Sonja Marie Jensen Kommunalvalg

Foto: Storyhouse Egmont og Presse ALT for damerne sætter til dette kommunalvalg fokus på kvindelige kandidater.

ALT for damernes kandidatstafet: Mød Sonja Marie Jensen

ALT for damerne sætter fokus på de kvindelige kandidater til kommunalvalget. Derfor har vi lavet en kandidatstafet, hvor kvindelige kandidater får lov til at svare på tre spørgsmål og give stafetten videre til en anden kvindelig kandidat, de har respekt for.

Freja Fokdal, Radikale Venstre, Frederiksberg Kommune har sendt stafetten videre til...

Sonja Marie Jensen, Socialdemokratiet, Nyborg Kommune

Hvad er din mærkesag?

Min mærkesag er at gøre Nyborg kommune bedst til hverdagen. Vi har i mange år oplevet et øget fokus på nye kæmpe byggerier, store events og Tour de France. Vi vil gerne skifte det fokus til at være på hverdagen. Jeg holder af hverdagen, at vi har et godt job at stå op til, at vi trygt kan aflevere vores børn i kommunens institutioner, og at vi altid ved, der er en hjælpende hånd, hvis vi har brug for det.

Hvad betyder det konkret for borgerne i kommunen, at der er kvindelig repræsentation i byrådet?

Først og fremmeste at det afspejler vores befolkningssammensætning. Samtidig betyder det at vores beslutninger bliver mere nuanceret. Det er afgørende for mig, at vi får set problemstillinger fra forskellige synspunkter, og derfor er ligestilling blandt køn væsentlig.

LÆS OGSÅ: Kend din kvinde, før du stemmer: Tag ALT for damernes kandidattest

Hvad betyder det for dig at have andre kvinder omkring dig i kommunalpolitik?

Det betyder, at man ikke er “den eneste”. Jeg synes, det er vigtigt, at vi sikrer, at folk ikke oplever sig selv som en minoritet, og det gør mange kvinder i dag. For mig betyder det også, at vi kan være med til at sætte kvinder i spil på flere forskellige poster.

Hvem giver du stafetten videre til – og hvorfor?

Jeg vil gerne give stafetten videre til Ellen Trane Nørby, der stiller op som borgmesterkandidat i Sønderborg. Jeg har altid set Ellen som en dygtig og meget ordentlig politiker, og man lytter til hende, når hun taler. Desuden ser jeg Ellen som en stærk kvindelig stemme, der tør sætte sig selv i spil og tage ansvar for at stå forrest, både i forbindelse med EP, da hun stillede op som næstformand i Venstre og nu som borgmesterkandidat i Sønderborg.

Læs med videre i stafetten her.

Kend din kvinde, før du stemmer

ALT for damerne Kandidattest.jpg

ALT for damerne og ALT.dk har i anledning af kommunalvalget den 16. november 2021 fået udviklet vores egen kandidattest – med kun kvindelige kandidater.

Det gør vi for at sætte fokus på den skæve repræsentation i kommunalpolitik, hvor kun hver tredje er kvinde.

Vi kalder testen Kend din kvinde, før du stemmer, og her kan du finde den kvindelige kandidat i din kommune, som matcher dig bedst. 

Læs vores overvejelser om testen her.

Spørgsmålene centrerer sig om de 10 emner, som danske kvinder ifølge en rundspørge, ALT for damerne har foretaget i samarbejde med Norstat, ser som de vigtigste i kommunalvalget.

Tag testen her

Se, hvad vi ellers skriver om: Valg, Politik, Samfund og Ligestilling

610x200_woordy_dmjpg.jpg