Hele Danmarks "dame" fylder 75 år - her er hvorfor jeg er stolt af hende...

Foto: Les Kaner "Meget har heldigvis ændret sig siden 1946," skriver ALT for damernes chefredaktør Rikke Dal Støttrup.

Hele Danmarks "dame" fylder 75 år - her er, hvorfor jeg er stolt af hende...

Danmarks mest læste kvindeblad fylder 75 år - og det har fået chefredaktør Rikke Dal Støttrup til at se på, hvilke værdier bladet i dag bærer med stolthed. For meget har ændret sig gennem årene...

Den gamle dame fejrer 75-års fødselsdag. Hun bærer årtiers historie med sig og skal samtidig holde trit med nutiden, så der er god grund til at hylde hende.

For mig har ALT for damerne altid været den lille præmie til mig selv for at være kommet gennem ugen. I hele mit voksne liv har jeg glædet mig til torsdag eftermiddag, når jeg skulle læse ugens store interview, sætte æselører ved tøj, jeg ønskede mig, eller finde en nem opskrift til weekenden.

En tur i arkivet er en rejse gennem 75 års kvindeliv - på godt og ondt - men altid i tråd med tiden.

Og meget har heldigvis ændret sig siden 1946.

ALT for damerne fylder 75 år!

Hurra! ALT for damerne kan i år fejre 75-års jubilæum, og dét skal fejres med masser af fest og nostalgi – men mest af alt med søstersind.

For hvis der er noget, ALT for damerne kan og vil i dag, så er det at bakke op om vores medsøstre og hylde de kvinder, der styrker og løfter andre kvinder.

I 2021 har vi stadig brug for at stå sammen om at forbedre kvinders vilkår – og meget har heldigvis ændret sig, siden ALT for damerne blev sat i verden tilbage i 1946.

Dengang handlede artiklerne i bladet mest om, hvordan man kunne være den bedste kone og husmor. En tur i arkivet vidner om, at bladet til enhver tid har været et kvindelivs-spejl, og selv om noget indhold i dag virker helt skørt, så er det tydeligt, at ALT for damerne altid har haft til hensigt at være på kvindernes side, og i dag bærer vi med stolthed de værdier om søstersind, der er vævet ind i ALT for damernes historie.

Her kan du dykke ned i al vores jubilæumsindhold og komme med på en tidsrejse i de forgangne årtier – måske du genkender dig selv, din mor og din mormor undervejs...

JUBILÆUMSLOGO.jpg

Dengang handlede artiklerne i bladet mest om, hvordan man kunne være den bedste kone og husmor – og hvad man f.eks. skulle servere, når mandens chef kom til middag.

I dag virker meget indhold helt skørt, men det er tydeligt, at ALT for damerne altid har haft til hensigt at være på kvindernes side.

Ligesom forsidemodellen på vores jubilæumsnummer i denne uge bærer vi i dag med stolthed de værdier, der er vævet ind i ALT for damernes historie.

Også i dag afspejler ALT for damerne det samfund, der omgiver os. Og er en del af en bevægelse, hvor kvinder hele tiden bliver bedre til at stå sammen.

Hvor vi hver især hjælper hinanden ved f.eks. at lade være med at mom-shame, hvor kvinder husker at forfremme andre kvinder og helt generelt bakker op om de kvinder, der går forrest og tager slagene.

Vi kalder det søstersind, og det er også overskriften for fejringen af den gamle dames fødselsdag.

Jeg håber, du har lyst til at være med – du finder os i kiosken, her på ALT.dk, på Instagram, på Facebook og til vores store fest i Operaen på lørdag, der er stadig få billetter tilbage.

Se, hvad vi ellers skriver om: Klumme, 75 år med ALT for damerne - #ALT75 og Samfund

610x200_woordy_knap2.jpeg