Susanne og Rolf Sørensen

Foto: Les Kaner "Jeg blev i tvivl om min egen dømmekraft, fordi grænserne hele tiden skred ud," fortæller Susanne Sørensen ALT for damerne.

Susanne Sørensen om at være pårørende: ”Jeg har forsøgt at styre Rolfs alkoholmisbrug”

Susanne Sørensen har på nærmeste hold oplevet, hvordan alkoholisme kan påvirke et parhold og de pårørende. At følge ægtefællen Rolf Sørensens voksende alkoholmisbrug fra sidelinjen har nemlig været hårdt. Meget hårdt. Det fortæller hun til ALT for damerne.

Susanne Sørensen var i konstant alarmberedskab.

Hvorfor rejser Rolf sig nu op? Er han på vej ud i køkkenet? Var dét en flaske, der blev åbnet? Er det vin, han hælder op?

Forhenværende cykelrytter Rolf Sørensen har, siden han var helt ung, haft problemer med at holde sig til et enkelt glas vin – eller to. Faktisk blev det til sidst så stort et problem, at han begyndte at snige sig rundt i huset, efter familien var gået i seng, for at få stillet trangen til alkohol.

I et stort interview med ALT for damerne fortæller parret, hvordan det voksende misbrug har tæret voldsomt på det mangeårige og ellers gode forhold – og på Susanne Sørensen som kone og mor.

”Jeg har været den, der ofte har forsøgt at styre Rolfs alkoholmisbrug. Jeg har haft rollen som sådan en mor, der skulle kontrollere alting. Og det gjorde, at jeg altid var opmærksom og på den måde aldrig rigtig slappede af. Aldrig,” fortæller Susanne Sørensen.

”Alkoholen var Rolfs bedste ven og min fjende nummer et. Og hele familiens fjende nummer et.”

Den sure mokke

Børnene kaldte i mange år deres far for ”vores teenagefar”, og de følte sig faktisk ofte mere voksne end ham, fortæller Susanne Sørensen.

”Det største problem for familien har været en ked-af-det mor og en meget barnlig og impulsivt agerende far. Men det kan børn jo meget hurtigt regne ud. Hvem det er, der har bukserne på, og som opdrager, og hvem det er, man kan se foldboldkamp og have det skide sjovt med. Men det går ikke i længden,” fortæller hun og fortsætter:

”Min rolle var at være den sure mokke, og det var svært. Jeg blev i tvivl om min egen dømmekraft, fordi grænserne hele tiden skred ud. Og det var svært at være den, der ofte ødelagde den gode stemning, og som skulle konfrontere Rolf med, at han ikke havde styr på det.”

Til sidst fik Susanne Sørensen nok af konstant at skulle være den i kontrol, og i efteråret 2020 meddelte parret, der har været gift siden 90’erne, at de skulle skilles.

Den dumme kælling

Rolf Sørensen er nu kommet ud af et længere behandlingsforløb for sin alkoholisme og kan for alvor se tilbage på, hvordan hans store forbrug af alkohol ikke bare har påvirket parholdet, men også hans kone personligt.

”Når Susanne sagde noget om, at jeg skulle stoppe med at drikke så meget, sagde alle: ”La’ ham nu bare være, slap nu af, han har jo ikke noget problem, hvorfor skal du blande dig?”. Men det var jo Susanne, der levede med mig.”

Også efter offentliggørelsen af parrets skilsmisse sidste år er de blevet mødt meget forskelligt af omverdenen. Mens Rolf Sørensen blev rost og hyldet for at stå frem og fortælle om sit misbrug, oplevede konen det stik modsatte.

”Rolf fik at vide, at hold kæft, hvor var det sejt, at han indrømmede det. Mens jeg var den dumme kælling, der ville gå fra ham. Jeg er blevet konfronteret på gaden og over køledisken i Irma, hvor jeg blev klandret for, hvordan jeg dog kunne gå fra min mand ”bare på grund af alkoholproblemer?”, fortæller Susanne Sørensen og tilføjer:

”Det har været utrolig svært alt sammen, for der er ikke særligt mange, der forstår, hvor svært det er at leve ved siden af et menneske, der forandrer sig så meget. Stille og roligt. Men støt.”

Læs hele interviewet her.

Fakta

SUSANNE BALSLØW SØRENSEN, 51 ÅR

  • Salgschef i European Sperm Bank og driver sammen med Rolf en olivenproduktion i Italien.

ROLF SØRENSEN, 55 ÅR

  • Cykelagent, foredragsholder og tv-kommentator/ ekspert på TV 2.
  • Tidligere professionel cykelrytter og Danmarks mest vindende cykelrytter nogensinde.
  • Har desuden cykeltøjsmærket Il Biondo.

Susanne og Rolf er gift og har børnene Jonathan, 25, Nicholas, 23, og Carla Sofia, 11.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kærlighed, Kendte, Alkohol og Familieliv