede. Åbnede en flaske vin og snakkede noget mere. Om hvordan det ikke skulle være. Hvad vi ikke havde lyst til mere. Og om hvordan vi gerne ville have det i stedet for. Vi begyndte at tage hinanden alvorligt igen. Og vi begyndte at interessere os for hinanden igen i stedet for bare at tage hinanden for givet, siger hun og supplerer så:

- Hvis du vil den nærhed og tæthed med den, du bor sammen med, er du nødt til at interessere dig oprigtigt for det, som foregår hos den anden. Jeg er nødt til at have både følelsesmæssig og kropslig nærhed. Hvis ikke det er sådan, hvorfor så være sammen?

Derfor er der alligevel også noget dejligt over, at husbeholdningen snart er reduceret fra seks til to, og et nyt kapitel skal til at udfolde sig, fortæller den tidligere topmodel.

Det er nemlig ganske befriende at kunne gøre, præcis som man vil.

- Jeg elsker, at vi kun er os to nu, og vi kan gå op og knalde lige, når det passer os, ha, ha. Det synes jeg er vidunderligt. Hvis man har lyst om eftermiddagen eller morgenen eller formiddagen – så er det bare med at sige, skal vi ikke gå op? Jo, lad os gøre det. Men jeg vil savne til evig tid at være os seks. At ligge i sofaen og se Disneysjov i bunker. Der var så meget liv og bevægelse i hjemmet, og jeg følte mig nyttig, fortæller hun.

Læs det fulde interview med Renée Toft Simonsen i denne uges ALT for damerne, som er på gaden nu. Her fortæller hun også om ”den aldrende fjappe”, om at savne menstruationen og om at have en ustyrlig lyst til at vække Thomas midt om natten og bede ham bage en kage.

Renée Toft Simonsen, 52

  • Uddannet psykolog og manuskript-forfatter. Tidligere international topmodel, nu forfatter til både børnebøger og voksenromaner og brevkasseredaktør.
  • Aktuel med bogen ”Jeg er f*cking hot”, der handler om overgangsalderen.
  • Gift med sangeren Thomas Helmig, som hun har Hugo på 19 år med. 
  • Mor til Ulrikke, 24, og Jens-Kristian, 22, og stedmor til Thomas’ Ida Marie, 25.
Se, hvad vi ellers skriver om: Interview, Parforhold, Skilsmisse, Kendte og Overgangsalder