Så meget har den "perfekte" kvindekrop ændret sig
SPONSORERET indhold

Så meget har den "perfekte" kvindekrop ændret sig

På cirka 100 år har idealet for den perfekte kvindekrop ændret sig radikalt.

Af: Tine Brødegaard
11. feb. 2014 | Livsstil | ALT for damerne

Det ved vi selvfølgelig godt, men alligevel er det tankevækkende, når man ser udviklingen i billeder, som på Huffingtonpost.com.

De citerer en ny undersøgelse, som viser, at forskellen mellem modellers vægt og den gennemsnitlige vægt for amerikanske kvinder er vokset fra otte procent i 1975 til en forskel på over 23 procent i dag.

Men måske er der ved at ske en ændring i det meget stereotype kvindeideal, som vi ser på dagens catwalks. I hvert fald er der kommet stigende opmærksomhed om plus size-mærker og modeller som Denise Bidot. For nylig fik H&M en del kritik for, at en såkaldt plus size-model i et af deres modekataloger til forveksling lignede en gennemsnitlig størrelse 40.

Også American Apparel gør på deres egen lidt alternative måde op med det stereotype kropsideal ved at flashe en ordentlig "busk" på mannequindukkerne i deres butikker, som vi for nylig skrev om ligesom samme mærke har kørt en undertøjskampagne med en model på 62 år. Den tendens var også tydelig hos "Olsen-tvillingernes" luksusmærke "The Row", hvis nye kampagne har en 65-årig model i spidsen. Da ALT for damernes læsermodeller for nylig blev fundet, ledte vi også efter smukke kvinder fra 30 år og op til 60+. Og smukke er de - se selv.

Her er et lille udsnit af kvindeidealerne gennem tiden - se alle billederne på Huffingtonpost.com.

Mae West, Hollywoodstjerne og sexsymbol i 1930'erne.
Hun var især kendt for at fremhæve sin talje og hofter og for talrige "one liners" som:
"Is that a pistol in your pocket or are you just glad to see me?".
I 1926 blev hun ifølge Wikipedia fængslet for sin medvirken i den anstødelige Broadway-forestilling "Sex" - og så var hun i 1936 USA's højst lønnede kvinde.

Getty

Farrah Fawcett, skuespiller og kendt for "Charlie's Angels" fra 1970erne
Farrah Fawcett var inkarnationen af, hvordan man skulle se ud i 1970erne med sin atletiske krop, som hun formåede at få til at spille sammen med et utrolig stylet hår.Kate Moss, 90'er-modellen der stadig er på toppen i dag
Dog blev hun i 90'erne kendt for looket "heroin chic" på grund af nogle provokerende reklamefotos med en meget ung og meget afmagret Kate Moss.


Idealet i 10'erne?
Mange vil nok mene, at kropsidealet også i dag er alt for afmagret i forhold til, hvordan de fleste almindelige kvinder ser ud. Men som gennemgangen i starten antyder, er der ved at ske forandringer, og den store fokus på sundhed gør, at idealet om at være tynd på den udsultede måde ikke er værd at stræbe efter. 

Flere medier har omtalt, at det nye sundhedsideal for kvinder er at være sund og tonet, som f.eks. Mia Peltz Olsen blev med styrketræning. Helt klart bedre og sundere - men ikke nødvendigvis nemmere at opnå.