Jeg har i mit liv kun strøget én enkelt skjorte for min mand. Jeg sjuskede bevidst, så jeg var sikker på, at han aldrig ville spørge mig igen. Og den plan lykkedes.
Når min 14-årige datter, Rose, bliver voksen, er det ikke usandsynligt, at hendes mand tager det meste af barslen, og når hun sidder i bestyrelsen for et spændende firma, er det ikke utænkeligt, at der vil sidde lige så mange kvinder som mænd omkring mødebordet.
Der er sket rigtigt meget, siden vi kvinder fik stemmeret for 100 år siden. Og det markerer vi selvfølgelig i denne uges blad, hvor fem kvinder i forskellige aldre giver deres bud på, hvor der stadig er udfordringer med ligestillingen.
Billedhugger Lone Høyer Hansen kan for eksempel ikke forstå, at næsten al den kunst, der bliver solgt og udstillet på kunstmuseer, er kreeret af mænd. Og det på trods af, at der bliver uddannet lige mange mænd og kvinder på kunstakademierne.
Astrofysiker Anja Andersen går så vidt som til at sige, at det stadig gennemsyrer vores samfund, at mænd bare regnes for mere end kvinder.
Og den 23-årige studerende Lærke Malmros, som er det, man kalder en 12-talspige, undrer sig over, hvor sjældent der bliver fortalt historier om stærke kvinder, uden at der er et lille "men".
Når kvinderne opnår samme position og ansvar som mænd, oplever de tilmed, at de i gennemsnit aflønnes ringere. Det er mig komplet uforståeligt. Der er stadig meget at kæmpe for.
God fornøjelse med bladet.
LÆS OGSÅ: Tina Nikolaisen: Må mænd mere?
LÆS OGSÅ: Tina Nikolaisen: Hverdagssexisme er stadig et stort problem
LÆS OGSÅ: Tina Nikolaisen: Kæft op!