Stjernekokken: De vigtigste mennesker i mit karriereliv
Det startede med Philippe Houdet fra restaurant Pierre André i København, hvor jeg var i lære.
Han tændte ilden i mig og lysten til at lave mad. Han har været en meget stor faktor i mit gastronomiske liv. Han er en individualist, der gerne vil gøre alting selv og det kan være svært at arbejde med. Men det gik supergodt mellem ham og mig.
Forventningerne efter elBulli
Det var også stort at komme på elBulli og opleve Ferrán Adrià og hans kreative processer og den frihed, han står for. Det var så inspirerende. Mange tror fejlagtig, at jeg tog fra elBulli med en ambition om at lave en 7. grads bøjning af en gulerod, som de nu kan dernede, men jeg gik derfra med et åbent sind, hvor man havde fået rystet posen godt og grundigt. Det var en helt fantastisk periode.
Så er der også Thomas Rode Andersen fra Kong Hans Kælder, hvor jeg var tre år som souschef. Det var en periode, hvor jeg lærte at organisere mig, udviklede min mad-stil og fik meget frihed, siger Rene Redzepi.