Se de 7 overraskende veje til mere sex
SPONSORERET indhold

Se de 7 overraskende veje til mere sex

Er jeres sexliv gået stå, så er det tid til at prøve noget nyt! Se 7 overraskende veje til mere sex i jeres parforhold.

Af: Voresborn.dk, Sexolog Mette Frank
23. mar. 2013 | Livsstil | ALT for damerne

1. Drop sex i 5 uger
Bandlys sex i en periode – for eksempel fem uger. Halleluja, tænker du måske – så er der frit lejde til at stene fjerner under et slumretæppe i ugevis, ikke?
Nej! Det midlertidige cølibat handler om at få nærheden tilbage, samtidig med at I fjerner noget af presset om at have vild og voldsom sex.
Afsæt tid et par aftener om ugen til at være sammen på andre måder: I kan skiftes til at give hinanden massage, tage en snak over en flaske rødvin eller lægge jer i sengen og holde om hinanden – uden at det skal ende med sex!

På den måde genskaber I intimiteten, og det kan være med til at genstarte din lyst.

 

2. Lyt rigtigt til hinanden
Lav en lytteøvelse: Du lægger ud med at fortælle noget, der går dig på eller irriterer dig i hverdagen – eller noget, du er glad for.
Når du er færdig, skal din kæreste gentage det, du har sagt, med sine egne ord. Bagefter er det hans tur til at tale, og din tur til at lytte og gentage.
Øvelsen vil få jer begge til at føle jer hørt og forstået, og på den måde kan I rense luften for små uenigheder, som ellers kan vokse sig store – og I kan skabe en ny nærhed mellem jer.

Guld for jeres libido!

LÆS OGSÅ PÅ VORESBORN.dk: Sæt sex på skemaet

3. Sæt ord på, hvordan I gør hinanden glade
Lav hver især en liste, hvor I remser alle de ting op, der gør jer glade ved hinanden. Måske bliver du blød i knæene, når din mand laver morgenmad til dig, mens han føler sig særlig elsket, når du slår armene om ham midt i madlavningen. Når I er færdige, læser I jeres lister op for hinanden.
Dels er det dejligt at høre om alt det, I gør rigtigt (og som I måske kunne gøre mere af ), dels kan I opdage nye sider af hinanden – ligesom dengang I var nyforelskede.

4. Dyrk motion
Løb en tur, hop på trampolin, tag en zumbatime. Du har hørt det hundrede gange før, men det gør det ikke mindre sandt: Motion fremmer din sexlyst! Når du bevæger dig, føler du dig stærk, du får ny energi, og du mærker endorfinerne suse rundt i din krop.

Det er hot!

5. Mærk din krop
Afsæt tid til at 'være' i din egen krop. Tag et afslappende bad, brug en lækker creme, og læg dig ned og hold den ene hånd på dit hjerte og den anden hånd lige over dit skridt. Træk vejret og prøv at tænke positive tanker om din krop. Hvad kan du godt lide ved den? Øvelsen hjælper dig med at komme ud af hovedet og ned i kroppen.

Du lærer at lukke ned for kontrolrummet, og så kommer lysten nemmere.

LÆS OGSÅ PÅ VORESBORN.DK: Har I glemt jeres sexliv?

6. Gør det til en leg at genopdage hinanden
Spil et samlivsspil. Der findes flere, for eksempel Erotic 4 real, hvor I skiftes til at trække kort med små opgaver (I kan også lave jeres egne kort og opgaver). Det kan være, at I skal kysse, se hinanden i øjnene i et minut eller tage et stykke tøj af. Det er ikke vildt og grænseoverskridende, men det er noget nyt, som kan sætte skub i de (kedelige) rutiner, I har indarbejdet gennem årene.

7. Sæt sex på skemaet
Forpligt jer til at gøre en indsats på lagnerne ved simpelthen at sætte kryds i kalenderen, hvor I forventer at have overskud til sex. Det lyder måske usexet, men det er da mere usexet ikke at have sex! Når du ved, hvornår der er show down i soveværelset, kan du sætte dig op til det: Tag pænt undertøj på, gør noget ekstra ud af dig selv, og drop hjemmetøjet en enkelt aften.

Så er der lagt op til lir!

LÆS OGSÅ: Sådan får du fantastisk sex i aften

Kilde: Sexolog Mette Frank