Spis chokolade til aftensmad
Var det noget med en fem-retters chokolademiddag?
Chokolade kan bruges både i den salte og i den søde del af måltidet, måtte ALT for damernes madredaktør med fryd sande, da hun blev inviteret til chokolademiddag.
Middagen blev arrangeret af Chokoladeselskabet, hvor kakaobønnen i den grad var i centrum. Bag retterne stod konditoren Nikolas Strangas og kokken Charlie Holm Frederichsen, der havde sammensat denne menu:
Hummer med blodappelsin, estragon og 90% chokolade.
Stegt kalvebrissel med rødbede, kaffe og mørk chokolade.
Tanariva mælkechocolade med rum, nyagbo chokoladecreme, crumble og banan.
Gianduja mousse med havtorn, jordskokkechips og kakaois fra Jacob De Neergaard.
Hvid chokolade med citron, lakrids, fennikel og sort oliven.
Behøver jeg at sige, at der var dømt både søde og salte chokoladedrømme i de små retter, der smeltede på tungen. Særligt de søde retter fra Nikolaos Strangas hånd var en opvisning i perfektion og velsmag i chokoladens forunderlige univers.
Derfor glæder jeg mig også til den 10-11 marts, hvor Chokoladeselskabet afholder chokoladefestival i København.
Se mere på Chokoladeselskabet.dk.
Tjek også Strangas.dk.
Eller læs flere af Mettes blogindlæg her!
Nøgleord: chokolade, Chokoladeselskabet, Cofoco