Liv Martine
SPONSORERET indhold

Sensommerbryllup: "Det stod ned i lårfede stråler, og det var helt perfekt"

Nordjyllands barske natur omkring Vesterhavet satte sit præg på Liv Martine Hansen og Mads Niemanns sensommerbryllup. Regnen piskede ned, men det satte ikke en stopper for fotografering på stranden, vielse i haven og fest i laden. Brylluppet får de stadig glimt fra, fordi de valgte at holde det i hjemmets rammer og derfor ofte mindes den store dag, hvor både regn og tårer ikke var til at stoppe.

Af: Laura Dybdahl Andersen Foto: Lasse Egeberg
23. apr. 2020 | Livsstil | ALT for damerne

 Liv Martine Hansen, kendt fra DR’s seerdarling ”Den store bagedyst”, har haft succes på Instagram med andet end blot sin virksomhed Kagetid. I 2013 var det også der, hun fandt en ”flot fyr i sit feed”, som senere skulle vise sig at være hendes livs kærlighed og kommende mand, Mads Niemann.

Fem år og to sejre i ”Bagedysten” senere bor Liv og Mads sammen på deres bondegård, Bækkelund. Et sted, der har stor betydning, fordi Livs forældre bor på samme vej, og fordi de på gården er omgivet af Nordjyllands natur og Vesterhavets vinde. I baghaven har de en lille, idyllisk sø, som også var der, Mads i 2018 faldt på knæ og fik det første af to vigtige ”ja’er” fra Liv. Senere i bryllupsforløbet skulle det vise sig, at netop Bækkelund og naturen kom til at spille en helt central rolle.

Et løfte bliver brudt

Siden Liv mødte Mads første gang, har hun vidst, at det var ham, hun skulle ende op sammen med. Og det er på trods af forskelligheder. For mens Liv er udadvendt og glad for at være i centrum, vælger Mads at nyde synet fra sidelinjen, uden alle blikke er rettet mod ham. Derfor lovede Liv allerede før forlovelsen, at brylluppet skulle være på en strand langt væk kun for de nærmeste. Men under planlægningen af det lille intimbryllup, begyndte hendes gejst omkring det at svinde ind.

– Jeg kan langsomt mærke, at jeg får mere og mere ondt i maven over, at det er det, jeg er kommet til at love, men føler heller ikke, at jeg kan trække mit løfte tilbage.

LÆS OGSÅ: Giftes i 2020? Her er årets 5 stærkeste bryllups-tendenser

En dag kiggede Mads dybt i Livs lidt modløse øjne og sagde: ”Skat, jeg er altså ligeglad. Det, du vil have, det synes jeg er fantastisk”, sagde han. Liv lyste op, og så begyndte planlægningen af ”det rigtige bryllup”.

– Første skridt var at få Mads overtalt til, at man kunne holde brylluppet ude i vores lade. Jeg ville virkelig gerne giftes der, hvor vi bor, fordi det, synes jeg, er det bedste sted i hele verden.

Der skulle ikke meget overtalelse til, før Mads godt kunne se den fine ide, og derefter hev parret fat i bryllupsarrangørerne Pernille og Anna, som driver virksomheden By Cerise.

– Jeg har hele tiden pissetravlt, så jeg kunne virkelig godt bruge nogen, der holder overblikket og har styr på det. Jeg har altid været klar i spyttet om, hvad jeg gerne vil have, og med den her løsning kunne jeg bare sige det højt, og så ville de få det til at ske, siger Liv og fortæller, at hun ikke ved, hvad de skulle have gjort uden hjælp fra de to bryllupsarrangører.

Liv og Mads bryllup2.jpg

AFTENEN FØR: Liv havde egentlig ikke overvejet at skulle være væk fra Mads aftenen op til brylluppet. Men da han spurgte, om hun ikke skulle være sammen med sine veninder, syntes hun, at det er en kanonide. Hendes tre bedste veninder kom derfor over på gården og hjalp med at ordne de sidste småting, mens Mads bliver sendt til sin søster og svoger.

NYT, LÅNT, GAMMELT, BLÅT: Det lånte element var en halskæde fra
Livs mor, som forestiller en travhest i guld. Halskæden er unik, og der findes meget få af slagsen, så den har altid bragt lykke i vigtige situationer heriblandt også ”Bagedyst”-finalen. Det nye var en taske fra Saint Laurent, som Liv bruger flittigt i dag, mens det blå og gamle var et strømpebånd fra Kagetid-partneren, Simone Thorup Eriksen.  

MAKE UP OG HÅR: Liv kunne ikke bære, at hun skulle sidde alene og blive gjort klar, mens hendes nærmeste heppekor af kvinder blot kiggede på. Derfor havde hun bestilt en ekstra makeupartist til at ordne dem alle, så det var en oplevelse de kunne dele sammen. Liv ville gerne have sit udtryk naturligt og boheme, så det blev med løst hår, blomsterkrans og let makeup i jordfarver.

Liv og Mads bryllup 12.jpg

BUKETTEN: Det var vigtigt for Liv, at de blomster og
dekorationer, der prydede hele dagens setup, kom fra naturen i deres nærområde i Nord-jylland. Derfor havde Liv selv været ude og plukke blomster til sin brudebuket omkring deres fælles hjem, Bækkelund.

 

Big Fat Snake, hest og hund

Efter omlægningen af planerne gik Liv og Mads med det samme efter et naturligt bryllup i hjemmets rammer på Bækkelund. Laden skulle være fest- og spisesal, gårdspladsen receptionslounge og haven det kirkelige rum, hvor Liv blev ført op på bare tæer i græsset til Big Fat Snakes’ nummer ”Fight for Your Love”, som har været Liv og faderens sang, siden hun var en lille pige. På vej op mod den ventende brudgom, begyndte vandet at presse sig på i øjnene, men også på himlen over dem. Det scenarie havde Liv, som hele sit liv har boet i vindblæste Nordjylland, dog allerede overvejet og gennemtænkt.

– Jeg frygtede aldrig regnen. Jeg gad bare ikke, at gæsterne sad med hver deres reklameparaply, så jeg havde købt ens, gennemsigtige paraplyer til alle, og det var simpelthen så fint.

LÆS OGSÅ: Hvad symboliserer blomsterne i din buket?

Ceremonien blev endnu mere personlig ved, at Livs lillebror holdt den indledende tale, og familiens hund, Snuden, havde fået rollen som ringbærer. Snuden var dog ikke eneste firbenede gæst ved brylluppet. Da brudeparret skulle transporteres til Vesterhavet, hvor bryllupsbillederne skulle tages, overraskede Livs mor og far med en karavane på ti heste bestående af to majestætiske friserheste og otte af Livs yndlingsheste fra forældrenes ridecenter.

– Pludselig kan jeg bare høre, at en flok kommer tøltende, hvilket er en helt speciel lyd for mig, fordi det er lyden af islandske hestes hove, når de rammer jorden.

Liv og Mads bryllup 5.jpg

RINGENE:Vielsesringene var faktisk nederst på prioriteringslisten for Liv og Mads. De arbejder begge meget med deres hænder, så det er ikke så ofte, de har ringe på. Alligevel valgte de begge at få lavet en enkel sølvring fra Juvelgruppen, Livs med syv sten i – et for hvert år, de har kendt hinanden. Hvert år på deres bryllupsdag skal der således tilføjes en ny sten til samlingen.

KJOLEN: Oprindeligt troede Liv, at hun skulle have noget med blonder. Men efter en grundig inspirationstur på Pinterest fandt hun ud af, at hun drømte om en kjole dækket i perler og pailletter, som hun kunne danse i til den lyse morgen. Det var vigtigt, at hun følte sig godt tilpas, og en skiftekjole var aldrig på tale. Den endelige kjole har Liv selv designet i samarbejde med Fuhrmanns, og hun har selv sat mere end 1000 perler på i hånden med hjælp fra svigermor og svigerinde. Kjolen endte desuden med at blive kåret som Årets Brudekjole anno 2019.

Igen var vandet fra øjnene ikke til at stoppe, ligesom det regnfulde vejr havde taget yderligere til.

På bare tæer i regnen

Vesterhavet, vind og vejr viste absolut heller ikke det nygifte par nogen nåde under fotograferingen.

– Det står seriøst ned i lårfede stråler, fortæller Liv med grin i stemmen og beskriver, hvordan hendes perlebesatte kjole var beskidt op til midt på lårene og hendes bare tæer fuldstændig mudrede.

– Vi fik de mest fantastiske billeder, og det er vores unikke billeder. De ligner ingen andres, og de er lige, som de skal være. 

Imens Liv og Mads blev fotograferet i silende regn, havde de sørget for, at receptionen ikke føltes som én lang pause med ventetid.

– Vi ville gerne have, at vores gæster skulle have den bedste dag. De skulle have forskellige oplevelser i løbet af dagen, og receptionen gjorde vi til et hyggeligt streetfood-område med foodtrucks og bålplads.

Liv og Mads bryllup111.jpg

MADEN: Mads og Liv går begge meget op i mad, og derfor var det vigtigt for dem, at gæsterne også på tallerkenen fik en fantastisk og særlig oplevelse. Valget faldt på enkeltserveringer fra yndlingsrestauranten i Hirtshals, Restaurant Abstrakt. En lokal perle, hvor gommen efterfølgende er blevet ansat som kok.

 

Liv og Mads bryllup11.jpg

KAGEN: Det kommer næppe som nogen overraskelse, at Liv selv stod for bryllupskagen. Den blev lavet med alle Mads’ yndlingssmage: karamel, kaffe og krumsebolle – romkuglesmag. kalder man det vist på Sjælland, fortæller Liv.

Det var således med fuldt overlæg, at laden blev holdt lukket, indtil middagen skulle begynde. Gæsterne skulle have en overraskelse, når porten blev åbnet til den forvandlede fest- og spisesal.

– De reagerede lige, som jeg håbede. Det var slet ikke til at forstå, at det for ikke ret lang tid siden var en beskidt lade fyldt med ragelse og møg, siger Liv og fortæller, at de selv havde ordnet det hele. Selv bygget scenen til bandet, bygget glimmerbaren, hængt lyskæder, diskokugle og pynt op. Alt sammen elementer, som stadig er at finde på gården, og som giver små glimt tilbage til den store dag.

Liv og Mads bryllup 11111.jpg

FESTEN: Lige fra vielse og reception til middag og brudevals var det livebandet Det Strammer Max, som sørgede for lydtæppet i baggrunden. Musik har altid fyldt meget for Liv, som selv synger, så der var ingen tvivl om, at der skulle være musik fra start til slut. Klokken 03.00 om natten blev bandet afløst af dj Mikkel Albrechtsen, som kunne sætte fut under festen på en anden måde og bryde det hele lidt op. Udenfor holdt regnen krampagtigt fast, men det var festen i den lyskædebeklædte lade, der vandt slaget med dans til den lyse morgen, hvor solen igen tittede frem.

Resten af aftenen foregik i den romantiske og rustikke lade, hvor gæsterne kom med indslag, Mads holdt sin tale, og Liv gav et personligt nummer. Brudevalsen var letøvet og hurtigt overstået, men dansetrinnene efterfølgende varede ved til den lyse morgen.  

Anbefalet til dig